DIY pametna hiša software in hardware

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.677
7.166
113
vse tole kar je naslikci je za navadno dozo. v tem 7 ta globoko moc ondvomim. jaz imam v osnovi ze vse tak natlačeno. Jaz imam shelly le v omarci kjer imam se drugo pametni instalacijo in podobno.

Tega sem se bala, ja. Se spomnim, kako je stromar pizdil zraven, ko je notri vse basal, tak da ne vem...

Mrbit enga minija za dvoriscna vrata najprej za probo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.677
7.166
113
Napiši kakšne routerje imaš in ti bomo lažje svetovali kako jih nastaviti na AP ;)
Pa pri kateremu operaterju si tudi in tip modema.
Verjetno bi tisti router v kleti lahko uporabila za glavnega oziroma pri modemu montirala še enega "glavnega"

Oki...
jaz sem zdaj to zrihtala. Oba TP-Link in Ruiji sta bila nastavljena kot routerja, zdaj sta AP. Onega Asusa še moram, ampak izipizi.
Našla sem SE in polnilnico, ki sta bila na drugi mreži. Nekaj sem mogla na roko popravljati še nove IPje, ampak seveda sem nekaj poferderbala, pa se mi zdele ne da. Tesla mate mi ne dela, bogsigavedi zakaj. Preko Tailscale vidim, preko lokalne mreže ne. Nej gre vse nekaj... Za danes dosti igračkanja.

• Ljubezen
Reactions: Robert

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.239
3.997
113
Imam t-2 modem InnboxV60

Potem imam pa routerje:
- TP link Archer T7 (na tega imam HA)
- Ruijie reyee neki neki - tu je polnilnica (se mi zdi, da tole je AP ze tako, sem takrat rekla za AP ker sem mogla v garazo wifi pripeljat s cim manj sitnostmi in ne vem, ce mi niste ze tu rekli AP, pa sem pol to narocila): https://reyee.ruijie.com/en-global/products/reyee-wireless/reyee-wall-ap/rg-rap1200f
- ASUS AC750 Dual Band - ta zdele ni tok vazen, ampak ce se bom lotila bo tudi tu AP naredila

Torej vsaka izmed teh stvari gre iz modema. HA masina je vklopljena pa v TP-Linka.
Če so vsi s kablom povezani na modem je treba na vseh (razen seveda na Innboxu) izklopiti DHCP in požarni zid in jih povezati na LAN port. Tako bo Innbox glavni, ostali pa se bojo obnašali kot APji in bojo vse naprave v eni mreži.

• Všeč mi je
Reactions: Robert in sajkek
2. okt 2007
3.922
2.421
113
A nginx imaš v kontejnerju kot HA addon, ali standalone (docker?)?

nginx je samostojen servis na druge serverju. HA pa iam kot virtualko (HAOS). Trusted proxies imam nastavljeno:
1740944038415.png

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.073
91
48
Mirko

berem nek stari post o zaluzijah. imas ti ka muster za red-node , kako si ti naredil to avtomatiko. tnx.
Kaj te zanima? Vse skupaj mi dela na ESPHome, avtomatika pa v Node-red. Spodaj primer, da mi zapre žaluzije po sončnem zahodu in hkrati preveri ali imam odprta vrata na teraso, da me ven ne zapre, če poleti žulim špricar na terasi.
1740947719946.png

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.483
11.472
113
Hvala zaenkrat..ja da v osnovi vidim logiko, potem pa še kaj vprašam, ko začnem klikat. Prvo bom sicer poizkusil kar v hassio avtomatizaciji, ampak sumim da bo potrebno v node-red

gr69

Guru
15. dec 2009
11.696
2.729
113
še v SLO - ampak komaj
Zakaj že? Tako enostavne (in tudi bolj kompleksne) se da čisto lepo v standardnem UI automation delu HA urejati.
Prednost NodeReda je predvsem v “vizualizaciji” in (ja, priznam) “debug” modu v samem NodeRedu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.483
11.472
113
ja sklepal sem, ker hiter google je dal ven večinomo node-red avtomatizacije, vse mimo hassio.