Dohodnina

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
407€ za plačat
frown-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
983
177
43
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Ali kreditirati državo ali naj država kreditira tebe je vprašanje na katero ima vsak posameznik drugačen odgovor. Če so prihodki družine dovolj visoki potem je zagotovo boljše, da te država brezobrestno kreditira. Sam ta denar plemenitiš na kakšnem varčevalnem računu ali skladu in ob poplačilu nimaš nobenih težav. Če pa sredstva komaj zadoščajo od meseca do meseca pa je finančna injekcija tam julija meseca več kot dobrodošla. Lahko si privoščiš kakšen dopust ali nakupiš drva za ogrevanje ali nakupiš potrebščine za šolo ali...

Sam pričakujem julija meseca preko1.000€ in sem že (kot vsako leto
smile-1.gif
) rezerviral apartma v Portorožu.

Kako hecno razmišljaš!
confused-1.gif

Če imaš dovolj, je boljše, da te nekdo še kreditira.
Če pa nimaš dovolj, pa raje ti daj nekoga?????

A če čez leto ne bi preveč davka odvajal, pa iz tega ne bi mogel kupiti drv? Bi vse zapil?
To, kar si opisal ti, ni vprašanje smiselnosti kreditiranja, ampak lastnega finančnega načrtovanja.

Več je za doplačati dohodnine, bolje je.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ja, sit lačnemu ne verjame. Le zakaj ne je potice, če nima za kruh?

V Sloveniji živi pod pragom revščine 200.000 ljudi. Malo nad tem pa še skoraj enkrat toliko. Olajšava za enega otroka znaša tam 900€. Kaj misliš, da je lažje nekomu s podpovprečno plačo ali dati na stran vsak mesec tam 12% plače, da bo imel enkrat letno 900€ ali pač živeti s tistim, kar dobi in mu nato naenkrat pade v roke dodatno plača in pol?

Privoščim ti, da nikoli ne boš v takšni dilemi.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
983
177
43
Težko komentiram samo situacijo, ker res nisem v njej.

Se pa poskušam pri denarju obnašat racionalno, zato tvoje utemeljitve še vedno ne razumem.
Tudi npr. ne kupujem energijskih zapestnic, pralnih kroglic in avtomatskih shujševalnikov, čeprav morda pri nakupu dobro denejo, še posebej, če si jih težko privoščiš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz vidim, da bom dobil nazaj
smile-1.gif

Je pa zanimivo, odločbo so mi izdali enako kot ostalim 30.03.2012, a na dom mi je še niso uspeli poslati.

Na portalu edavki pa jo normalno vidim - informativni izračun dohodnine in seveda številka zadeve, kot vsako leto.

Spet je nekaj zatajil sistem.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zdaj vidim kaj me je neslo, računovodkinja mi je pravilno obračunavala ampak izredni dohodek 1230 me je pahnil čez mejo
cry12bpy.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
ksz

Ma svetovni bebci so na davčni... Jst sem dobil pred 2tedni odločbo za leto 2010, da moram plačat cca. 340€ (tok pozno zaradi njihove počasnosti pri določanju mene kot (ne)vzdrževanega člana), kar bom plačal nekje do maja v dveh obrokih, takrat pa z drugo tranšo (sj se tko reče?) dobim nazaj od države, po mojih izračunih cca. 400€... Kiri bebci, da ne morjo narest nekega "pobota" al pa neki, ne pa da jst njim plačujem, da mi čez en mesec vrnejo...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dobil bom toliko nazaj, kot sem izračunal....še dobro, da je moja otroka na sebe pisala....
hysterical-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
150 za plačat
jezen.gif

jezen
Narobe gledaš. Lani si dobil povsem brezobrestni kredit za 150 €. Letos ga poplačaš v enem ali več obrokih. Nimaš stroškov odobritve in nič. Nezadovoljen je lahko tisti, ki dobi nazaj, ker je kreditiral državo z obrestno mero 0%.

smo že lansko leto ugotovili, da je lepše dobiti nazaj, pa tudi, če je oseba s tem kreditirala državo, kot pa da se plačuje neke zneske.

dobim nazaj par deset ojrov
cheer.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ki pa je verjetno navaden državljan ne dobi kar tako verjetno. Še posebno, če ima za doplačat neko malenkost.

Ali imaš pri roki kje kakšen podatek o tem. Me nekaj zanima, pa se zdaj ne morem ravno spuščat v neka globlja iskanja.