Dinersclub kartica

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pred leti, ko sem bil še front man na pultu, so stranke Dinersa, običajno, premožnejše oz zaradi obrokov porabijo več.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Jaz sem pa mislil, da gre predvsem za revnejše in nepremišljene stranke, ki ne morejo drugale plačati kot na obroke in z zamikom plačila.
Ker res ne najdem nobene prozitivne lastnosti te kartice (pred recimo Mastercard), mogoče tudi zato ker res prav nič in nikoli ne vzamem na obroke, razen recimo nakup avta, če bi vzel kak kredit ali lizing.
Imam pač rad popolni nadzor nad prihodki in dohodki.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če nekdo vzame predmet v vrednosti 5000 EUR, potem so njegovi prihodki dokaj visoki. Vem, da so pri Dinersu dokaj strogi glede začetnega limita.

Jaz jo imam in meni pride prav. Uporabljam jo za PayPal in obroke.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
To je za stranke, ki lahko nekaj vzamejo na obroke, ne da bi jih z polami pošiljali v banke in nosili plačilne liste..

Če gledam iz tvojega vidika je vsaka kreditna karta potuha in za tiste, ki ne zmorejo plačevati z debetno karto?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če kupiš nekaj za 5000 na obroke, kjer znaša en obrok recimo 300€, moraš imeti limit 300 al kaj več? Tudi meni se ne sanja, ker mi na srečo to ni treba početi, ko bi mi prišlo kaj takega prav, te možnosti še ni bilo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Imaš tri vrste limita na Dinersu. En limit je za nakup na obroke, drugi je mesečni limit, tretji pa dvig na bankomatu.

Mesečni limit za enkratno plačilo in limit za obroke sta ločena in ne vplivata drug na drugega.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz sem pa mislil, da gre predvsem za revnejše in nepremišljene stranke, ki ne morejo drugale plačati kot na obroke in z zamikom plačila.
Ker res ne najdem nobene prozitivne lastnosti te kartice (pred recimo Mastercard), mogoče tudi zato ker res prav nič in nikoli ne vzamem na obroke, razen recimo nakup avta, če bi vzel kak kredit ali lizing.

Jaz imam Diners bolj ko ne za prost vstop v letališke salone. Brez te funkcije pa bi bil Mastercard čisto dovolj.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Jaz imam Diners bolj ko ne za prost vstop v letališke salone. Brez te funkcije pa bi bil Mastercard čisto dovolj.

Mah ti vstopi,...v Munchnu je na terminalu 1,.. leti k nam so na 2
frown-1.gif

Jest sem kar mal razočaran,...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kdo ti je to natrosil?

kateri del? Obroke gledam na izpiskih, kako kapljajo! Procent pa je tudi zapisan v pogodbi. V spominu imam 2,8%, lahko pa kasneje pogledam!

Ali si mislil kaj drugega?

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Pri meni je bilo tako, da so me ob odobritvi kartice poklicali in mi razložili, koliko limita imam na kateri postavki. pa tudi, če pokličeš in vprašaš, koliko imaš že odobrenega limita, ti to ponavadi povejo... če pa hočeš imeti več, je pa verjetno drugače.
tudi jaz jo imam v glavnem zaradi vstopa v salone na letališčih

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da prodajalcu plačujejo po obrokih. Ostalo je vse res...
cool-1.gif
Jo tudi sam uporabljam...

Hja... kako ti lahko dokažem, da boš verjel? sam nisem uporabnik diners kartice, vidim pa plačila, ki prihajajo na podjetje...

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Enako...
smirk-1.gif

In zato tudi nekateri omejujejo število obrokov... Sploh, če si malo manjši in pride kar nekaj ljudi zavlečt Diners po jurja, ti pa čakaš celo leto na svojo repo...