Dodatki v javnem sektorju

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Inženir v gospodarstvu je lahko zeloooo zadovoljen če dobi 1250€ neto plače

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
prilezejo čez 1000€ ampak so mogli v konjukturi hudiiičeeev velik delat. ampak res velik.zdej majo pa omejitev napredovanj...
Ne nabijaj, vem direktno - (samo) 3 (tri) leta delovne dobe, učiteljica matematike in fizike v OŠ v Lj, predvsem 7,8,9 razred + razredničarka okoli ~1250€ (mislim da zadnjič 1233€), bi objavil plačilno pa nimam dovoljenja, ker se takih stvari menda ne objavlja niti brez imen

Vedno preklinja, da bi, če bi imela možnost napredovat imela že vsaj 200 več.... pa kako so ji grdi grdi znižali plačo ob zadnjih ukrepih

In to je dvojna plača inženirja v gospodarstvu? Potem pač vsak inženir dobi še socialni korektiv, da pride do minimalca.
bonk.gif

Od kolega dobi 1600€ s stroški...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Nobeden pa ne vidi JGZ (javni gospodarski zavod), kjer delajo IV. stopnja izobrazbe, za 13 plačilni oz (se mi zdi) 16, kjer mora socjala dodajad do minimalca. Poleg tega je še en kup inštruktorjev, vzdrževalcev, kuharjev,.... ki podobno zaslužijo oziroma mnimalca.
Druga skrajnost: nekaj teh Delavcev se fura v pasatih, novih škodah, mogoče E klasa,... nihče pa ne vidi, da poleg službe furajo kmetijo, popoldanca, kr nekaj pa na fuš. Da delajo od zore do mraka. Da jih otroc niti ne poznajo.
Če bi delal sam v službi, bi komaj če bi preživel mesec. Ker dela "popoldne" si ne upa stranki reč ne in dela pozno v noč.
................
Imamo teh zgodb neskončno

Nihče pa ne vidi, kako preko pogodb (in zakaj sploh pogodbe) mečejo gnar čez oken. Pa ne z lopato, ampak s bagrom. Pri nas je že tako. Ničkoliko papirja in posledično kartuš bi prišparali, obnov, ker imamo dost delovne sile,..... Ampak ne, mi smo človeški, mi smo prijazni, mi znamo z ljudmi na robu. Evropa nas lahko dobesedno vika glede tega. Odgovornosti nima nihče v JU. Če že pol kak policaj, pravosodni, gasilc, sestra,... pač nekdo, ki je tazaden v vrsti, ki more res delat k žvat, ker mu dajo šefi "čudne" dolžnosti. KO se zajebe je pa mali kriv, ker je paæ to delal. List, ki je bilo napisano to delo na deski pa skrivnostno izgine.
Kdor ni delal par let v LJ ne ve o čem govori, tisti ki so v JU so ker, nimajo kam drugam it ali ker so lenuhi oziroma so jim VEZE zrihtale šiht.
Pojma nimate kaka debata in koliko ur in koliko ljudi je lahko potrebno, ko rečeš, recimo, da v danem prostoru mi bilo pametno nardit 2 pisuarja. ali da bi bilo potrebno kak list manj naprintat.
Vse se bo spremenilo, ko bodo letele glave. Glave, ki sedijo na stolčkih in ki pojma nimajo kako se dela v gospodarstvu. Sploh se ne zavedate koliko je zaposlenih v JU, ki pojma nimajo kaj je ROK, da se neki dokonča in kaj pomeni, da če roka ne dosežeš, LETIŠ iz službe. Če bi tole sprintal in dal šefu na mizo, me ne bi odpustili, niti disciplinske ne bi fasal. Vrgli bi me v "kazenski vod", napredovanje minimalno in oči bi bile uprte vame, da bi pri prvi napaki odletel. To je JU.
JU je veliko žlahte in veze in veliko glav, ki pojma nimajo, kako se streže na delovnem mestu kjer so.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

O kakšnih inženirjih mi to govorimo? univ., dipl,? Ker navadni inženir ima v JU 730€ neto (23PR). Problem je ker so že kar nekaj let zamrznjena napredovanja in so že vrsto let na 730€.
Glede plač v šolstvu je pa takole. Učitej do 10 let delovne dobe jasno brez napredovanj, ker so ustavljena ima cca 900€ neto. Moja žena, ki ima več kot 20 let delovne dobe je prilezla na 1300neto in nima nobenega dodatka samo osnovna plača in delovna doba.
Je pa v tistih letih, ko se je dalo napredovati migala in pridobila dva naziva in maksimalnih dodatnih pet plačilnih razredov.
In to se meni ne zdi fer naj sprostijo napredovanja pa magar, če zmanjšajo osnovo samo razlika v plači med 10 in dobrih 20 let delovne dobe je res prevelika.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Še eni... imeli so denar, naročila in vse. Dovoljenja za gradnjo nove proizvodnje jim pa niso dali. Tko, da so morali spakirati iz ljubljane.

http://podjetnistvo.finance.si/301539

Komenda 2,5-krat cenejša od Ljubljane
"Letos, pa tudi v prihodnjih letih, pričakujemo veliko rast. Naši inženirji, teh je več kot polovica vseh zaposlenih, končujejo razvoj več novih izdelkov. Tako imamo denimo z Oraclom pogodbo o razvoju, čemur bo sledila proizvodnja čipov, ki se bodo uporabljali pri podatkovnih shrambah. Zaradi širitve nujno potrebujemo nove prostore, zdaj namreč poslujemo na štirih lokacijah v ljubljanskih Mostah. Z mestno občino Ljubljana smo se štiri leta pogajali, da bi nam prodala manjše zemljišče ob delu naših zdajšnjih prostorov.

Čeprav so nam leta 2005 prek urbanistične informacije sporočili, da je to zemljišče primerno za našo dejavnost, s pogajanji nismo prišli nikamor. Po štirih letih, ko so nam le povedali za ceno, pa je prišlo še do novega občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) in ob hitrosti naše birokracije bi trajalo še nekaj let, preden bi lahko res začeli graditi. Zato smo se odločili za selitev. Župan Komende nas je sprejel z odprtimi rokami in tu smo lahko tako rekoč takoj prišli do komunalno opremljenega zemljišča, ki je 2,5-krat cenejše od komunalno neopremljenega v Ljubljani. Marca bomo začeli zidati 2.800 kvadratnih metrov veliko proizvodno dvorano, v njej pa bomo poslovali od oktobra."

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Pustimo ob strani spološno preziranje spoštovanja zakonov, nacionalni šport izogibanja davkov itd.

Imamo dobre vzornike med vladajočimi. Le zakaj bi jaz podpiral snacijo zasebnih bank F21 kjer bi lahko država krila le zakonskih 100000€ tako pa krije vse depozite članom F21 z mojim denarjem?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

O kakšnih inženirjih mi to govorimo? univ., dipl,? Ker navadni inženir ima v JU 730€ neto (23PR). Problem je ker so že kar nekaj let zamrznjena napredovanja in so že vrsto let na 730€.
Glede plač v šolstvu je pa takole. Učitej do 10 let delovne dobe jasno brez napredovanj, ker so ustavljena ima cca 900€ neto. Moja žena, ki ima več kot 20 let delovne dobe je prilezla na 1300neto in nima nobenega dodatka samo osnovna plača in delovna doba.
Je pa v tistih letih, ko se je dalo napredovati migala in pridobila dva naziva in maksimalnih dodatnih pet plačilnih razredov.
In to se meni ne zdi fer naj sprostijo napredovanja pa magar, če zmanjšajo osnovo samo razlika v plači med 10 in dobrih 20 let delovne dobe je res prevelika.

Univ. dipl. inž......se razume vse ostalo je še manj.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Še eni... imeli so denar, naročila in vse. Dovoljenja za gradnjo nove proizvodnje jim pa niso dali. Tko, da so morali spakirati iz ljubljane.
To da so morali iz LJUBLJANE v KOMENDO - 22.5 km - pa res ni nič takega kar bi bilo treba tukaj objavit. Pač bodo premislili koga bodo volili naslednjič.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz delam v javnem sektorju in lahko recem da je res prevec plevela. Ste pa ljudje res neumni. Sploh niso place problem ampak plevel. V bolnici je recimo od 1000 zaposlenih dejansko 300 sester ki delajo ob pacientu ostalo so samo diplomirane gnide ki prekladajo papirje na sestankih pametujejo, administratork milijon, svetovalcev in ostalega dreka ki zasluzijo za NEdelo 2x place sestre ki skrbi za pacienta.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Problem se pojavi ko bo treba odpuscati bodo odpustili sestro ki ima 700eur place in bodo ostale namesto nje morale delati medtem ko bo na sestanku 50 diplomiranih vsak teden pol leta razpravljalo ce je wc papir dovolj mehak...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Problem se pojavi ko bo treba odpuscati bodo odpustili sestro ki ima 700eur place in bodo ostale namesto nje morale delati medtem ko bo na sestanku 50 diplomiranih vsak teden pol leta razpravljalo ce je wc papir dovolj mehak...
Ni tako samo v zdravstvu (pa za to vem, tudi raznih tehnikov, ki servisirajo razne naprave, je po UKC neverjetno veliko).
Podobno je na ministrstvih, direkcijah, agencijah itd. Teh ljudi je zaposlenih čisto preveč, da so drug drugemu v napoto, zato se trudijo, da nekako izstopajo iz uradniškega povprečja, ter tako pametujejo in blokirajo zadeve na raznih projektih, da se ja nikamor ne premaknejo. In tako pridemo do paradoksa, ko več zaposlenih pomeni manjšo storilnost kot pa manj zaposlenih.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
to je pa vedno in povsod.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Sicer pa univ.dipl.ing.str. v Cimosu, avtomobilska industrija, razvojno delo za kupce kot so BMW, plača 700€ neto + potni in malica. Ni kaj, zelo obetajoče. Žerjavist Luka Koper (osnovna ali srednja nepopolna šola) 2000€+ neto. Aja sej res, inženir ni sposoben bit žerjavist, žerjavist pa je lahko inženir čez noč...
tongue-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Nevem kje dela tvoj inzenir moj stric je navaden mehanik v cimosu in dobi cez 900 neto brez malice in prevoza zdaj pa nevem a mene moj stric nateguje ali pa tebe tvoj inzenir.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Tudi jaz poznam inženirja strojništva na Cimosu z 800€ neto + stroški, poznam pa tudi drugega v isti firmi, ki ima za faktor višjo plačo, ampak tudi neprimerno večjo odgovornost, delo 60-80h/teden in več, dopust kaj je to itd... Odvisno koliko si dober in koliko pripravljen delat, žrtvovat prosti čas, ne viset po bolniškah... Za 8-16h, delam zgolj kar je v opisu delovnih zadolžitev in nič več je 800€ in bodi zadovoljen, jebiga.

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:

Univ. dipl. inž......se razume vse ostalo je še manj.

Pa mi povej eno firmo, da bo imel s takšno visoko izobrazbo torej uni.dipl.inž takšno plačo v prvih 2-3 letih ? seveda brez stroškov ker to ni potem primerljivo, ne moreš šteti od nekoga potne stroške ki se vozi 60 km ali od nekoga ki se vozi 5 km -> oba sta v izgubi (prvi dobi npr. bus karto mesečno, drugi dobi npr. LPP mesečno 35€ v LJ ali koliko je že). Le redko katera služba ima da dobiš za vsak dan karto bus ali vlak v obe smeri, potem se ti morda še sezide, drugače si pa v minusu samo že na gorivu kaj šele da imaš malo boljši avto -> gume, servisi, okvare...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.138
3.193
113
Je v sloveniji nekaj podjetij kjer po 3 letih dobijo toliko elektro pa verjetno se tudi še kakšno najde (pipistrel, akrapovič). Jih pa verjetno lahko prešteješ na prste rok.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz delam v javnem sektorju in lahko recem da je res prevec plevela. Ste pa ljudje res neumni. Sploh niso place problem ampak plevel. V bolnici je recimo od 1000 zaposlenih dejansko 300 sester ki delajo ob pacientu ostalo so samo diplomirane gnide ki prekladajo papirje na sestankih pametujejo, administratork milijon, svetovalcev in ostalega dreka ki zasluzijo za NEdelo 2x place sestre ki skrbi za pacienta.
to

Paraziti, plevel, vseeno kak se jim reče. To je en precejšen kup "mrtve mase", ki v najboljšem primeru ne dela nič, v najslabšem pa škodo. In plačani so iz mojega in tvojega žepa.