Divji prašič

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Naročeno imam polovico (mladega) pujsa, tako da ne bo samo pečenka.

Torej, rabim ideje.
cheer.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eno lepo pečenko, zraven pa pečene polovičke jabolk z brusnicami nadevane in krompir v krhljih. Se mi kr sline cedijo.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Hubertusova pečenka, za podrobnosti sem pa bolj žejne sorte
wink-1.gif

Sej je tok dela z njo......da sm vmes 2 spil k si mi razlagal
evil.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Evo mam par minut.

Pečenko peči kot pečenko
wink-1.gif
dost zajebancije.
Vzemi stegno ga razkoščiči in dobljeno meso dobro povij da dobiš enakomerno formo. Lahko uporabiš tudi mrežico pod njo vtakni malo prekajene slanine ali pa hamburške slanine.

Pečeš v pekaču tako, da meso ostane sočno, se pravi rahlo roza v sredini. V pekač položi malo jušne zelenjave še prej ga naolji. Meso posoli in popopraj lahko dodaš tudi ostale začimbe za divjačino. Ko je pečeno je pečeno postavi vse skupaj na pult in počakaj cca 5 minut, da temperaturo potegne še malo na noter. Med pečenjem zalivaj z jušnim fondom vmes pa vsaj enkrat belo vino.

Omaka - jušno zelenjavo spasiraj - zmiksaj z ostankom tekočine v pekaču malo pogrej in dodaj jušno žlico masla, da malo zgosti.

Priloge - po želji kruhov cmok ali pa široki rezanci najbolje doma narejeni - cca 100 gramov moke in eno jajce, za normalno 4 člansko familijo podvoji, če so jedci pa 3 krat toliko.

Obvezna prioga pražen kuhan češnjevec na ocvirkih. Fižol namoči ga skuhaj tako da bo kuhan ne razkuhan. Pri kuhi dodaj vse začimbe ki gredo pri kuhi fižola se pravi sol poper ena čebula ki jo prej opražiš - prerežeš na pol in jo opražiš na masti vse skupaj flikneš v kastrolo v kateri kuhaš fižol. Rožmarin lovor ne pozabi. Ko je kuhan, v večji ponvi razpusti ocvirke nanje stresi malo drobno nasekljane čebule, in natresi fižol, ne sekiraj se nekaj ga bo razpadlo vendar ga lepo pogrej in popraži, po potrebi začini z malo soli in porpa.

Zraven k vsemu pa - paše res za znoret. Na rezine narezana jabolka, ki jih prepražiš na maslu, ko se začnejo mehčati dodaj žlico medu, sok dveh pomaranč malo pomarančnega likerja , po potrebi malo sladkorja. Če nimaš pomarančnega likerja so konjak, rum, whiski isto odlični.

Postrežba na krožnik daj parzajemalk fižola z ocvirki, nanje položi dve rezini mesa dodaj kruhov cmok ali rezance, prelij z omako on prideni žlico ali dve jabolk.

Za piti hmmmm: Lahko belo lahko rdeče, če je rdeče paše izredno Mužičev Merlot, gre pa tudi kaj sladkega, Pač po želji


lp D
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
U rt te bom sunu, dokler ni pira se sploh ne pogovarjam, pol se pa lohk začne razmišljat o žretju :p
 

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Nabiranje pečenke, pred novim letom
cheer.gif


Kilski kos stegna je šel direktno v pečico, zravaen pa na četrt nasekan krompir...
Sol, poper, lovor, brinove jagode in nekaj vina. Enostavno in učinkovito
smile-1.gif

1668093-111.jpg
 

Priponke

  • 1668093-111.jpg
    1668093-111.jpg
    177,8 KB · Ogledi: 786