Dober servis koles ?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Cena servisa 30% novega bajka!? Sick..

Če se govori o rangu kolesa 500€, pri katerem se tudi pri malo bolj resni uporabi vse prej znuca.

Samo servis, da ti ga malo pregledajo in nastavijo in podmažejo je 60€. Potem pa še kaka veriga, bovden, zobnk pa se hitro nabere še za 100€ zadev.

Diski pa ne verjamem, da se tolk obrabijo. Letos sem s svojim naredil ene 400km spustov (recimo 1/3 od prevoženih kilometrov računam), pa ko grem z nohtom čez disk ni nobene zareze. Da kar dvomim
smirk-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Torej kje so zadnje čase dobri servisi koles? Se mi zdi so se si kar podražili in imajo gužvo od korone naprej.

• Haha
Reactions: zino

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.911
6.545
113
Ena specializirana prodajalna koles. Tle pa res ni znanosti, da ce drugace sraufa skote ali pa kube, da pa kenjone ne bi znali... Nic novega jim ne bos pripeljal.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
.

Drugače imajo dejansko v Hervisu kar poceni servis, vsaj nazadnje ko sem gledal. Koliko je dober pa ne vem.
Nebi jaz tja otroškega pecikla pelal, kaj šele kaj resnega.

Drugač pa tastu menjam komplet zobnike, piramido in ketno. Se mu strga zajla menjalnika po enem tednu. In pelje na en večjih servisov v MB pod Pohorjem (jaz sem bil na morju). Ne čisto pod gondolo ampak tam med bloki. Mu razložijo, da je ketna raztegnjena in more dat novo. In zadaj Sram piramida nikoli ne bo dobro delala na shimano prestavah. Pa včasih sem dobro mnenje imel o njih. Zdaj pa vidim, da so gladko nateguni.

• Všeč mi je
Reactions: KStoner in Hanzi

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.022
843
113
Torej kje so zadnje čase dobri servisi koles? Se mi zdi so se si kar podražili in imajo gužvo od korone naprej.
jaz vedno peljem k lokalcu, ki se trudi za svoj kruh.
peljem enkrat letno, ko ponavadi kaj "zaškriplje", mojster se potrudi, ker je v delavnici sam šrauba vedno sam. zadeve resuje hitro in za normalen denar. nimam pripomb. je pa res, da vozimo starejsa kolesa, izven garancije - a nam ustrezajo in služijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Nebi jaz tja otroškega pecikla pelal, kaj šele kaj resnega.

Drugač pa tastu menjam komplet zobnike, piramido in ketno. Se mu strga zajla menjalnika po enem tednu. In pelje na en večjih servisov v MB pod Pohorjem (jaz sem bil na morju). Ne čisto pod gondolo ampak tam med bloki. Mu razložijo, da je ketna raztegnjena in more dat novo. In zadaj Sram piramida nikoli ne bo dobro delala na shimano prestavah. Pa včasih sem dobro mnenje imel o njih. Zdaj pa vidim, da so gladko nateguni.
Pa so mu dejansko zamenal ketno in kaseto? Ker če so mu jo, pejt nazaj, pa jim mal povej, da so šalabajski nategunski.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Ne je reko, da ne.
Ampak vseeno je dovolj nizek nivo, da greš stranko tak probat nategovat, ko vidiš komplet svetlečo novo robo gor. Pa ded kupo tri pecikle pri njih.
Drugač je bil pa menjalnik tudi tak nastavlen, da je ketna šobala ko je mel na največji šajbi spredaj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Ma so kr vsi mal nategunčki. Pr obeh najinih cestnih Scottih, mojem in ženinem je bla gor namest 105 ketne, kot v specifikacijah, ena jebena Tajvanska, pač uno k pride s kolesom vrže na polico, gor da pa to sranje. Prvo sm jest ketno strgal, pustil jajca na balanci. Ko sem jo hotu sred ceste s hitrim členom popravt, da bi pršu do doma je bla počena še na treh mestih, sem sam mojo poslal po avto. Sem zamenjal in niti nisem gledal kaj je blo gor. Pač škart roba verjetno jebiga. Ni blo pol leta, se moja za mano pripelje brez ketne. Ketna niti mal stegnjena in je počla identično na več mestih, šele pol sem videl, da ni 105 ampak eno tajvansko sranje. Ker pa zbiram ta odpad v eni kantici in vsake kvatre peljem na odpad, sem pa pol lohk tud mojo pomeril, nobena stegnjena. Kolesa kupljena pri dveh različnih LJ trgovcih, vsi so isti.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
mogoče pa že v fabrki montirajo takšne dele. Sem imel doma ravno takšen primer (ravno tako je bil Scott).

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
specifikacije imajo ponavadi tudi kakšno opombo... da se pridružuje do spremembe,...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.999
-373
113
k sem mimgrede zasledil tole temo, boste zihr vedeli... kako vem katere ploscice za bremze rabim? a to vejo v trgovini, k jim povem model kolesa, je kje kaksna oznaka na diskih, je to mozno, da sam zamenjam al se pelje na servis?

vladom

Fizikalc
25. feb 2020
126
29
28
Ploščice so odvisne od proizvajalca/tipa zavor. Seveda jih lahko zamenjaš tudi sam. Rabiš model zavor, ne model kolesa.
Če ne gre drugače slikaj zavorno čeljust.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej in Hanzi