Dinersclub kartica

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Morda kdo uporablja to?
Si jo lastim pač zato, ker sem jo prek firme dobil zastonj in brez članarine (dokler bom užival na tej firmi).
Ampak drugače nekak ne poznam poslovanja s to kartico. Recimo, da opravim dvig na bankomatu, mi oni potem pošljejo položnico za plačilo, ali kako poteka transakcija, glede na to da nimajo nobenih podatkov o mojih transakcijskih računih?

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Gre za osebno kartico, sam sem s.p., članarino za kartico pa mi plačuje firma za katero opravljam posle.
Zanima pa me zato, ker mi ni jasno kako me potem bremenijo za znesek, katerega plačam s kartico. Mi pošljejo položnico, ali kako?
Pa recimo nikjer nobenih podatkov, kakšne so omejitve, recimo kakšen maksimalni znesek bi lahko z njo dvignil na bankomatu v tujini in podobno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Verjetno ti ne ostane drugega, kot da greš na podjetje, ki ti jo je dalo in se pozanimaš. Nobena druga pot mi ne pade na pamet.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Gre za osebno kartico, sam sem s.p., članarino za kartico pa mi plačuje firma za katero opravljam posle.
Zanima pa me zato, ker mi ni jasno kako me potem bremenijo za znesek, katerega plačam s kartico. Mi pošljejo položnico, ali kako?
Pa recimo nikjer nobenih podatkov, kakšne so omejitve, recimo kakšen maksimalni znesek bi lahko z njo dvignil na bankomatu v tujini in podobno.

Položnica. Limite imajo, so pa pri njih zelo fleksibilni ... Pokliči na diners pa vprašaj ...

Pbutec

20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Glej, podjetje nima nič s to kartico. Sam sem izpolnil pristopnico in dobil kartico, podjetje samo krije redni strošek članarine. Vse ostale stroške kartice krijem sam in sem čisto sam odgovoren zanjo, saj gre za osebno kartico.
Pač sem mislil, če jo že imam več mesecev, morda obstajajo kakšne prednosti te kartice pred običajno BA kartico, pa da vidim če bi mi prišla kje v poštev, ampak nikjer nobenih pametnih informacij kje in kako jo naj koristim, kaj vse lahko in ne morem z njo.

Edit: bo res najbolje kar poklicat pa povprašat, kje in koliko jo lahko koristim.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Glej, jaz jo imam že 7 let. Večkrat jo uporabljam.Z njo lahko kupuješ tudi na obroke brez obresti.
Vsak mesec dobiš domov položnico.Na bankomatu še nikoli nisem dvigoval, ker takrat na začetku sem imel neki minimalni limit 150€.
Imaš tudi neke ugodnosti, za več pa poglej na njihovi spletni strani ali vprašaj.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Za vodenje obrokov, vsakega posejbej računajo 1 eur, imaš obveščanje o nakupih preko SMS (ni brezplačno), čudno je, da še vedno ne uporabljajo čipov...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Samo zgubiti je ne smeš
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne bom pametoval, ker mi ni čisto jasno kakšen tropartitni dogovor je posredi, ampak ali je možno, da kartica sploh še ni aktivirana? Imajo kar nekaj takšnih načinov, ko vnaprej dobiš fizično kartico, potem pa se šele odločiš kaj in kako (recimo naročniki Telemacha, pa včasih dodatne družinske kartice ali priporočilo za novega člana).

Za bankomat je Diners zadnja izbira zaradi visokih provizij.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Aha, imaš prav, verjetno še sploh ni aktivirana.
@Pbutec
Si poslal svoje podatke na Diners? Od njih dobiš neke papirje za izpolnit, koliko misliš na mesec nakupovati in neke fore.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ker je ravno tema odprta jo bom izkoristil za par noobovskih vprašanj:)

Eno podjetje nudi plačilo storitev na obroke preko diners kartice. Znesek je recimo 2k€.

Če prov razumem napisano na diners spletni strani
- mesečni strošek 1€ za vodenje računa
- letna članarina 20€
- po enem letu lahko brez stroškov skenslam
- ni stroškov prevzema kartice

Torej za "kreditiranje" 2k€ je to stroškov za 32€??
Če grem po kredit na banko, me upalijo za cca 200€ stroškov.

Vse prov razumem in drži:)??

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če misliš kako spletno trgovino, je navadno popust manjši za nekaj % kot sicer.
Za ostalo pa ne vem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ni spletna trgovina, hvala za opozorilo.
Res pa še nisem preveril, če se cena kaj spremeni glede na plačilo preko dinersa.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ker je ravno tema odprta jo bom izkoristil za par noobovskih vprašanj:)

Eno podjetje nudi plačilo storitev na obroke preko diners kartice. Znesek je recimo 2k€.

Če prov razumem napisano na diners spletni strani
- mesečni strošek 1€ za vodenje računa
- letna članarina 20€
- po enem letu lahko brez stroškov skenslam
- ni stroškov prevzema kartice

Torej za "kreditiranje" 2k€ je to stroškov za 32€??
Če grem po kredit na banko, me upalijo za cca 200€ stroškov.

Vse prov razumem in drži:)??

Tole vse drži, samo ne vem, če ti bo diners s prve odobril 2000€ limita.
Na obroke lahko kupuješ največ do 12 obrokov, torej do enega leta, pa tudi odvisno od trgovine.
Ene trgovine dajo recimo samo na 4 obroke.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Res pa še nisem preveril, če se cena kaj spremeni glede na plačilo preko dinersa.

Tole "kreditiranje" kar precej stane trgovca. Kot prvo si Diners vzame večji procent kot pri navadnih karticah, pa denar trgovec dobiva v obrokih in ne v enem znesku. Zato dosti trgovin to kompenzira z manjšim popustom!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Trgovec je potrdil, da plačilo preko dinersa ni višje. Tko, da ta skrb je mimo.

Sem sedaj klical na diners. Preko telefona ne morejo dati info, koliko limita mi lahko dajo. Se je treba prijavit pa potem komisija odobri.
Tko, da hmm, imam slab občutek:(

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Tole "kreditiranje" kar precej stane trgovca. Kot prvo si Diners vzame večji procent kot pri navadnih karticah, pa denar trgovec dobiva v obrokih in ne v enem znesku. Zato dosti trgovin to kompenzira z manjšim popustom!
Prodajo pa le. Če se jim ne bi splačalo, se tega ne bi šli.