Domača pizzerija

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.022
843
113
Jaz sem začel tudi prakticirati s tem kamnom v pečici, pa moram rečt da je superca. Me pa malce heca, tale podajalnik. Niimam kovinskga, ampak lesenega. Zanima me praktično, kako vi to naredite? Jaz sem pico naredil kar na tej leseni plošči, hudič je bil potem v tem, da mi potem pica ni šla dol iz plošče, da bi jo dal v pečico. :)))))) Pomokano sem imel dosti, samo glede na debelino testa, je bila pretežka zgleda.

mi smo jo tud delal na pomokani mizi.. pa potem nekak vlekl na lesen loparcek.. in potem spet dol na kamen.. pa se je tud prijemal (pac zgleda trajal mal predolgo - ker morjo otroc "pomagat").. potem sem kupil kovinski loparcek - pa jo sedaj kar na loparcku sestavljamo.. in gre precej lazje dol
 
  • Všeč mi je
Reactions: pleXwriter

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Gledam tele loparčke na Aliexpresu. Cene so tam od 12€ do 16€.

HTB1RKTXx1uSBuNjSsplq6ze8pXae.jpg



Kolk so kaj cene pri nas?!
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Kupi original uuni. Ni tak drag. Drugač pa delajte pico na pekipapirju za v krušno peč :) sploh če jih moreš vnaprej več pripravit
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Lahko daš navaden peki papir med lopar in pico in potem ko vržeš na kamen s papirjem cukneš še papir ven.

Za predpripravljene pice je pa pomojem najboljša opcija tisti tanek alu pladenj z luknjicami ali pa alu rešetka. Ker je zelo tanek(a) takoj prenese energijo iz kamna na pico + luknjice omogočajo da dno pice diha (ni ravno optimalno ampak boljše kot nič je že).
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Še enkrat: ena plata za v pečico je ok ali uporabljate dve? Sklepam, da se ne segrejeta enako ali?
 

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.022
843
113
Še enkrat: ena plata za v pečico je ok ali uporabljate dve? Sklepam, da se ne segrejeta enako ali?
jest imam eno plosco.. je malo manjsa kot povrsina resetke na katero je položena.. debeline cca 1.5 cm

Vse pečem na čisto spodnji rešetki (za pizzo ima pečica tako narisano... kruh pečem spodaj, da ima prostor za "vzhajat")
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
Za pico je narisan spodnji grelec zato, ker ce das pico s pekacem not, grelec prvo ogreva pekac in sele nato pekac pece pico. To pa traja, da se ogreje. Ce pa mas zelo vroco plato, to IMO ni potrebno. Se pece instantno.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.009
-369
113
jest tud en kamen uporabljam.

raztegnem testo, ga dam na peki papir, nafilam pico, vse skupaj potegnem na eno podlago (ker nimam loparcka uporabim dilo za rezanje), potem spet vse skupaj na kamen in pecem s papirjem skupaj... in potem ven spet vse skupaj na dilo, razrezem in je. so pa meni tud dobre take pice, ceprav kdaj tud pase tiste klasicna iz rora.
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Kako pa bi se obnesla dva kamna v pečici? Bi se dobro ogrela ali je bolje imetu enega? Si kdo lasti tega od kamini hočevar?
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kako pa bi se obnesla dva kamna v pečici? Bi se dobro ogrela ali je bolje imetu enega? Si kdo lasti tega od kamini hočevar?

Do koliko ti gre pečica? Če do 275 ali več potem imaš normalno "tanko" pico na kamnu pečeno v 3-5 min in ne vem zakaj bi rabil dva kamna ker enostavno ne boš zmogel druge pice naredit in dat na kamen prej kot bo prva pečena. Kamen dobro segreješ (če je debel kamen in gre pečica na 275C potem je 1h čisto normalna za predogrevanje), uporabiš oba grelca. Potem šibaš picerijo in pečeš zaporedoma pice.

Računaj tudi da na kamen ne moreš dat velike pice, omejen si z velikostjo loparčka. Če sedaj pečeš raztegnjeno na celem klasičnem pladnju iz pečice boš za ekvivalent moral naredit 2-3 okrogle pice na kamnu.
 

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Do 250 mi gre. Zdaj sem navajen delat na dveh pladnjih, pico naredim na peki papirju in obe dam not ter obe ven. Pač rad imam obe naenkrat zunaj, ponavadi se gleda kakšen film itd. Kupim dve plati, samo če se bo fizično obneslo.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Dve plati računaj da ti bo segrevalo še dalj časa, sicer nekega problema ne vidim. Pica ki bo vmes med platama bo radiacijo preemala iz zgornje plate, zgornja pa bo dobila sevanje iz grelca. Edino malo več težav boš imel spravit pico noteri in ven brez da se opečeš ali pa ti kam pade!;)
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
868
504
93
V Lesnini Brdo jih imaš, mislim da je cena okoli 20,00

Ta v Lesnini je premajhna, širine približno 30x25 cm, pa ne zdi se mi ravno preveč močna...si ne predstavljam kako bi z njo nesel polno obloženo pico.

Še par slik iz Lesnine

18,99 eur, dimenzije cca 30x25 cm


Na levi je prva lopatka, na desni pa je složljiva in precej kvalitetna, pa tudi konkretno draga, mislim da okoli 40-50eur.


Jamie Oliver lopatka, 55eur, kvalitetna in velika.