Dimnikarji

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
za vse ostalo imamo servise, za plin, za take in drugačne apatate, avtomobile itd. zato se pomojem veliko ljudi strinja da bi bolje bilo če bi bili dimnikarski servisi. ga pokličeš ko kaj ne "funkcionira" in pride, popravi in plačaš. Zakaj bi pa hodu vsak drug mesec pa mal v dimniku gor pa dol porinil pa skasiral 20€.
saj nismo tako neumni da ne bi vedli kdaj dimnik vleče in kdaj ne.
smile-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Kaj pa bi pravzaprav dimnikar naj naredil pri "čiščenju" dimnika?
Dimnik je že počohal s tisto ščetko, ampak na dnu dimnika pa je pustil za ajmer saj.
Moram stari mami zapovedat, da lahko pride samo, ko bom jaz doma.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Kaj pa bi pravzaprav dimnikar naj naredil pri "čiščenju" dimnika?
Dimnik je že počohal s tisto ščetko, ampak na dnu dimnika pa je pustil za ajmer saj.
Moram stari mami zapovedat, da lahko pride samo, ko bom jaz doma.

maš prav. dimnikarji izkoriščajo starejše ljudi. delo ne opravijo kot je treba, kasirajo pa

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Lep pozdrav!
Zanima me če je kaj novega na tem področju (konkretno Ljubljana)? So se namreč naši vrli dimnikarji napovedali po novem letu, pa res nebi spuščal teh bebcev blizu peči. A je že kdo dobil kako kazen če ga ni spustu v bajto?
Stvar je pa v tem da študiram te zadeve tko da mi je jasno kako pa kaj glede dimnih plinov in sem šel gledat zadnje meritve. Peč na olje je bila čist razštelana (zraka skor enkrat prveč, CO2 temu primerno nizek) strokovno usposobljen dimnikar pa pravi da so meritve čist vredu. Dimnik in peč pa itak vsakič pogleda pa reče da je vredu (ne ga srat a res). Letos je pa oče nabavu analizator dimnih plinov (ne zarad dimnikarjev:)) tko da sva peč nastavla tko kot more bit, dimnik in peč pa itak puca vsak let oziroma po potrebi večkrat. Zato ne vidim nobenega razloga da bi plačal tem oderuhom tistih 60€ za praktično nič dela in meritve ki so same sebi namen!
Pa lepe praznike!
LP

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Ko pride dimnikar, mu lepo povej, da se grejete doma na električne radiatorje, toplo vodo delate na električni bojler. Kaj se potem kadi iz dimnika? - para iz savne, dim iz kuhinje, kjer se je pravkar prismodil štrudel, oziroma ga nič ne briga.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ravno tu kej keč... če imaš dimnik aktiven (== ti ga niso plombirali), pride dimnikar. Žal boš težko dokazal, da ga dejansko ne uporabljaš, sam čistiš,... sej on za tistih 60€ samo pride pogledat, pa zaračuna in ti da papir, da je dimnik pregledan. Tko kot registracija pri avtu. Žal
bonk.gif

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
Ma ja, pol dam rajši njemu 60€ kot pa državi 200€ (nekje sem zasledil da je tolk kazen), pa še tih bom mogu bit ker un revež pač nima kaj dosti s celotno zadevo.
Pri tehničnem je vsaj tako da če ugotovijo da avto ni brezhiben ga ne moreš vozit (pustmo zdej strojane in druge cvetke:)), tukej ti pa ugotovijo da emisije niso ustrezne pa prvič niti ne pogruntajo kot drugo pa tud če bi, se ne bi zgodil nič.

LP

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
bojda ga po zakonu ne rabis spustit v hiso. Razen ce ima sodni nalog
wink-1.gif

Ravno to je paradoks zakona, ki daje koncesijo na dela vezana znotraj hiše.

Pa še vprašanje a je kdo kobil kako kazen?opomin odločbo...ker ni spustil dimnikarja zraven?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Za našo blokovsko cono, štirije bloki, znašajo dimnikarske storitve, po računu našega upravljalca 5500 eurov
13.gif

To je za čiščenje dimnikov (eden dimnik) za centrallno kurjavo, in zračnikov..

Verjetno so dimnikarji krtačo, s helikopterjem spuščali v dimnik
confused-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Očitno je, da živimo na Balkanu, kjer so se gotovo pred 50imi leti takole horde raje zgražale, češ kaj pa rabimo plačevati tehnične preglede avtomobilov
zmaga.gif

Navsezadnje gre tudi za varnost tistega, ki v hiši živi (Nihče se več ne spomni primera izpred leta ali dveh, ko je na Koroškem umrla cela familija zaradi monoksida, ne?)
rolleyes-1.gif

Zanimivo, jaz dam z veseljem 1x letno (baje je po zakonu celo predpisano 2x letno čiščenje?) dimnikarju tistih 37 EUR za čiščenje raufnika centralne. Naredi tako kot je treba, očisti dimnik od spodaj in zgoraj ter spuca peč, predvsem pa vso svinjarijo posesa s sesalcem in odpelje s seboj.
zmaga.gif

Vedno se da tudi normalno dogovoriti katero od kurišč se očiti in katero ne (ker npr. raufkamra ne laufa celo leto). Je pa res, da gre za privatnika, dokler je to delal Energetski servis, je bila za njimi vedno črna cela bajta
grims-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
kaj pa ko pri nas dobi keš brez da bi kaj naredil? dimnika ne uporabljamo, ker imamo vse na elektriko, ampak kretenom se to ne da dopovedat in vseeno računajo za storitev ki sploh ni ne opravljena ne potrebna
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Letni račun za tehnični pregled avtomobila je manjši, kot letni znesek za dimnikarja.
Zahtevnost storitve je tudi neprimerljiva.
grims-1.gif