Dobra miška?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tudi jaz že nekaj let ostajam na Logitechu ... brez kabla. Ko se enkrat navadiš brez kabla, ne moreš več nazaj. (še posebej uporabno, če mize ne pospravljaš redno.)

Najprej sem imel teorijo, da se za miško ne splača dosti plačat ... da tisti, ki da 100€ za miško ni normalen
hysterical-1.gif
No potem sem iz stare Trustove brezžične miške na AA baterije, prešel na Logitech MX 1000 Laser ... (če se ne motim je bila 16.000sit takrat)

Takrat sem šele sprobal, kaj pomeni malo boljša miška. Veselje je trajalo eno leto, ko je odpovedal sprejemnik. Servis mi je odobril dobropis ... in takrat sem se odločil, da doplačam za Logitech MX Revolution.

Takrat je bila v trgovini s ceno 99€ ... zelo zadovoljen z miško, še posebej s koleščkom s super hitrim scrolanjem. (ko se kolešček prosto vrti)
Avtonomija baterije je tudi dobra, pri moji uporabi jo mogoče na vsakih 10dni, čez noč postavim na bazo za polnjenje. (ima pa tudi dober indikator na miški, tako da zanesljivo veš koliko imaš še avtonomije.

Še enkrat bi kupil enako
zmaga.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tvoje miske ne poznam, zato ne vem kaj je to super hitro scrollanje, a ce zelis, da ima kolescek vecji ucinek, se to da nastaviti v Windowsih (da gre npr. 3x hitreje, kot bi sel sicer - tako imam jaz nastavljeno), ce pa zelis, da se kolesce kaksne poceni misi vrti brez ustavljanja, pa poberes eno majckeno vzmet iz misi (ta je postavljena tako, da naseda v zareze na kolescu, zato ga ustavi).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
ksz

Tudi meni odpoveduje MouseMan Dual Optical Pa me zanima če so že nareili kakšno ustrezno zamenjavo. Nagibam se k G500 ali pa mx518... Gledam cene v Avstriji ker pri nas so katastrofalne...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No jaz imam to najjačo Logitechovo MX Revolution in moram priznat da ni nič posebnega, mi nekako ni všeč gibanje samega kazalca in si nikakor ne morem prav nastavit da bi mi miška ustrezala. Ima punca na prenosniku neko brezžično CANYON MINI miško in se na prav vseh podlagah gibljen dost bolj "prijetno" in "natančno" kot da Revolution...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Imel sem morje misi, dragih in cenenih;

Najboljsa mis trenutno je zame Razer Deathadder. Zamenjal sem jo za Razer Imperator. Napaka. Sel bom nazaj na Deathadderja za levicarje.

Ostali proizvajalci me trenutno ne ganejo 5%, ker vem kaj imam in kako se dela z njo v PS, vsakdanjih opravilih, tudi obcasnem gamingu itd.. + imam dobre izkusnje s podporo razerja.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
canyon in prestigio imata par modelov ki so po obliki praktično kopija logitecha in microsofta po fukcionalnosti pa praktično sploh ne zaostajajo- seveda je cena nižja ni pa extremno nizka

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Imam nekje eno canyon, ki je kopija MX toda občutek v roki je zelo cheap, pa tudi delovanje ravno ne navdušuje...
Kakšna je razlika med "gaming" miškami in tistimi za npr delo v PS? Pri gaming se vsi hvalijo z veliko ločljivostjo seznorja; a ni to plus tudi za resno delo?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Je. Pa lahko si jo skonfiguriras, da ti je ravno prav odzivna.

Pa dobro podlago se priporoca.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Tudi meni odpoveduje MouseMan Dual Optical Pa me zanima če so že nareili kakšno ustrezno zamenjavo. Nagibam se k G500 ali pa mx518... Gledam cene v Avstriji ker pri nas so katastrofalne...

Evo G500 je že doma Kupil V Sloveniji za 48€ s poštnino vred
smile-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
jst sem mel tudi DeathAdder pa mi je prasicka crklna. Zdej pa neki iščem nad 3000dpi pa, da ni Razer, ker se mi zdi da se Razer in win7 ne razumejo najbolj.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kje?
Najceneje je tu http://www.pixmania.si/si/uk/3...zEyODg3OTE1MzA7

Naročilo pri njih ni nič bolj problematično kot pri kakšni Mimovrste ali kaj podobnega...

Po do zdaj zbranih informacijah se odločam med:
- Logitech G500 30€ (+3,99€ poštnina)
- Logitech M705 43,20€ (+3,90€ poštnina)
- Logitech MX518 28,90€ (+3,99€ poštnina)
- KENSINGTON Orbit Trackball with scroll ring 31,90€ (+3,99€ poštnina)

Brezžično delovanje mi ni ravno nek hud plus (sploh če je na navadne baterije), ne vem pa kakšna je v praksi prednost nekega hudega laserja z 5000dpi oz nisem nikjer ugotovil kakšne so za resno delo prednosti in slabosti "gaming" miške (obe žični logitechovi).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Kje?
Najceneje je tu http://www.pixmania.si/si/uk/3...zEyODg3OTE1MzA7

Naročilo pri njih ni nič bolj problematično kot pri kakšni Mimovrste ali kaj podobnega...

Po do zdaj zbranih informacijah se odločam med:
- Logitech G500 30€ (+3,99€ poštnina)
- Logitech M705 43,20€ (+3,90€ poštnina)
- Logitech MX518 28,90€ (+3,99€ poštnina)
- KENSINGTON Orbit Trackball with scroll ring 31,90€ (+3,99€ poštnina)

Brezžično delovanje mi ni ravno nek hud plus (sploh če je na navadne baterije), ne vem pa kakšna je v praksi prednost nekega hudega laserja z 5000dpi oz nisem nikjer ugotovil kakšne so za resno delo prednosti in slabosti "gaming" miške (obe žični logitechovi).

Na tej strani bi me ta G500 prišla preko 54€...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Tenks.
Poročaj kako se obnese, ker sem tudi sam zainteresiran za nakup.

super

nastavljiva teža, nastavljiva občutljivost. Tudi v miško samo se da shranit nastavitve za vse.