Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Mene tudi zanima če to res obstaja. Sodelavec mi je razlagal da ima njegov sin BMWja in mu sprednjo šipo odtaja v minuti. Pa pravi, da ni el. ogrevana ampak nekaj preko klime, ker jo lepo od spodaj navzgor odtaja. Je pa avto stal celo noč zunaj.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Mene tudi zanima če to res obstaja. Sodelavec mi je razlagal da ima njegov sin BMWja in mu sprednjo šipo odtaja v minuti. Pa pravi, da ni el. ogrevana ampak nekaj preko klime, ker jo lepo od spodaj navzgor odtaja. Je pa avto stal celo noč zunaj.
Temu se reče električni grelec ... prve minute namesto pečke/radiatorja greje zrak el. navitje. Vem da imajo nekateri boljši avtomobili to serijsko! (nima pa to veze s klimo)
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Temu se reče električni grelec ... prve minute namesto pečke/radiatorja greje zrak el. navitje. Vem da imajo nekateri boljši avtomobili to serijsko! (nima pa to veze s klimo)
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Bi se prslinu v temo........
Kaj pa te cvetke da klima v avtu tud greje??? Sam dvomim da majo obični avti tud inverter klimo....oz tako k proces obrne pa dejansko ogreje pr minus 4 na +17 itd...
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Bi se prslinu v temo........
Kaj pa te cvetke da klima v avtu tud greje??? Sam dvomim da majo obični avti tud inverter klimo....oz tako k proces obrne pa dejansko ogreje pr minus 4 na +17 itd...
Vsak avto zadnjih nekaj generacij, ki ima avtomatsko klimo je le-ta z inverterjem! Navadna klima je pa to kar je, navadna.
A lahko poveš, na kakšen način to dela? Resno. Prevodna plast?Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Zdaj cakam, da bo kdo napisal (najbrz kaksen novinar avtocajtungov ...), da je se bolj banalno - je kar zares navaden elektricni grelec (ekvivalent spiral za potisno sipo iz Yugota, samo da je distribuirano skozi celo vmesno plast na sprednji sipi, namesto da ti vidis kakrsnekoli crtice; kako ? ena od vmesnih plasti je pac prevodna, itak je sprednja sipa lepljena iz vsega boga plasti). To ima vsaj MB od znamk, in kar se tice tehnike, ne vidim razloga da tega ne bi imel tudi BMW ali Hyundai oz. Renault, ker ne stane tolikoDruga stvar je ali zelijo to uporabiti ali ne.