Diski in ploščice Kia

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Hey Ekipa,

rabil bi pomoč in to pri iskanju najugodnejšega ponudnika za diske in ploščice.
Gre se za avto Kia ProCeed 2010.

Ne da se mi klicat vseh trgovcev z avtodeli pa še prvič kej takega rabim....
smirk-1.gif

Hvala že vnaprej!

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Tuki jaz ne "šparam"....

Je pa res da ne vem niti keri proizvajalci obstajajo in keri so price performance (nimam pojma kakšen cenovni razpon obstaja)....

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik shift pravi:
si bil zadovoljen z originalom?če ja potem se pozanimaj katera firma dela za kio in kupi te

Diski so mi zdrzali 168k, ploščice pa sem vmes že menjal mislim da pri 80k. Nimam pa pojma kok zdrzijo ostalim....
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik darlev pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
si bil zadovoljen z originalom?če ja potem se pozanimaj katera firma dela za kio in kupi te

Diski so mi zdrzali 168k, ploščice pa sem vmes že menjal mislim da pri 80k. Nimam pa pojma kok zdrzijo ostalim....
smile-1.gif

Torej katera firma je original?

Oziroma kaj od teh TRW, ATE... se splača kupit. 30-50% več ni problem dat, če ni potem treba razstavljat vsakega pol leta.

edit: Sedaj malo googlam

Citat:
Bom mal komentiral:
1. Delphi je roba, ki jo kupiš če se nikjer ne da dobiti nič drugega in rabiš zadevo zamenjat takoj, drugače ti bo avto razpadel. In nikakor se ne more primerjati z ATE ali TRW.
2. TRW in Lucas je eno te isto, firma in fabrika ista, samo dve imeni imajo. Lahko preveriš na http://www.lucas-bikersworld.com/
3. Si upam trditi, da dela ATE robo enake kvalitete kot original in včasih celo boljše.
4. Tako da teorija pejt pa kupi kar ti pride pod roke ne drži.

Torej bo ATE verjetno najboljša izbira, če se ne pregooglam do originala.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Naša cena je pri distributerju in verjetno gre za priporočeno maloprodajno ceno. Ta je navedena tudi pri nemškem trgovcu in razlika je 2€, se pravi je praktično ni (sploh upoštevaje višjo davčno stopnjo v Sloveniji).

V praksi pa itak v vsaki trgovini z avtodeli na "dober dan" dobiš odgovor "danes pa za vas 20% popusta". No, če vzameš zgolj set žarnic mogoče dobiš samo 10%.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj sedaj bluziš... iz nemčije me pride 53€ s poštnino, pri nas pa 79€.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
če bo kdo rabu -28% popust v Eurotonu naj sporoči
smile-1.gif

alpa v IST trgovini -30%

Jaz rabim popust za Euroton, imam za nabavit za kakih 300€ robe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
TRW je za en k.......

Zakaj?
Original ploščice so bilenjihove (120kkm zadaj, 150kkm spredaj) čigavi pa so diski pa še ne vem. Menjal (če bo avto dočakal pri meni) ih bom ko bodo te ploščice izrabljene. Trenutno imam 186kkm, nimam večjih pripomb čez zavore.