Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kokr sm pri fotru gledu, je on tut mel 2800€ olajšave ( šteli so kot da živi sam), in zraven se potem še štejejo olajšave za otroke. kar pomeni mislm da še dodatnih 2800€ za vsakega otroka.
@ na tisto ki mi je dala link za dohodnino. sm našu tole zadevo in jo bo fotr izpolnil, ampak še vedno ne najdem take ki bi jo tudi jaz izpolnil. ker na tej ne piše vzdržuje me ta in ta... kot piše na testem izračunu na netu. itak mam pa davčno zelo blizu in mi ni težko tja skočit. zihr je zihr
huh, zajebano bo če bomo imeli take ekonomiste. Dragi Corl, bo treba kaj bolj "ekonomskega" delat kot samo kelnarjenje, čene bo bolj malo izkušenj ko bo treba iskat zaposlitev, razen če se misliš z ekonomsko izobrazbo zaposlit kot gostinski delavec.
za leto 2007 se je upoštevalo:
2.800€ Splošne olajšave + olajšave za vzdrževane družinske člane:
Posebna olajšava, namenjena osebam, ki vzdržujejo družinske člane, v absolutnem znesku:
* za prvega otroka in za vsakega drugega vzdrževanega družinskega člana 2.066 € na leto oziroma 172,17 € na mesec; za vzdrževanega otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo in ima pravico do dodatka za nego otroka, 7.486 € na leto oziroma 623,83 € na mesec,
* za drugega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 180 € na leto oziroma za 15 € na mesec,
* za tretjega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 1.680 € na leto oziroma za 140 € na mesec,
* za četrtega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 3.180 € na leto oziroma za 265 € na mesec,
* za petega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 4.680 € na leto oziroma za 390 € na mesec,
* za šestega in vse nadaljnje vzdrževane otroke se olajšava poveča za 1.500 € na leto oziroma za 125 € na mesec glede na višino olajšave za prejšnjega vzdrževanega otroka.
olajšave se računajo npr. 2.066€ za prvega otroka, 2.246€ za drugega, pa tako dalje...
več o olajšavah za leto 2007 si lahko preberete
TUKAJ
za leto 2008 so olajšave malce spremenjene, več o tem si lahko preberete
TUKAJ
LP