Sem imel pred 2 letoma priložnost izkusiti neklimatiziran del KCja sredi vročinskega vala. Z eno besedo: groza. Jaz sem bil normalno mobilen in sem hodil za ostale v sobi po vodo, časopise itd. v glavnem, vsak izgovor sem izkoristil, da sem skliznil 2 štuka nižje v klimatiziran del - pa sem kljub temu skor ponorel. Kako so trpeli reveži, ki so priklenjeni na posteljo švicali 24h/dan, se sploh nočem spominjat. Stokanje in vzdihovanje sredi noči, prepričevanje sester, naj jih spustijo domov, boj za 2 uboga ventilatorja, ki so nam jih namenili na oddelku, vonjave, ko so komu čistili kateter v sobi pri 31°C, ti si se pa zraven silil s kosilom ... Mi kr slabo rata, ko se spomnim. Tko da če kdo misli, da bo bolnike skrbela ustreznost teh klim po ISO-tu in podobno, se prekleto moti.
Lahko je od doma pametovati, da je tip naiven, ker se je skeširal za ustanovo, kjer razmetavajo z denarjem. Ampak če očitno nihče drug ne bo poskrbel za te reveže, bodo pač razni Viljemi Prešerni in lahko damo samo klobuk dol pred takimi.