Dobra miška?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Prastari MS Intellimouse Explorer si počasi zasluži penzion in iščem drugo miš. Rabim nekaj takšnega da se da z njo natančno delat v Adobe orodjih in da dobro dela na goli leseni mizi (naraven lakiran les) brez kakršnekoli podlage. Milijon internetnih tipk me ne zanima, samo tisto kar se da v Ilustratorju uporabit. Ergonomija seveda zaželjena.

Vmes sem sicer probal kup bolj ali manj poceni mišk, toda na koncu vedno pristal na stari.

Torej kaj kupit? Ne rabi bit zadnji krik mode, lahko je kak malo starejši model, ki se da (nerabljen) ugodno dobit na ebayu ali iz kake stare zaloge.

Sanjam sicer o trackballu, samo 90€ za dobro zadevo je vseeno malo preveč.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Logitech M705....mislm da sem dal zanjo okol 60eur

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Zgleda zanimivo - obstaja kaj takšnega tudi na kablu? Pozabil sem napisat, da mi je žična povezava vseeno bolj pri srcu.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Maš nižje modele tud na kabel pa da so laserske.......pobrskaj logitechovo ponudbo....

Odkar sem kupil to ne grem več na kabel.......pa še pravjo da zdrži po 3 leta na ene baterije...no ja na priložene je delala 2 mesca.....ampak OK lah so stare še pa još.....

Nazadnje urejeno:

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
hehe, MS IntelliMouse explorer
aplauz.gif

Jaz sem bil pred časom v isti situaciji. Iskal nadomestek, poskusil svašta, vendar nisem mogel najti nekaj pametnega. Ergonomija je res zakon Na koncu sem kupil novo, novejšo verzijo te miške iz neke stare zaloge. Staro pa še vedno uporabljam na enem računalniku. Za nek normalen denar (do 40eur) je težko najti boljšo, več se mi pa ne zdi smiselno dajati za miš.

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Mi je en sodelavc razlagal da ma cel življenje samo MS miške da ne gre na nobeno drugo znamko....sam wtf kupš Microsoft miško
sprasujem se.gif
: Jaz je še nikol v lajfu nisem nikjer vidu!

Kamele0N

23. jul 2008
42.068
5.650
113
Lej delu sm v računalniški firmi......in tm se tud kje po vezah dobi..tud kej exsotičnega..ne rabš it v trgovino kupt.......kupš v firmi...

Pravm sam da je res še nikol nism vidu...niti vedu da obstajajo.... MS je zame proizvajalc programov....windowsov...offica...

Tko da sm bil pač surprise...ker kolker sem se pol pozanimal je dost eksotična znamka miške

Nazadnje urejeno:

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Če jo je pri nas malo težje dobit (nisem preverjal) še ne pomeni da je nemogoče oz. da je zadeva exotična....

npr.: EBAY SEVEDA

Verjetno bi jo pa tud pri nas dobil, sam se mi ne da iskat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.812
113
40
MB
mi kdo razloži kaj je na intellimousu dobrega? mam to v službi pa me spravlja ob živce, slabo dela, motijo se med sabo miške v pisarni, težka je ko kamen pa isto velika, wtf ... vedno bol pogosto tud v službi kr vx nano uporabljam ovo grdobo vlko pa lahko zabrišem v kanto
tongue-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ko je pri meni optična zastarala sem nabavil lasersko Genius ERGO 555. Katastrofa od miške. Kolega ima enako in tudi
pri njemu so bile težave. Razlika je edino ta, da jo on še ima, meni je pa dojadlo in sem vse skupaj zamenjal po malo več kot letu dni. Nabavil sem tole na linku. Do v pol leta nobene težave še. Z Geniusovo že prvi večer...
stupid-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sam uporabljam logitech mx518, in nimam težav. Deluje brezhibno, ima ravno prav gumbov, pa tudi roka se lepo uleže gor, in se sedaj na druge miške težje privadim.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ni to nic eksoticnega, ze zelo dolgo jih delajo, nekatere stvari so bile najprej dovolj masovno na trgu ravno preko njihovih naprav (npr. kolesce na miski ali pa tipke Windows in Start na tipkovnici). No, delajo jih najbrz kaksni Kitajci, ampak dizajn in znak je pa od M$.

Nazaj na temo:

Jaz se nisem nasel misi, ki bi mi bila tako zelo vsec, da bi vctrajal samo pri eni - se najblizje temu sta Geniusova taprva opticna (je imela svojo posebno podlago, brez katere sploh ni delovala, uporabljal sem jo 12+ let, dokler nisem zgonil podlage na enem vogalu, mis se vedno dobro deluje ... erazen v omenjenem vogalu tiste kovinske podlage), druga pa ena zelo poceni Logitechova USB opticna, model M-BJ69. Mislim, da je njeno neposredno sorodstvo model U96. Moji sem polomil del plastike pri levem gumbu in ni vec enaka, kot je bila ... iste pa nisem nasel, njena zamenjava (RX300 ali nekaj podobnega) je zoprno ozka, ampak po sili razmer deluje in potem nisem iskal naprej.

Je pa res, da jaz brez podlage za mis nikakor ne morem - za opticno imam podlago od ene kroglaste misi, njena funkcija pa je zdaj samo se v tem, da mi mis ustavlja (da ta ne gre predalec, ko jo zacnem premikati). Brez podlage (imam za delo tocno tako mizo, kot jo opisujes) bi znorel, ker ne bi bila mis dovolj natancna, tako se pa zelo dobro obnese. Ne gre za tezave senzorja (ze to, da dela OK na tisti prakticno enobarvni podlagi, je zame manjsi tehnoloski cudez), ampak za to, da moras imeti spodaj nekaj, kar mis stalno ustavlja, ne pa da se odpelje tri centimetre naprej od tam, kjer si jo nameraval ustaviti - potem je tudi natancna. Ta podlaga naj bo tista varianta z debelejso spodnjo gumo (vsaj 5 mm), nad njo pa cisti tekstil, torej ne kaksna varianta kjer je spodaj samo kaksen mm ali dva gume, potem pa cez se gladka plastika, to je enako zanic podlaga kot lakirana lesena miza.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
ICON7 so dobre miške, čeprav ne vem zakaj jih folk ne kupuje, pa 3 letna garancija.....

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Jaz ze dooolga leta vztrajam na Logitech MX laser. Res da je bila na zacetku draga, ampak sem se zanjo odlocil po priporocilu in preizkusnji pri kolegu. Zaenkrat ne menjam za nic
smile-1.gif

51gswc1142l_sl500_aa280_.jpg

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Microsoft+Sidewinder+X8+%27BlueTrack%27+Wireless+Gaming+Mouse+Set+for+Release2-793664.jpg

Microsoft Sidewinder X8 manj kot 50€ s poštnino vred z Amazon.co.uk

zadovoljen zelo