Do kdaj vam veljajo nove vozniške?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Torej vsi ki imate te "nove" vozniške (kartice), do kdaj vam veljajo v primerjavi s prejšnjimi? Sedanje staro mi velja do 2064?

Lp

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
10 let?

Samo ?!?
shocked-1.gif
Očitno bom moral met staro do konca... Ne mislim podaljševat vsake 10 let...

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
2018 boš moral menjati, saj takrat stari obrazci vozniških dovoljenj prenehajo veljati.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pisuka, nasel si dve stvari, ki (ko obstajata) sta priblizno pod nadzorom, hkrati pa po cesti vozijo epileptiki in podobni, ki ne vedno ali jih bo naslednjo sekundo zmetalo po tleh, ceprav jedo tablete s taveliko zlico
frown-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Pravilno, na 10 let bi se mogli CPP ponovit za podaljsanje.
Saj če meniš, da ne poznaš več predpisov, se lahko tudi sam prijaviš na tečaj. Se boš?

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja niti sam nevem! Imam očala, ampak ko sm delu izpite za kamijon, bus itd..so mi dal, da sm brez očal, potem ko sm pa šu po novo pa spet na dve leti. Zdj pa mam spet po novem zdravniškem brez očal, moram it zamenjat kartico. Sam strošek so mi nardil.

13. jul 2011
2.677
626
113
Žena ima tuje vozniško (EU kartico), sem pogledal, njej velja 10 let. Verjetno je ta doba standardna za celotno Unijo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Seveda razumljvo da je edino pravilno na 10 let, jaz se sprašujem kateri veleum se je sploh spomnil 18 letnem mulcu ki nardi izpit dati že s prve veljavnost za dobrih 60 let, v tem času si lahko na pol slep, ter še kaj hujšega... sicer pa tudi 10 let ne bi rabilo bit...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Seveda razumljvo da je edino pravilno na 10 let, jaz se sprašujem kateri veleum se je sploh spomnil 18 letnem mulcu ki nardi izpit dati že s prve veljavnost za dobrih 60 let, v tem času si lahko na pol slep, ter še kaj hujšega... sicer pa tudi 10 let ne bi rabilo bit...

Kot sem reku... Samo stroški bodo...
bonk.gif

Na srečo ne rabim izpita. Se bo pač dala zadeva v mirovanje, dokler ne bo kaj nujnega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
I zdej, ko po desetih ali nekajkrat po desetih letih greš podaljšat izpit na UE ti preverijo če si medtem postal slep?
Al samo računajo, da bo po 10 letih kdo pozabil podaljšat pa mu bodo to pozabljivost še krepko zaračunali, tako kot so zaračunali mojemu kolegu 90000 Sit pred leti????
pomoje da drugo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

samo še ena skrb in strošek več, samo zato, da dobiš nov kos plastike, itak se nič drugega ne preverja ob menjavi

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ali bo treba tudi maturo na deset let obnavljati-po tvojem?
hysterical-1.gif

Spet gre za polnjenje državne blagajne, kaj pa drugega... Podaljšanje verjetno ne bo stalo 50 centov...
10.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Saj če meniš, da ne poznaš več predpisov, se lahko tudi sam prijaviš na tečaj. Se boš?

Bom, ker se zavedam da bo moje znanje v 10 letih malo skrhano, oz je ze sedaj od opravljanja izpita. Na CPP bi se tudi pripravil. Ata z attitudom "jas znam ja vozit, saj vozim ze X let" bo pa pusnil.

Ce se bo pa s tem pocistila nesnaga s cest, pa tolko bolje.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ali bo treba tudi maturo na deset let obnavljati-po tvojem?
hysterical-1.gif

Ce bi bila matura relevantna stvar, potem vsekakor. Ampak nasel si primer necesa kar je samo sebi namen oziroma kar je samo sito, ki loci popolne bedake od malo manjsih bedakov. V zivljenju je vseeno ali imas maturo narejeno ali ne, noben zaresen delodajalec te ne bo zaposlil na podlagi potrdila o opravljeni maturi, predvsem te pa ne bo gledal samo zaradi tega, ker imas nek star pildek, da si opravil z eno trivialnostjo, ki jo naredi vsak z IQjem nad sobno temperaturo.

Za CPP pa ni vseeno ali si ti to opravil leta 1953 ali pa enkrat v zdajsnjem tisocletju. Zakaj ? Ker se je kup stvari spremenilo, od tega, da je bilo takrat v Jugoslaviji priblizno 0 avtocest, 0 rondojev, en promil ali manj prometa in da noben voz ni sel vec kot 120 razen ce je poletel s kaksne pecine, imas pa voznike, ki drekajo po cesti pa jim sploh ni jasno kaj pocnejo. Absolutno bi morali take izlociti ioz prometa dokler ne dokazejo, da so sposobni DANES voziti avto. S tem, da so ga bili sposobni voziti pred 50+ leti, si namrec lahko bore malo pomagas, ko te en tak genij razbije samo zato, ker ni dojel koncepta deteljice za uvoz na avtocesto.