Dohodnina, druga tranša

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
655
113
O ljubi jezus, sam še gljiva manjka, da s Svetim pismom in molitvenikom prleti. Jest sm že plaču tko , da to je to za ta dnar

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Sam sem dobil za plačati 633€.
Bog pomagaj!

tu ne bo nič pomagal..kar sam si bo moral
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Za plačat ogromno, ker nisem plačal akontacije, zamudil bom 12 dni, ker ne bom vezave prekinjal zarad njih. Naj mi zamudne računajo, če znajo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Danes dobil odločbo o dohodnini, dobim nazaj cca 130€; prav tako sem dobil odločbo o subvenciji vrtca - odslej (oz za nazaj od 1.1.) bom plačeval 35€ na mesec več, ker je bivši zakonodajalec ugotovil, da bom s svojim avtomobilom in prihranki letos fiktivno zaslužil 830€. Seveda bo to žal le fiktivno, ker avta ne bom prodal in vsega skupaj z vsemi prihranki ne bom vezal za eno leto.
Če bi imel avto na lizing (pa magari Lamborghinija) in denar v štumfi ali bi pa vsega zagonil, bi bilo pa vse OK.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Danes dobil odločbo o dohodnini, dobim nazaj cca 130€; prav tako sem dobil odločbo o subvenciji vrtca - odslej (oz za nazaj od 1.1.) bom plačeval 35€ na mesec več, ker je bivši zakonodajalec ugotovil, da bom s svojim avtomobilom in prihranki letos fiktivno zaslužil 830€. Seveda bo to žal le fiktivno, ker avta ne bom prodal in vsega skupaj z vsemi prihranki ne bom vezal za eno leto.
Če bi imel avto na lizing (pa magari Lamborghinija) in denar v štumfi ali bi pa vsega zagonil, bi bilo pa vse OK.

Avto na lizing po novem nič ne pomaga.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:

Kakšen link za podkrepitev napisanega.

Če pa veš veliko o tej zadevi bi te pa prosil še za naslednjo informacijo: Kot sem slišal preverjajo tudi stanje na računu. Za koliko časa za nazaj pa pregledujejo promet?

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
Premoženje, ki se ne upošteva:

•stanovanje (stanovanjska hiša), v katerem oseba dejansko prebiva, do vrednosti primernega stanovanja,
•vsako osebno vozilo oziroma enosledna vozila do vrednosti 28-kratnika osnovnega zneska minimalnega dohodka,
•vsako osebno vozilo, prilagojeno prevozu težko gibalno oviranih oseb,
•premoženje, ki daje dohodke, višje od 2-kratnika bruto minimalne plače,
•premoženje, za katerega ima oseba kot najemojemalec sklenjen finančni ali poslovni najem (lizing),
•predmeti, izvzeti iz izvršbe, razen gotovine,
•poslovni prostori in poslovne stavbe, drugi objekti in premično premoženje, ki ga vlagatelj ali druga oseba, ki se upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja, uporablja za oziroma pri pridobivanju dohodka iz dejavnosti, dokler ta dohodek dosega vsaj višino minimalne plače,
•kmetijsko in gozdno zemljišče, ki daje dohodek, ki se po tem zakonu upošteva pri ugotavljanju materialnega položaja,
•sredstva dodatnega pokojninskega zavarovanja, vpisana na osebnem računu zavarovanca pri skladu obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja ali pri pokojninskem skladu ali zavarovalnici, ki izvaja prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.

VIR : http://www.mddsz.gov.si/si/del...troski_dodatek/

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.244
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Dej naj mi nekdo napiše kakšna je olajšava za otroka - mesečno - neto.

Za leto 2012, zakon govori o letnih bruto zneskih

"4. posebna olajšava za prvega vzdrževanega
otroka 2.382,13 eura"

http://www.uradni-list.si/1/content?id=106650

Jaz sem imel priznanih samo 700 eur. Pa je otrok vzdrzevan od marca, do decembra, torej 9 mesecev. Tudi v vlogi vem da sem napisal vzdrzevanje 900 eur, čeprav sem kasneje zvedel da bi lahko napisal več. 900 namrec predstavlja 9 mesecrv po 100 eur, kolikor mi je sodišče prisodilo preživnino. A obstaja
pritožba, da spremenim to cifro.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:

Kakšen link za podkrepitev napisanega.

Če pa veš veliko o tej zadevi bi te pa prosil še za naslednjo informacijo: Kot sem slišal preverjajo tudi stanje na računu. Za koliko časa za nazaj pa pregledujejo promet?

Durs.si

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.366
309
83
39
Ljubljana
KSZ:

eno vprašanje mam... na edavki mi izpiše, da je Splošna olajšava 3.143,57;

na izračunu od dohodnine mi pa piše 2.881,61, zato mi pride drugačen znesek...

kaj je pravilno?
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dobim nazaj, dobila sva danes, zaradi dohodnine imajo na dursu baje celo stalo, saj cakam ze dva tedna (toliko je tudi redni rok za izdajo odlocbe) na odmero davka od prodaje nepremicnine. Vcasih si to dobil takoj (si baje kar pocakal) sedaj pa to traja 2 tedna, pa se nic ne kaze da bo kmalu.
Se takrat ko bi rad skoraj dva jurja dal drzavi, se le ta ne pobriga...

Spet nabijaš.

Dohodnina in davek od prodaje nepremičnine nimata nobene veze.