Dodatno zdravstevno zavarovanje

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Matej, kje si ti videl 22 EUR? Tega zneska ni. Sicer pa, zakaj si toliko proti Vzajemni, sam pa veselo vplačuješ samo 26,79 EUR ravno njim? Tako kot jaz. Tudi jaz sem pri Vzajemni.
smile-1.gif

grims-1.gif

---------------------------------
Tule spodaj je moje sporočilo:
Naredil sem informativni izračun. Že prvo leto profitiraš 46,00 EUR pri prehodu od konkurence k Vzajemni. Če se odločiš za plačilo preko trajnika imate dodaten 3% popust in znese 26,79 EUR, torej 321,48 EUR letno.
Poleg tega vam v primeru prehoda od konkurence, v roku 3 tednov skupaj s polico, pošljemo še vrednostne bone v višini 25 EUR za trgovino SPAR, INTERSPAR. Lahko kupite, kar želite.

Za primerjavo, koliko prihranite prvo leto:
Triglav 29,42 EUR mesečno, s 3 % popustom 28,54 EUR. Letno torej 342,45 EUR. Prihranek 1. leto 21,00 EUR in BON 25 EUR INTERSPAR = 46,00 EUR.

Takšno polico seveda lahko sklenete tudi preko mene oz. moje zav. agencije. Sem iz Ljubljane. Imam licenco. Obrazce lahko pošljem tudi po pošti. Moji podatki in telefonska je v mojem osebnem profilu.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Mare2, čist informativno me zanima, koliko se plača dinamiko plačila premije, če izbereš mesečno? Aja, a pa ta 25 evrski bon dobi vsak pri Vzajemni al dajejo to samo nekateri?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz sem DZZ sklenil preko interneta. Takšen način sklenitve imajo vse 3 zavarovalnice in kako že preverjajo identifikacijo zavarovalcev?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Evo primer; stranka iz dons na jutr dobesedno nezavestna oblezi v kc. Nima dzzja. Recimo da je to moj brat. Jaz se maretu predstavim kot brat in preko poste zakljuciva postopek sklenitve. Zdej pa ti men povej, a bo azn njemu vzel licenco ce je piydarija al ne? Pustimo sankcije ki doletijo mene.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Evo primer; stranka iz dons na jutr dobesedno nezavestna oblezi v kc. Nima dzzja. Recimo da je to moj brat. Jaz se maretu predstavim kot brat in preko poste zakljuciva postopek sklenitve. Zdej pa ti men povej, a bo azn njemu vzel licenco ce je piydarija al ne? Pustimo sankcije ki doletijo mene.

Stranka ne bo imela nobene koristi, ker če prej ni imela DZZ in ga sedaj sklepa na novo, ima 3 mesečno čakalno dobo za kritje
iz tega naslova, tako da bo morala razliko, ki ni krita iz OZZ sama doplačati.

Kaj pa ko nekdo sklepa preko spleta? Kako veš da je to on? Ali imate pri Triglavu kakšen napreden sistem, ki na daljavo vidi kdo je na drugi strani in ga lahko verificira na podlagi tega in je ker je sklenjeno na Triglavu zato o.k.?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Triglav je premija 27,5e+bon40e+paket. Tko da z menjavo ne prisparas nic.

Stranka ima zavarovano na Triglavu:
Hišo: 500€
Avto: 900€
DZZ: 28€

Se odloči da pregleda trg in zamenja zavarovanja s konkurenčnimi ponudbami:
po novem plača:
Hiša 450€
Avto 700€
DZZ 27€

Ko je zamenjala zavarovalnico, je privarčevala 262€ letno, za tako razliko si lahko bon pa PAKETNE POPUSTE zatakneš nekam,
mene in moje stranke zanima končna cena zavarovanj in kritja ter zavarovalne vsote...

Je pa "paketni popust" marketinško odlično zastavljen za tiste slovenčke ki kupujejo popuste
rolleyes-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Garfildd, pa sej se nekako identificiraš tudi s številko zdravstvene kartice, ki jo vpišeš ob prijavi (s tam pa najbrž lahko razberejo potrebne podatke).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Ledenko, če plačuješ mesečno npr. preko direktnr obremenitve je 26,79 EUR mesečno. Vrednostni bon 25 EUR dobiš samo, če prideš k nam od konkurence, torej od Triglava ali Adriatic-a. Če prvič skleneš, dobiš tudi bon (manjše vrednosti), ampak je samo za storitve pri Vzajemni (morda za nezgodno, za tujino itd).

Če pri želel prestopiti, kar reci. Matej natolcuje kot kakšen nadebudni začetnik pri Moriju ali podobnih verižnih agencijah, kjer je itak 120% osip agentov (danes je, jutri ga ni več). Dober zastopnik ne bo nikoli šimfal drugih zavarovalnic ali agentov. Samo s svojo poštenostjo, znanjem in korektno predstavitvijo svojega produkta lahko pridobiš zaupanje.
smile-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Garfildd tole si lepo napisal. Nimam kaj za dodat.

Jaz bi edino to mnenje napisal. Matej tako pretirava s tem Triglavom, da me spominja na nadebudnega začetnika.
Morda ne pozna dejstva, da nekateri zastopniki zastopamo več zavarovalnic. Ojoj, kako bi pa izgledalo, ko bi zastopnik šimfal kar vse zavarovalnice, ki jih zastopa.
smile-1.gif

Nočem, da bi izgledalo, da je avtomatično tudi Triglav tak. Zavarovalnica ima zagotov določen portfelj svojih zavarovancev, ki so popolnoma zadovoljni.
smile-1.gif

Cenovno pa ta trenutek Triglav ni ugoden. Za moj avto bi moral odšteti 160 EUR več (AO, AO+, Asistenca, AK, DK, nezgodno).
Boni ne bi nič pomagali.
grims-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Od 19 leta, ravno danes sem jih pa kresnil 31. Kolk je pol to
smile-1.gif

Mi ga vsi zuramo, razen Smiljan Mori
wink-1.gif

Nadobudni zastopniki ravno v tem momentu ponujajo DZZje, ker je to najlazje naredit. Dejansko nicesar "ne prodaš". Pa ne primeraj premijo na šalterju in premijo ki ti jo lahko da zastopnik. Zadnji klofne tolk komerciale da pride pod konkurenco.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Mare2, narobe si me razumu. Zanimalo me je, kolikšen je denarni "pribitek" k letni premiji, če izbereš mesečno plačilo preko UPN-ja (sam sem sicer izbral enkrat letno; me pa čist informativno zanima, koliko je če bi izbral mesečno). Nimam jst trajnika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
3% popusta imaš za letno plačilo. Torej je pribitek malo več kot 3%.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Osnovna mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje je pri Vzajemni najnižja in znaša 27,62 EUR, s 3-odstotnim popustom pa 26,79 EUR.
27,62 x 12= 331,44 EUR letna premija,
26,79 x 12= 321,48 EUR letno s 3% popustom. Cca 10 EUR profitiraš, ker boš plačeval 1 x letno.
smile-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Ne ne ne ne, ne zanima me to. Tu na zavarovalni polici imam poleg 321,50€ zraven še 3,52€ za Dinamiko plačila premije: enkrat letno. Zato sprašujem, če je ob izbiri mesečnega plačevanja isti znesek, manjši ali višji. Sej vem, da je "drobiž" proti premiji, ampak me vseeno firbec matra
wink-1.gif

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Odvisno tudi ali se plačuje za vnaprej ali za nazaj (ali na sredini), pa inflacija itd...