Dobra gesta ali koliko je zdravsvo v riti

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.995
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Vmes si pozabil dodat alinejo ali dve: "Janša je kriv za nastalo situacijo".

en tip na TV je reku: "Janša je nakradu milijone, v UKC pa švicajo ker nimajo klime"

en drug tip je pa reku "To je katastrofa... Janša je sigurno v klimatiziranem.... [pavza] ... pa Jankoviæ"

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

en tip na TV je reku: "Janša je nakradu milijone, v UKC pa švicajo ker nimajo klime"

en drug tip je pa reku "To je katastrofa... Janša je sigurno v klimatiziranem.... [pavza] ... pa Jankoviæ"

to tko je.za ene bo vedno kriv samo janša za druge pa samo Jankoviæ.dokler bo folk branil enega ali drugega si tudi ne zaslužimo boljšega življenja.ko bo folk spoznal da sta oba prvovrstna gnoja in da ko bosta zbolela bosta sama v sobi ki bo klimatizirana isti dan hospitalizacije bo morda folk stopil skupaj in pozabil na leve in desne ter rdeče in bele

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
kaj pa naj porečem?če si zaslužijo OK,če ne pač ne.zadeva je taka da tudi v gospodarskih firmah direktorji vlečejo po 30x plače delavca

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

tretji bo pa reku: "Jaz dam pa svojih 10 jurijev in jim kupim klime, da jim bo bolje"

Kdo bo naredil največ haska in imel na koncu verjetno še največ zadovoljstva?

izbrisan

Pripravnik
14. jun 2013
138
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Te klime itak nevem ce so primerne za v bolnico.
Torej nedelujoče centralne so potem bolj primerne
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Morda zato, ker je gospa direktorica in ne več "samo" zdravnica?

Če fura dva poklica, in dobiva dvojno plačo, zakaj fura le en šiht, te vprašam?

In kje ti vidiš, da dobiva dvojno plačo?

V ZDjih, kjer je združena funkcija strokovnega in finančnega vodje, je lahko to le oseba s primerno strokovno izobrazbo. Druga opcija je, da se zaposli direktorja, ki ne rabi imet medicinske izobrazbe, vednar potem nima nadzora nad strokovnim delom dejavnosti, zato moraš imeti še strokovno vodjo, ki je tudi temu primerno plačana. Kaj je večji strošek za državno blagajno, si lahko sam izračunaš.

Je pa res, da bi potem faušljivci bili bolj zadovoljni, ker bi dva dobila malo manj visoko plačo.
rolleyes-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik izbrisan pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
sprasujem se.gif

Ja bolje je brez. V jeseniski bolnici so lansko leto ugasnili klime ker se je osebje in pacienti okuzilo z mrso preko filtrov klime. Klime za domaco uporabo pac niso primerne za bolnice. Verjetno si ze slisal da se preko klime prenasa tudi legionela.

Sicer lepa gesta ampak nevem ce primerna.

izbrisan

Pripravnik
14. jun 2013
138
0
16
Dobra lastnost prenosnih klim, za razliko od centralno nameščenih, je zelo, zelo lahka dostopnost filtrov in s tem čiščenja. Zanikrnost vzdrževalcev centralno nameščenih klim, ki se jim niti enkrat na leto ne da temeljito očistiti sistema, pa ne sme biti izgovor.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
S tem, da je vzdrževalcev v Kliničnem malo morje. Koliko so delavni, je pa druga zgodba. Če bi bil Klinični privat firma, bi klime laufale brezhibno pri pol manj vzdrževalcih, pa najbrž bi bile zdravstveno manj oporečne - saj vprašajmo se: kdo se mora bolj boriti za nove bolnike in posledično denar ter je bolj občutljiv na težave v ustanovi - privat zdravstvena ustanova s konkurenco ali državni mastodont, ki jim vse prinašajo k riti?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik keber pravi:
S tem, da je vzdrževalcev v Kliničnem malo morje. Koliko so delavni, je pa druga zgodba. Če bi bil Klinični privat firma, bi klime laufale brezhibno pri pol manj vzdrževalcih, pa najbrž bi bile zdravstveno manj oporečne - saj vprašajmo se: kdo se mora bolj boriti za nove bolnike in posledično denar ter je bolj občutljiv na težave v ustanovi - privat zdravstvena ustanova s konkurenco ali državni mastodont, ki jim vse prinašajo k riti?

Kar nekaj pises nimas pojma. Problem je da privatniki vzamejo take paciente s katerimi je malo delo in veliko zaslizka. Javne ustanove pa vzamejo vse brezupne primere in delajo izgubo. Lahko ti povem za resevalne prevoze da recimo pacient doo vec noce peljati sanitetnih prevozov ker se dela izguba ker je tako slabo placano medtem ko drzavne resevalne morajo opravljati tako delo. In delajo ob tem enormne izgube vsak dan. Lepo je danes biti privatnik. Isto velja za dializne paciente in vse ostalo. Dokler je zasluzek delo opravljajo privatniki ko pa zasluzka ni vec pa pade na ramena javne ustanove. Se nisem videl da se je privatnik s praznim avtobusom nekam pelhal medtem ko drzavni se nonstop prazni furajo gor in dol enostavno zato ker se morajo. Tudi ce hodis k privatnemu zdravniku je verjetno prijazen dokler s teboj sluzi denar ko pa zasluzka nebo vec bos placal iz svojega zepa ali pa bos v klinicnem 3 ure cakal kot vsi ostali
rolleyes-1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Če si ti iz medicinske stroke verjetno veš bolje od mene, sem pa siguren da se lažje čistijo od centralinih, naredijo pa tudi več hrupa, pa še par drugih slabosti imajo.

Vsekakor je pa lepa gesta in trud, pa tudi če jih zmontirajo zaposlenim... tudi oni so ljudje in morajo dihat (in delat).

Da je pa zdravstvo v anusu je pa po moje tudi res, včasih smo imeli enega najboljših zdravstev, sedaj pa vse bolj propada, pa to ni kritika osebja, temveč pogojev dela.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
sprasujem se.gif

Ja bolje je brez. V jeseniski bolnici so lansko leto ugasnili klime ker se je osebje in pacienti okuzilo z mrso preko filtrov klime. Klime za domaco uporabo pac niso primerne za bolnice. Verjetno si ze slisal da se preko klime prenasa tudi legionela.

Ti nisi gladek. Preko primerno vzdrževane klime se ne prenaša ne MRSA ne legionela. Če s je pojavila, naj za vse posledice odgovarja šef vzdrževanja. Dirketorje bolnic brez klime bi bilo treba pa ovadit zaradi mučenja pacientov in pozapred, bednike nesposobne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Se enkrat - privatniki delajo za denar in nic drugega. Upam da razumes kaj hocem povedat
wink-1.gif
Točno tako.

In tukaj govorim o vzdrževanju delovnega in bivalnega standarda v bolnišnicah, ne o zdravstvu.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Sem imel pred 2 letoma priložnost izkusiti neklimatiziran del KCja sredi vročinskega vala. Z eno besedo: groza. Jaz sem bil normalno mobilen in sem hodil za ostale v sobi po vodo, časopise itd. v glavnem, vsak izgovor sem izkoristil, da sem skliznil 2 štuka nižje v klimatiziran del - pa sem kljub temu skor ponorel. Kako so trpeli reveži, ki so priklenjeni na posteljo švicali 24h/dan, se sploh nočem spominjat. Stokanje in vzdihovanje sredi noči, prepričevanje sester, naj jih spustijo domov, boj za 2 uboga ventilatorja, ki so nam jih namenili na oddelku, vonjave, ko so komu čistili kateter v sobi pri 31°C, ti si se pa zraven silil s kosilom ... Mi kr slabo rata, ko se spomnim. Tko da če kdo misli, da bo bolnike skrbela ustreznost teh klim po ISO-tu in podobno, se prekleto moti.

Lahko je od doma pametovati, da je tip naiven, ker se je skeširal za ustanovo, kjer razmetavajo z denarjem. Ampak če očitno nihče drug ne bo poskrbel za te reveže, bodo pač razni Viljemi Prešerni in lahko damo samo klobuk dol pred takimi.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
sprasujem se.gif

Ti nisi gladek. Preko primerno vzdrževane klime
se ne prenaša ne MRSA ne legionela. Če s je
pojavila, naj za vse posledice odgovarja šef
vzdrževanja. Dirketorje bolnic brez klime bi bilo
treba pa ovadit zaradi mučenja pacientov in pozapred,
bednike nesposobne.

Gladek ali ne tako je. Ce ne ves nevem zakaj komentiras. Je pa v klinicnem res obupno te dni sploh v dvigalih je pomoje okrog 40 stopinj. Jaz zdrav komaj diham ne upam si pomisliti kako je za paciente
bonk.gif

Da nebo pomote- podpiram nakup klim ce ne drugega je odlicno opozorilo za nevzdrzne razmere.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
"Negladek" sem napisal za tvoj prvis tavek - da je bolje brez klim. To, da imajo na Jesenicah bebce v vzdrževanju, je glede na to, kar si napisal (v to pač ne bom dvomil, ker ne verjamem, da bi si ta fakt izmislil), jasno - ampak to še ne pomeni, da so klime neprimerne za bolnišnice.

Sicer pa bi bilo treba zakonodaj spremenit in predpisat obslutne maksimume (razen za del. mesta, ki so po naravi vroča, npr v železarni). Recio 26 max, velja tudi za bolnišnice. Brez izjem in milosti.