Dohodninski razredi

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ti piše na informativnem izračunu, kdaj ti nakažejo.

jst tut že dobila izračun, dobr zame, da dobim nazaj.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
a u drugmu šusu bomo dobili tisti, ki moramo plačat?
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jst tut dobim nazaj, očitno se dovolj plačuje
grin1.gif

Moti me edino to, da je gor naveden TRR katerega sem zaprl pred 1 tednom,ampak na srečo piše da v primeru če je ta zaprt, nakažejo na TRR ki je bil nazadnje odprt ( predvidevam da bo slo sedaj na SKB ) .

Nej jim kej sporočim al nič?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
smile-1.gif
Jaz sem včeraj dobil in moram plačat 41€.

Jaz pa 45,45 €
rolleyes-1.gif

Ampak ker je pošta prišla na 1. april je verjetno vse skup šala, mar ne?
grin1.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Citat:
smile-1.gif

Ni najbolj logično. Nekje sem slišal, da praviloma dobijo najprej tisti, ki morajo plačat, da ima DURS sredstva, da nakaže nam,ki dobimo nazaj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Citat:
smile-1.gif

Ni najbolj logično. Nekje sem slišal, da praviloma dobijo najprej tisti, ki morajo plačat, da ima DURS sredstva, da nakaže nam,ki dobimo nazaj.
To so sicer buče, ker če ima kdo sredstva v tej državi, jih ima sigurno DURS.
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Jst tut dobim nazaj, očitno se dovolj plačuje
grin1.gif

Moti me edino to, da je gor naveden TRR katerega sem zaprl pred 1 tednom,ampak na srečo piše da v primeru če je ta zaprt, nakažejo na TRR ki je bil nazadnje odprt ( predvidevam da bo slo sedaj na SKB ) .

Nej jim kej sporočim al nič?

Dobro si me spomnil. Sem ravno mislil banko menjati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Citat:
smile-1.gif

Jaz sem vprasal, v prvi rundi so poslali tistim, ki imajo samo dohodke od sluzbe brez kakrsnekoli eksotike. Glede tega ali bodo dobili nazaj ali bodo se doplacali, ni gospa rekla nic.

Ostali (med katerimi sem tudi sam zaradi s.p.) pridemo kasneje na vrsto (maja)..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Ta izjava bi lahko držala. Vsi v familiji, sodelavci in podobno so že dobili in hodijo samo v službo. Jaz imam od decembra s.p. in mi Lepa Vida napoveduje obravnavo 31.5.
smile-1.gif

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
KSZ

Zanimivo, kako povprečni državljan ve vse o tem, kako se zakreditirati, kateri avti najbolj in kateri najmanj crkujejo, o politiki itak vsi vse vedo in bi za šankom v trenutku rešili vse probleme - o davkih pa večina nima blage veze.
Vsak mesec gre za to lep del zaslužka, pa le redki vedo, koliko sploh plačujejo dohodnine.
Najbolj hecni so pa tisti, ki kar skačejo od zadovoljstva, če dobijo vračilo preveč plačanih akontacij, in ki si režejo žile, če morajo doplačati. Računalničarji bi temu rekli - negativna logika.

Takšno naivno in neuko ljudstvo si vsaka oblast lahko le želi.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ta izjava bi lahko držala. Vsi v familiji, sodelavci in podobno so že dobili in hodijo samo v službo. Jaz imam od decembra s.p. in mi Lepa Vida napoveduje obravnavo 31.5.
smile-1.gif

sej jz tud samo hodim v službo pa nism zdej še nič dobu
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz nisem nic srecen zaradi vracil; ze vnaprej vem, da mi bodo vsako leto vracali in da si bodo za to vzeli precej casa (za leto 2008 sem dobil preplacano akontacijo izplacano v zadnjih 14 dneh), vsakic jih zastonj kreditiram. Na zalost ni druge opcije, ne mores ne-placati akontacije, bi bil takoj jok in stok in zamudne obresti, vrniti pa mi morajo po vsaj par sto EUR na leto, ce ze ne tisocaka in cez
frown-1.gif

Je pa teh stvari glede davkov toliko, da lahko cisto mirno zatrdim, da niti zaposleni na DURSu ne sledijo vsemu, ampak si razdelijo po podrocjih tudi stvari, ki se recimo vse ticejo enega s.p.-ja in za katere bi bilo logicno, da tudi na DURSu obstaja en clovek, ki vse to obvlada, ce naj bi tudi podjetnik vse to tudi sam poznal (konec koncev so oni profesionalno v podrocju davkov, od samostojnih podjetnikov pa le redki, vecina pa pac po sili razmer, ker moras biti, ali pa lahko zapres). Iluziorno je pricakovati, da bi potem tisti, ki se s tem niti toliko ne srecajo, vse poznali in redno sledili spremembam.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
smile-1.gif

sej jz tud samo hodim v službo pa nism zdej še nič dobu
grin1.gif

Tisti z izvenzakonskimi otroci pridejo tudi na vrsto kasneje.
grin1.gif