DLNA + podnapisi DELAJO!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Po naključju sva s kolegom ugotovila, da čist lepo delajo podnapisi, če predvajate filme s PC-ja na tv-ju.
Potrebujete samo PS3 media server inštalirat na pc in ga pustit prižganega. Potem pa na tv-ju izberete ta ps3 media server namesto windows media serverja.

Točnih info oz postopka nastavitve pa žal še nimam. Predvidevam, da pa ni nič kaj kompliciranega.

Testirano je bilo s philips serijo 6 in preko wifi omrežja z mkv filmom.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam res nisem na tem forumu zaseldil, da bi se na veliko hvalilo servio s podnapisi.
Če res dela, pol kul.
Še vedno pa je boljš, da poznamo več rešitev
wink-1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
meni delajo podnapisi preko Serviio na divx in HD že 2 leti odkar imam "nov" Samsung TV.
Druga stvar pa je predvajanje podnapisov in izbira menuja na DVDjih (.vob) preko DLNA, ki pa kolikor vem, še ne dela.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik japke pravi:
meni delajo podnapisi preko Serviio na divx in HD že 2 leti odkar imam "nov" Samsung TV.
Druga stvar pa je predvajanje podnapisov in izbira menuja na DVDjih (.vob) preko DLNA, ki pa kolikor vem, še ne dela.

Enako. Sem ze tudi v drugih postih omenjal Serviio.

LP

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Mislim, da zaenkrat ne podpira. Isto kot meni ne dela na xboxu. Podnapisi bi morali biti "zapečeni" v filmu.Kolk sem bral na forumu bo to omogočeno v verziji 1.2. Jaz drugače uporabljam tversity sam je tudi tam kar nekaj kolobocij, da se predvajajo podnapisi zraven filmov.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ni res. Dokler so podnapisi zapeceni v filmu jih ne predvaja...vsaj na Samsungu ne. Mora pa bit ime datoteke s podnapisom identicno imenu datoteke filma (razen koncnice seveda).

Babel.1080p.avi
Babel.1080p.srt

Aja pa mislim da ne podpira sub datotek. POglejte na www.serviio.org

LP

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Podpira samo srt (vsaj tako piše pri njih). Sicer pa ne vem zakaj ne bi predvajalo zapečenih podnapisov v filmu. Če vidiš sliko vidiš tudi podnapise, ki so zapečeni v sliko.
Zapečeni drugače mislim, da film prekodiraš in mu dodaš podnapise, da tv misli, da so zapečeni v film. Tko moram naredi preko xboxa in verjetno mora tudi preko panasonica g30 (če mu drugače ne dela), ker serviio tega zaenkrat ne omogoča. Naj pa bi z verzijo 1.2. No vsaj za xbox.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Se nisva razumela pod "zapeceni". Ti mislis na podnapise ki so vedno vidni, jaz pa mislim na podnapise ki so vgrajeni v mkv filmih in lahko ponavadi izbiras med slo, ang,....

LP

Schime

Guru
22. nov 2008
1.980
769
113
Se mi je zdela ja, da bo kaj takega. Panasonic plazme so bol boge (v bisvu sploh ne predvajajo) s predvajanjem podnapisov tako, da bo rabil kaj takega. Upam, da so v letošnjih (lanskih
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
800
113
toti Maribor
Samsung tudi ne predvaja podnapisov, ki so vgrajeni v .mkv file. Pred predvajanjem jih moraš ekstrahirat iz mkv fila z programom MKV Subtitle Extractor

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
A kul. Hvala. Imam nekaj filmov z vgrajenimi podnapisi, pa ne najdem podnapisov na naetu.

LP

zakon

Guru
16. maj 2008
8.752
800
113
toti Maribor
Primer, sicer ni bilo notri SLO podapisov, ker so bili zraven, je pa zato ANG. Zagnati moraš MKVcleaver0413.exe, ki se nahaja v mapi MKV Subtitle Extractor.
PRENESI

zajeta-slika.jpg

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Da malo obudim temo:

2 leti star TV LG preko DLNA in Serviio-a normalno predvaja vse formate vključno s podnapisi.

Sem zaradi velikosti menjal TV z novim Philipsom serije 6 in valjda zadeva ne dela. Sem na Serviio-u nastavil profil naprave v Philips (2010-), pa nič... Srt je v isti mapi z istim imenom...

Še kdo uporablja Philipsa in DLNA - kaj je treba narediti, da bo predvajal podnapise?