Dohodnina

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kokr sm pri fotru gledu, je on tut mel 2800€ olajšave ( šteli so kot da živi sam), in zraven se potem še štejejo olajšave za otroke. kar pomeni mislm da še dodatnih 2800€ za vsakega otroka.

@ na tisto ki mi je dala link za dohodnino. sm našu tole zadevo in jo bo fotr izpolnil, ampak še vedno ne najdem take ki bi jo tudi jaz izpolnil. ker na tej ne piše vzdržuje me ta in ta... kot piše na testem izračunu na netu. itak mam pa davčno zelo blizu in mi ni težko tja skočit. zihr je zihr

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
60 € bo treba dat drzavi.
10.gif

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
95 € za plačat. Je*enti, prvič odkar dohodninim moram plačat.
No ja, ko bom volil drugo politično garnituro BODO ŽE VIDELI HUDIČA
smile-1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
niti si nene upam izračunat, ker kakorkoli je, mene vedno nategnejo.
Upam pa, da bom dobla kaj regresa za na morje it.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Dons sem dobil inf. izračun dohodnine.
In glej ga zlomka dohodnino so mi odmerili tako da mi morajo nakazati 0,01 €.
A to oni mene zajebavajo ali kaj.
Imel pa sem najnižjo zakonsko možno plačo 418 € neto.
In izračun
418,53
-418,52
------------
0,01€

Kaka matematika.
Do zdaj sem zmeraj dobil povrnjeno dohodnino v višini prib. 50€.

Ta država je za en k...c.
To kaka civilizerana in zakonska država.
Vsak dela kokr mu paše, samo da bo več zaslužil.
Za državljane pa skrbijo tako kot jaz za mravlje nekje v Novi Zelandiji.BMK gdo jih gazi.

Pomoje je še Sadamov diktaktorski režim bolši kokr od našega predragega Janeza Janše.
Ja kaj si si pa sam naračunal ?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Rocco pravi:
95 € za plačat. Je*enti, prvič odkar dohodninim moram plačat.
No ja, ko bom volil drugo politično garnituro BODO ŽE VIDELI HUDIČA
smile-1.gif
Če bo vse kot je kazal predhodnji izračun 1600€ nazaj dobim !
SPOŠTOVAM JEST OBLAST !

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
kokr sm pri fotru gledu, je on tut mel 2800€ olajšave ( šteli so kot da živi sam), in zraven se potem še štejejo olajšave za otroke. kar pomeni mislm da še dodatnih 2800€ za vsakega otroka.

@ na tisto ki mi je dala link za dohodnino. sm našu tole zadevo in jo bo fotr izpolnil, ampak še vedno ne najdem take ki bi jo tudi jaz izpolnil. ker na tej ne piše vzdržuje me ta in ta... kot piše na testem izračunu na netu. itak mam pa davčno zelo blizu in mi ni težko tja skočit. zihr je zihr

huh, zajebano bo če bomo imeli take ekonomiste. Dragi Corl, bo treba kaj bolj "ekonomskega" delat kot samo kelnarjenje, čene bo bolj malo izkušenj ko bo treba iskat zaposlitev, razen če se misliš z ekonomsko izobrazbo zaposlit kot gostinski delavec.

za leto 2007 se je upoštevalo:
2.800€ Splošne olajšave + olajšave za vzdrževane družinske člane:

Posebna olajšava, namenjena osebam, ki vzdržujejo družinske člane, v absolutnem znesku:

* za prvega otroka in za vsakega drugega vzdrževanega družinskega člana 2.066 € na leto oziroma 172,17 € na mesec; za vzdrževanega otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo in ima pravico do dodatka za nego otroka, 7.486 € na leto oziroma 623,83 € na mesec,
* za drugega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 180 € na leto oziroma za 15 € na mesec,
* za tretjega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 1.680 € na leto oziroma za 140 € na mesec,
* za četrtega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 3.180 € na leto oziroma za 265 € na mesec,
* za petega vzdrževanega otroka se olajšava poveča za 4.680 € na leto oziroma za 390 € na mesec,
* za šestega in vse nadaljnje vzdrževane otroke se olajšava poveča za 1.500 € na leto oziroma za 125 € na mesec glede na višino olajšave za prejšnjega vzdrževanega otroka.

olajšave se računajo npr. 2.066€ za prvega otroka, 2.246€ za drugega, pa tako dalje...

več o olajšavah za leto 2007 si lahko preberete TUKAJ

za leto 2008 so olajšave malce spremenjene, več o tem si lahko preberete TUKAJ

LP

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Za državljane pa skrbijo tako kot jaz za mravlje nekje v Novi Zelandiji.BMK gdo jih gazi.
Se ne morem bolj strinjati s teboj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Saj to po moje še ni odločba, ker odločbo dobiš šele, če se strinjaš z njih naračunanim zneskom oz mu ugovarjaš zato tudi nimaš pritožbenega obrazca, ampak samo ugovor.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Sem že prebral im mi je jasno.

Jutri odnesem ugovor in vračilo se bo bistveno zreduciralo (hvala bogu), pa še jeseni ga bom tako plačal, ta čas ga pa obrnem ene 3 x (kafana, trgovina, pizdarirje)
bonk.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Nam honorarcem trgajo od ust čez leto preko vse mere, in smo potem veseli poštenega (?) vračila za nazaj.
aplauz.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
označiš ampak očitno ne razumeš. nikjer nism napisu da je 100% tako. napisal sem MISLIM DA, ker nism bil 100% kako je točno.
bonk.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
označiš ampak očitno ne razumeš. nikjer nism napisu da je 100% tako. napisal sem MISLIM DA, ker nism bil 100% kako je točno.
bonk.gif

Se ti opravičujem ker je zraven res pisalo MISLIM DA . Mislim pa da bi vsak ekonomist lahko vedel nekaj od osnov dohodnine, davčnih olajšav ipd. (ne samo številk, ki se jih da dobit z enim vpisom v kakšen spletni iskalnik).

No pa vseeno, vsaj približno smo tele olajšave razčistili to je pa tudi biv point debate. Tisti ki so želeli so dobili Številke in naline izračunavanja olajšav, ki so veljale za leto 2007, ti si pa tudi dobiv opravčilo za moj spregledan mislim da
smile-1.gif

LP

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
čaki mal tisti ki imajo vračilo 0,01€ ali 0,02 € morajo odati pritobo za dohodnino, ker se jim je pokvaril računalniški program.