Divjanje čez mesto, prijava?

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Lej jih, spet. Voham rasno nestrpnost. Kaj pa, če je bil Slovenec?
Ali še huje: kaj, če bi bil Slovenec?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Zakaj? A slovenski fantje pa ne divjajo radi?

Sicer smo se pa o nacionalnosti že zdavnaj nekoč pogovarjali, seveda s skrbjo v srcu. Če imaš 10% populacije priseljencev, je nacionalnost že vprašljiva. Noben problem, če so prišleki pripravljeni se prilagoditi našim življenjskim navadam. Če se pa niso, ... (
smile-1.gif
) , imamo pa menda policaje za red delati ali kako? Vsaj tako nekako bi država morala funkcionirati, kajne.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:
grin1.gif

Slovenc nima za RS6 kvečjemu kakega starega nemca.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Sej tud tista RS.... hmm ce ni bla 4ka je bla bolj 2000+ letnik
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:
grin1.gif

Dolenjci bodo že razumeli
smile-1.gif

casio

Fizikalc
19. nov 2014
536
28
28
Sem dobil registrsko in odšel na glavno policijsko postajo in mi rečejo, da so že obveščeni o tem vozniku lol

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Mislim da je bila LJ- nisem pa siguren
Bo tale
smile-1.gif
:
audi.jpg

Vozil je že tako kot si napisal, zvok ti pa kocine postavi pokonci.
shocked-1.gif

Registracija je tuja, žal nisem uspel ugotoviti države...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Dostikrat ga vidim sam in se nisem obremenjeval do danes ponoči, ko mi je skoraj povozil mlajšo sestro na prehodu za pešce. Naj si zapišem registrsko in naredim anonimno prijavo? Predvidevam, da policisti ne bodo storili nič in me zanima, če je še kakšna druga pot? Hvala.
Mene je nek frajer skoraj zbil na prehodu za pešce - upočasnil, na 10m pa stopil po gasu in me obvozil kot Tina Maze slalomska vrata.
stupid-1.gif

Takoj osebna prijava na policijo, skupaj z registrsko. Dejali so mi, da bi običajno takoj obvestili patruljo, da bi preverila na domu ali naredila obhod, če bi kje zasledili vozilo. Vendar se je v istem času zgodila huda prometna nesreča, ki je potegnila vse resurse daleč naokoli.

Nalsednji dan se oglasi policist, pove, da avto sicer pripada ženski (mama?) in da bo fasala kazen po členu neustavljanja pred prehodom za pešce. Po spominu cca 400€ in 5pik. In da naj ne bom presenečen, če bom dobil vabilo na zaslišanje pred sodnikom.

Od tega je že kar nekaj let, vabila nisem dobil, po razlagi kolega policista je razlog enostaven - storilec je plačal kazen.

Bila sva pa dva na prehodu za pešce, v prijavi sem pustil kontakte od obeh, torej dveh prič.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
536
28
28
Če to deluje tak način kaznovanja ljudi, zakaj potem policisti ne upoštevajo posnetka s kamere, ki jo ima navaden smrtnik na vetrobranskem steklu in je posnela kakšen hud prekršek? Posnetek je najbolj trden dokaz.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne vem, nisem pravnik. Mogoče moraš izkazat pravni interes? Ker kamera se zelo upošteva, če pride do nesreče in je potrebno raziskati okoliščine. Ne pa v primeru, da se greš privat provido in snemaš prekrškarje kar počez. Če pa bi posnel voznika, ki prehiteva v škarje in s tem ogroža tvoje življenje in podal prijavo, bi verjetno šlo skozi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Jaz se že nekaj časa vozim okrog s kamero v avtu.
Kako in kaj je pravno me niti ne zanima, vem pa, da bi v primeru prometne pustil ''nakladaču'' (če bi lagal), da se zlaže do konca, potem bi pa oba s policistom povabil v avto pogledat, kaj je bilo res.
Verjamem, da bi policist potem (če seveda res ne bi bil kriv) našel razloge, ki bi kazali na krivdo drugega voznika, pri zavarovalnici pa to itak mora iti čez.
Naj pa še nekdo preveri, če gre v tem primeru morebiti za neveljavne dokaze ali na karkoli se že odvetniki brezjajčnih svinj navežejo. Vsekakor vem, da imam s tem bistveno večjo možnost dokazati nedolžnost, kot pa brez tega.

Je pa to tipičen odraz balkanske kulture in brezjajčnosti: če zaje.. pač prevzameš krivdo, itak zavarovalnica plača. Ampak ne, ''balkanci'' bodo vse naredili, da nategnejo drugega.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Če to deluje tak način kaznovanja ljudi, zakaj potem policisti ne upoštevajo posnetka s kamere, ki jo ima navaden smrtnik na vetrobranskem steklu in je posnela kakšen hud prekršek? Posnetek je najbolj trden dokaz.

Civilno pravo upošteva posnetke s kamere, kazensko pa ne (upošteva samo posnetke varnostnih kamer, ki imajo nek certifikat in sledljivost da se film ni editiral).

Neki tazga oz. kolikor je meni znano.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Je pa to tipičen odraz balkanske kulture in brezjajčnosti: če zaje.. pač prevzameš krivdo, itak zavarovalnica plača.
Tu gre še za poslovno prakso zavarovalnice, ki zavarovanca nagovarja, naj krivde ne prevzame. Poznam konkreten primer, sicer je šlo za gradbeništvo in večji znesek kot je običajno v prometu. Sicer je po sodnih postopkih zavarovalnica čez približno 10 let izpljunila denar.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Je pa to tipičen odraz balkanske kulture in brezjajčnosti: če zaje.. pač prevzameš krivdo, itak zavarovalnica plača.
Tu gre še za poslovno prakso zavarovalnice, ki zavarovanca nagovarja, naj krivde ne prevzame. Poznam konkreten primer, sicer je šlo za gradbeništvo in večji znesek kot je običajno v prometu. Sicer je po sodnih postopkih zavarovalnica čez približno 10 let izpljunila denar.
Sam bi prekleto premislil, če bi še želel biti pri zavarovalnici, ki me nagovarja k neetičnemu ravnanju. Se pa to zelo enostavno zaustavi, le zahtevaš, naj to pismeno podajo.
grims-1.gif
Sicer pa, če se greš to igro si isti kot oni, tako da ni potrebe zvračat vso krivdo na zavarovalnico. [cenzura]... ga, če zaje.. pač požereš kar si skuhal, ne pa da nič krivi osebi zagreniš življenje. To delajo brezjajčne svinje, ki bi mamo prodale za 200 EUR. Ampak ok, vem da moja logika ni ravno v skladu z današnjim svetom...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Mislim da je bila LJ- nisem pa siguren
Bo tale
smile-1.gif
:
audi.jpg

Vozil je že tako kot si napisal, zvok ti pa kocine postavi pokonci.
shocked-1.gif

Registracija je tuja, žal nisem uspel ugotoviti države...

ne tole pa ne bo ta prav

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Danes me je prehitel en RS6 madzarske tablice MARCO 3 al pa MARCO 6... k se gremotako mini alter preiskavo pa sem hotel mal pomagat... =P