Diski, ploščice

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Na rednem servisu so mi včeraj menjali zavorne ploščice, nato danes na AC avto občasno trese. Ko se doma ustavim, opazim močan smrad zadaj iz desnega kolesa, po zažgani gumi. Pogledam disk, je vijoličen - skoraj črn, celotna feltna je vroča na dotik, ostale so komaj mlačne. Avto sicer v N lahko prosto premikam in ne kaže kot da kaj grabi, a očitno neko trenje je.

Kaj naj zahtevam na servisu zraven odprave problema? Nov disk, ploščice?

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Črn disk, sigurno nekaj narobe. Čim prej pelji nazaj in naj uredijo - seveda brez tvojega doplačila, ampak na njihove stroške.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.367
5.652
113
nov disk in nove ploscice na njem...nic drugega!

hotl bodo drejat disk....
ne-ne-1.gif
Naj si sef iz njega naredi obtezilnik za papir!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Kot so rekli nove ploščice in diske pa tisto kar je smrdelo po gumi je tudi gotovo skurjeno in naj zamenjajo. Pa do servisa ne kej preveč po avtocesti vozit, Ko je meni zajla malo zmrznila sem naredil 500m pri 30 na uro in sem hotel probat, če se disk kaj greje in sem na njega pritisnil prst
redface-1.gif
tega ne delat!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Na rednem servisu so mi včeraj menjali zavorne ploščice, nato danes na AC avto občasno trese. Ko se doma ustavim, opazim močan smrad zadaj iz desnega kolesa, po zažgani gumi. Pogledam disk, je vijoličen - skoraj črn, celotna feltna je vroča na dotik, ostale so komaj mlačne. Avto sicer v N lahko prosto premikam in ne kaže kot da kaj grabi, a očitno neko trenje je.

avto je pa
confused-1.gif

si siguren da imas diske zadaj?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Na alterju bobni zadaj? Pa kje ti živiš?
Menjava obojega. Ne vem ce vročina se kje drugje lahko pusti posledice.
Najprej jim poslji mejl, da ti je zajla zmrznila in da si sezgal diske. Mogoce ti bodo svetovali se luči menjati. Ko bos priseo tja z računom prejsnjega tedna, bo vse ok, samo barvo so malo spremenili, nic hudega.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
.

3/4 up to date avtov.....kombinacija diska in bobna (za ročno).....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
...

tam kjer lastnik avtomobila ponavadi ve, kaj vozi in temu primerno zastavi vprasanje.

v njegovem primeru je 95% zagrabila zavorna klesca zadaj desno. klesca zagrabi, ce zariba vzvod za rocno... ce pa ima rocno v disku, bobnu, potem je zgodba popolnoma drugacna ...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ja, gre za MB W212, ikonica pod mojo sliko
wink-1.gif
.

Kako je ročna zvezana, ne vem, je možno da je na MB le na zadnje desno kolo? Potem je to to.

Nisem želel, da me obrnejo na servisu, ker nisem nek stručko za avto moto. Torej menjat vsaj disk in ploščice, hvala vsem. Je pa kar znan servis, ki šraufa tudi za vojsko. Verjetno ne bo problemov, bom pa poročal, če bodo kaj poskušali.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Kot so rekli nove ploščice in diske pa tisto kar je smrdelo po gumi je tudi gotovo skurjeno in naj zamenjajo. Pa do servisa ne kej preveč po avtocesti vozit, Ko je meni zajla malo zmrznila sem naredil 500m pri 30 na uro in sem hotel probat, če se disk kaj greje in sem na njega pritisnil prst
redface-1.gif
tega ne delat!

Na mojem je bila cela feltna vroča kot drugje diski, samega diska pa se nisem dotikal, ker je občutno seval vročino, 2x ni za rečt da je minuto prej žarel rdeče.

Še sreča, da sem bil na AC takoj naslednji dan in se je opazilo, drugače gotovo oni ne bi bili krivi. Dvomim, da bi sploh opazil pri mestni vožnji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Pa nic ne opazite da avto bremza med prestavljanjem?
Ko je meni rocna zmrznila, sem v 100metrih vedel da sem ga usral ker sem jo potegnil. Pa je bl tudi avto se "vozen".

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Vedel sem takoj ko sem speljal da nekaj ni vredu ampak sem mislil, ko se bo ogrelo bo popustilo pa sem se motil. Sem obrnil nazaj pa fen v roke in zajlo odtajat. Ni bilo problema dokler se nisem spozabil in spet ročno potegnil pri parkiranju.
redface-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa nic ne opazite da avto bremza med prestavljanjem?
Ko je meni rocna zmrznila, sem v 100metrih vedel da sem ga usral ker sem jo potegnil. Pa je bl tudi avto se "vozen".

Avtomatik. Pa ni čutit da bremza, na AC pri 140km/h sem komaj opazil da nekaj ne bo v redu, pa nato doma v garaži.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:

Smrdi pregreta zavorna obloga aka ploscica, disk je vijolcen ker je pregret ker ploscica skoz malce priitiska ob disk(crn je vrjetno od prekomernega unicevanja ploscice ). Tako kolo z zablokirano ploscico lahko vseeno tezje na roke zavrtis/premaknes, ampak ko se vozis 40km/h plus par kilometrov ali vec je pa kriticno in ga zelo pregrevas oz do zarjenja diska.(Ce zavora blokira lahko preveris tudi ko se ustavis na kriziscu v leru in ce se avto ustavi brez da malo zleze nazaj ali naprej je to to) Glede na to da so ti na servisu menjaval so po vsej vrjetnosti slabo ocistili vodila ploscice in jih slabo namazali in se ta ne vraca nazaj, v slabsem primeru ti lahko steka bat celjusti, tukaj potem ce se spuca potrebujes se nov bleeding zavor.

Ce bos to delal dlje casa bos itak zhebal disk in ploscice, lahko ti pa se zavorna tekocina zavre in bos mel vodo v sistemu in se bodo zavore slabse odzivale.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
Če zavorna tekočina zavre......veže nase vodo
sprasujem se.gif

A ni voda posledica "staranja" tekočine...ker je higroskopična (veže nase vodo)...sčasoma zaradi vlage v okolju vase nabere zadostno količino vlage...zato naj bi se menjala na cca 2 leti....?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Pogumneži so poslali račun za zamenjan material. Je bil seveda zavrnjen, zdaj pa čakam na potezo nasprotne strani.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zataknila se ti je ročna v disku. Če so jo štetali so jo narobe oz. preveč na knap.

Dobro pa bi blo, če bi jo ti ene dvakrat zategnil med vožnjo ( 20km/h npr.) pa bi se uravnala.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja prav res, v disku, točno na sredini, je ročica ročne. In se je zataknila. Kake burleske berem in kake burleske delajo po servisih je še čudno da ni več mrtvih na cesti. Tisti ki pa so, so pa iz neznanega razloga zavili v levo ali pa so imeli neprilagojeno hitrost. Ja, pri nedelujočih zavorah je vsaka hitrost neprilagojena.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.034
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Pogumneži so poslali račun za zamenjan material. Je bil seveda zavrnjen, zdaj pa čakam na potezo nasprotne strani.

In ime servisa = ?