dolznica noce iz stanovanja

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
pozdravljeni, po nakupu nepremicnine na drazbi in je vsa zadeva pravnomocna, dolznica ne odpira vrat in se ne javlja na telefon. glede na to da je neprimicnina uradno moja, ali lahko vstopim v stanovanje brez dolznicinega privoljenja in kaj moram storiti da gospa zapusti stanovanje. rok za njeno izselitev je ze pitekel. hvala za odgovore in lp

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
spipaš vhodna vrata dol pa naj ji piha, če to ni dovolj se lotiš prenove in poštemaš še okna ven....bo hitro odpeketala

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
A hočeš slišati uradno (pravno) ali neuradno (ulično) verzijo izselitvene možnosti?
evil.gif

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
rada bi slisala uradno verzijo, ker mislim da pricakujejo ulicni pristop in se bojim da bi se potem na to izgovarjali , tozili itd
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Glede na napisane podatke, ne moreš realno pričakovat resnega odgovora...

Ali ima "najemnica" pogodbo? Če ne, po tem nima tam kaj iskat. Je mogoče stalno prijavljena? Če ja, imaš lahko problem...

Ne razumem, kako lahko kupiš zasedeno stanovanje in se po nakupu čudiš, da je zasedeno?

lp

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Greš na policijo, pojasniš situacijo, prvo bodo poskusili na mehak način (pogovor na vratih), če ne bo pomagalo gredo po ključavničarja, ki "odklene" vrata in zamenja ključavnico.
Stroški ključavničarja obesijo dolžnici.

Velja seveda za idealno državo
bonk.gif
.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Tukaj pazi na motenje posesti - torej je ne moreš kar fizično vrzt ven.

Mislim, pa da bi slo skozi odklop elektrike, ce imas to možnost, ker kot pravis ji je pogodba potekla.

sicer pa je bilo na to temo ze nekaj debate na foromu.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja uradno, potem najamš Hojsa seveda, če je zahteva za izselitev že pravnomočna. To ne pomeni, da je nakup opravljen. Če to ni in takega sklepa ni, bo potrebna tožba za izselitev in, ko bo ta pravnomočna, najamete Hojsa, da jo vrže ven.

Lahko pa v takih primerih seveda naročite distributerjem, da zaprejo elektriko, vodo ......, ona pa ima možnost, da vas toži za motenje posesti .... seveda če denar ima in lahko sodišče potem odredi, da morate nazaj vklopiti ......

Sem imel tak primer, ko je sodišče meni naložilo naj takoj nazaj vklopim elektriko, čeprav je do izklopa prišlo zaradi neplačia posestnika in ja je šlo na koncu na vrhovno sodišče................

Skratka najbolje več zadev na enkrat, obvezno pa nepremičnino takoj dobro zavarujte, ker lahko tudi uporabnica namerno naredi kak požig...... in ji ne bo, kaj vzeti ....

Sam po vseh izkušnjah z sodišči svetujem ultimat z nekim realnim rokom za izselitev in hkrati napoved adaptacije prostorov npr rok vsaj 45 dni..., potem pa pač začnete z menjavo oken, vrat ..... seveda jih najprej demontirate .....

nevem

Zelenc'
1. apr 2015
13
0
1
stanovanje je kupljeno na drazbi. dolznica je pac lastnica stanovanja oz sedaj bivsa lastnica stanovanja. torej nima nobene pogodbe, tudi llastnica ni vec. torej se ne cudim ker je stanovanje zasedeno, me zanima samo kako lahko to osebo spravim ker ni upravicena do bivanja v mojem stanovanju.. hvala za vse odgovore

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Greš na policijo, pojasniš situacijo, prvo bodo poskusili na mehak način (pogovor na vratih), če ne bo pomagalo gredo po ključavničarja, ki "odklene" vrata in zamenja ključavnico.
Stroški ključavničarja obesijo dolžnici.

Velja seveda za idealno državo .

A ti malo sanjaš ???
bonk.gif

realno je lahko samo tako, ti greš na policijo in oni ti povedo, da se v zasebna razmerja ne spuščajo, torej, ker gospa ni vlomila in se naselila v zadnjih 3 dneh oni ne morejo NIČ in te napotijo na sodišče. To je pa realnost.
cool-1.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Glede na to, da je uporabila izraz "dolžnica" predvidevam, da nima najemne pogodbe in da gre za prejšnjo lastnico nepremičnine, ki pač noče ven?

edit: je že obrazložila..

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik nevem pravi:
stanovanje je kupljeno na drazbi. dolznica je pac lastnica stanovanja oz sedaj bivsa lastnica stanovanja. torej nima nobene pogodbe, tudi llastnica ni vec. torej se ne cudim ker je stanovanje zasedeno, me zanima samo kako lahko to osebo spravim ker ni upravicena do bivanja v mojem stanovanju.. hvala za vse odgovore

Po vsem pojasnjenem urado samo z tožbo za izselitev ....., kar pa lahko realno traja v naši banarepablik, ko sodstvo, kljub velikemu številu sodnikov napram ostali EU ne deluje, kot bi moralo traja tja do ene 5 let , realno pa vsaj 2 - 3 leta.

Namig tu je samo, da je pravica za njo DRAGA, taki dolžniki pa navadno nimajo za hrano, kaj šele za tožbe, torej ...na nič vas ne napeljujem samo na glas razmišljam ... nadaljujte pa sami.................

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Oglasi se čez par let, kako bo šlo. Žal.
crazy1.gif

Eno je, da imaš najemnika, ki ga "podeduješ" in ga probaš spravit ven iz svojega stanovanja (buhnedaj, da je imel podpisano pogodbo za nedoločen čas), drugo je, da nekoga vržeš iz naslova, kjer prebiva. Vsaj, to se na koncu vseh debat izkaže za dodatno oviro...

lp

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Priporočeno pošlji obvestilo o renoviranju, ko ga prejme po 14 dneh, zbiješ ven vhodna vrata in vsa okna ter potem čakaš dobavo novih..."ja kao trajalo bo 90dni+ zaradi zamude dobavitelja" ipd.....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če ob prodaji še pribila, da želi ostati v flatu, jo moraš pa še leto dni notri gledat ali nekaj takega, za neko najemnino.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik nevem pravi:
pozdravljeni, po nakupu nepremicnine na drazbi in je vsa zadeva pravnomocna, dolznica ne odpira vrat in se ne javlja na telefon. glede na to da je neprimicnina uradno moja, ali lahko vstopim v stanovanje brez dolznicinega privoljenja in kaj moram storiti da gospa zapusti stanovanje. rok za njeno izselitev je ze pitekel. hvala za odgovore in lp

V sklepu si dobil, do kdaj mora izprazniti stanovanje.

Če ne bo, pač prisilno preko izvršbe deložiraš.

To je po pravni poti.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
ksz.
Eno teoretično vprašanje. Počakaš da gre dolžnica v trgovino, zamenjaš ključavnico in počakaš v stanovanju. Če dolžnica pokliče policijo in jim pove, da si jo vrgel ven, vse zanikaš in rečeš da že en mesec živiš v stanovanju. Brez naloga, policajem ne dovoliš vstopa v stanovanje, če pa dobijo nalog, pa se že zdavnaj rešiš vseh dolžnicinih stvari. A lahko kako dokaže, da si jo na silo ven vrgel?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik nevem pravi:

Hn, saj tudi Vaskrsiæa so spravili ven na koncu s pomočjo policije, pred katero sta omagala celo taka lika kot sta pojoči major in diego menendes
grin1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
ksz.
Eno teoretično vprašanje. Počakaš da gre dolžnica v trgovino, zamenjaš ključavnico in počakaš v stanovanju. Če dolžnica pokliče policijo in jim pove, da si jo vrgel ven, vse zanikaš in rečeš da že en mesec živiš v stanovanju. Brez naloga, policajem ne dovoliš vstopa v stanovanje, če pa dobijo nalog, pa se že zdavnaj rešiš vseh dolžnicinih stvari. A lahko kako dokaže, da si jo na silo ven vrgel?
ja.

pravilna pot: tožba na izpraznitev, potem izvršba le-te.
v nasprotnem primeru bo lastnik stanovanja popušil v raznih posestnih sporih.

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik matofill pravi:

Lahko pa v takih primerih seveda naročite distributerjem, da zaprejo elektriko, vodo ......, ona pa ima možnost, da vas toži za motenje posesti .... seveda če denar ima in lahko sodišče potem odredi, da morate nazaj vklopiti ......

Sem imel tak primer, ko je sodišče meni naložilo naj takoj nazaj vklopim elektriko, čeprav je do izklopa prišlo zaradi neplačia posestnika in ja je šlo na koncu na vrhovno sodišče................

Mogoče je tu drugače (ni problem neplačilo ampak drugo), ker nima (več) pravice tam bivati in potem ne vem na podlagi česa naj bi zahtevali priključitev.
Bo mogoče kakšen pravnik razjasnil oz. povedal ali je res tako ali ne.