distančniki

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
torej, zanesljivo pa cenovno ugodno rešitev iščem da spremenim 4x98 v 5x100 lukne, distančniki se baje dobijo taki, ampak kolk sem iskal nisem na nič pametnega naletel ..

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
to naredi strugar-tisti ki se ukvarja z oblikovanjem kovin. Sploh pa je zaželjeno da se malce spozna na avtomobilizem da te ne gleda čudno ko mu poveš kaj rabiš.
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
to mi je jasno da bo treba do strugarja, baje se pa to dobi že original za kupit, pa bi rad vsaj videl kak zgleda, ker si ne predstavljam sploh kak zgleda ta zadeva
confused-1.gif

kak je pa glede varnosti ? sem slišal že dosti slabih stvari o distančnikih nasploh

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Na tvojem mestu tega ne bi počel... Odsvetujem
ne-ne-1.gif
.

Zakaj
shocked-1.gif
):

Raje kupi feltne s primernim razmakom vijakov
17758-icon_confused.gif
.

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
A ni bil pri tem avtu problem v improvizaciji?

Citat:
še enkrat, napaka ni bla moja vožnja oz. stil vožnje ampak napaka v materialu in nepremišljeno tanjšanje adapterjev za feltne iz 20mm na 13mm . Ostalo je premalo materiala in pač se je zgodilo kar se je. Če se distančniki nebi tanjšali avta niti iz delavnice nebi spravil ker je rajsalo čisto na vsakem mestu.

Sicer nimam pojma o distančinikih, ki omogočajo prehod iz 4 na 5 vijakov, sem pa imela kakšni dve leti nazaj normalne 0,7 distančnike z normalnimi vijaki in z zadevo ni bilo težav.

Tukaj je še ena stara zadeva na to temo.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Raje daš tistih 100€ , kot pa da si jih daš stružit nekam na črno. Vse pač mora štimat. Jaz še jih sicer nisem imel montiranih, ampak verjetno si jih bom v prihodnosti dal, razmišljam o 15-20mm! Enak razmak, le da bo kolo malo bolj ven štrlelo
grin1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Kaj distančniki pomagajo kaj pri tem če daš gor večja platišča pa občasno malo podrsa?
Kje ti podrsa? Odvisno kakšen ET platišča imaš. Ali ti na notranji ali zunanji strani podrsa... Pogledaj linijo z blatnikom, pa koliko placa še maš not pri koloteku!

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ja glede na to, da ti verjetno drsa po notranjem robu, bi se znalo urediti, če kolesa pomakneš malo navzven.
Distančniki pa niso spet tolk dragi od npr. Eibacha (Amortizer s TUV-om), da se ti jih ne bi splačalo vzet (bolje tam plačat, kot pol na vleko nalagat). Imaš pa kar izbiro teh distančnikov (ang. spacer) - poglej malo po netu. Edini problem je, če imaš eksentrične vijake, ker je potem potrebno posebej naročiti še te (zraven dist. dobiš samo obične vijake) in so dragi kot hudič.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Ja glede na to, da ti verjetno drsa po notranjem robu, bi se znalo urediti, če kolesa pomakneš malo navzven.
Distančniki pa niso spet tolk dragi od npr. Eibacha (Amortizer s TUV-om), da se ti jih ne bi splačalo vzet (bolje tam plačat, kot pol na vleko nalagat). Imaš pa kar izbiro teh distančnikov (ang. spacer) - poglej malo po netu. Edini problem je, če imaš eksentrične vijake, ker je potem potrebno posebej naročiti še te (zraven dist. dobiš samo obične vijake) in so dragi kot hudič.

malo off topic...
Zakaj je tako malo 4x98 alu platisc
stupid-1.gif

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
adapterji se prodajajo OD 15mm naprej...očitno ne za brezveze

Distančniki z dvojnimi razmaki za vijake, kolikor je meni znano se začneje šele pri cirka 2,5 cm, ker sicer ni mogoče "skriti" matice v distančnik, če je le-ta tanjši.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
malo off topic...
Zakaj je tako malo 4x98 alu platisc
stupid-1.gif

A za kakšne replike si se pozanimal? Če iščeš 17 colke (ostale so vsaj meni ne preveč okusne) od Stila jih boš res težko našel, ker so zelo iskane, če pa iščeš Abarthove, imaš pa še manj možnosti, da jih boš dobil. Drugače pa z eksentričnimi vijaki ne bo težav (varno!), 4x100 in v akcijo. Zakaj bi spustil kakšno dobro priložnost, če lahko rešiš težavo s 16imi vijaki.
grin1.gif
Če se ti pa da, pa spremljaj forume, vedno se kaj zanimivega prodaja.
Sicer pa če se ne motim sedaj Fiat ne prakticira več 4 vijake, ampak enega več. Vsaj za Brava vem, da jih ima 5. Mogoče bo lastnikom sedaj lažje.
grin1.gif

REPLIKA

Zdaj pa dovolj OT.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
adapterji se prodajajo OD 15mm naprej...očitno ne za brezveze

Distančniki z dvojnimi razmaki za vijake, kolikor je meni znano se začneje šele pri cirka 2,5 cm, ker sicer ni mogoče "skriti" matice v distančnik, če je le-ta tanjši.

slabo si seznanjen.....pri teh adapterjih itak niso navadni vijaki, kateri imajo glavo dolgo cca 1cm ampak veliko manj....cca 3mm.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
@all

no če pravite da so ti adapterski distančniki od 25mm dalje bo mi pol šla felna z ET 35 na avto, men se zdi da bo to že fejst ven. avto je pa alfa 145

glih gledam v homologacijo da mam homologirano dimenzijo 205/45 R16 .. kaj ni to neka bol eksotična dimenzija gume ?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to mi je jasno da bo treba do strugarja, baje se pa to dobi že original za kupit, pa bi rad vsaj videl kak zgleda, ker si ne predstavljam sploh kak zgleda ta zadeva
confused-1.gif

kak je pa glede varnosti ? sem slišal že dosti slabih stvari o distančnikih nasploh

taki distancniki se s prilozenimi vijaki privijejo na pesto v original luknje."Nove luknje" za kolesa so pa zamaknjena za 45 stopinj na distancniku.
Je pa res kot so ti ze omenili da so taki distancniki precej debeli, sicer bi bilo premalo navoja za vijake.