Dimnikarji

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Včeraj sem dobil pred vrata "prijazno"
10.gif

A kdo ve kje se lahko podpišem pod tole:

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071022_3108303.php?ar=nsn&dateid=1193074092

Čas je da se tudi na tem zadnjem monopolističnem področju uvede konkurenca in strokovnost, ne pa golo kasiranje!

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
>>>>Bodite strpni ne samo do ciganov ampak tudi do virusov AIDSA in triperja

ampak tudi do raufenkenarjev (dimnikarjev)
grims-1.gif

Itak je to področje luda kuča. Ali kot pravijo na jugu: " Lud jebe zbunjenog".

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Jaz bi mu dal sčistit naš dimnik par let nazaj, ko ga s hiltijem nisi mogel, tako je bil zapacan, pa naj gre on gor na streho s tisto zobno ščetno notri drezat.

Jaz pravim čista bedarija. Mislim da si vsak v želji da ima dober izkoristek ogrevanja pa da mu dimnik dobro vleče, sam sčisti najbolje!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... mojemu fotru zadnič isto... da morajo oni to nujno pomerit, da je ful važno, da se vidi kak deluje vse, pa gor pa dol, da je to obvezno, pa je še malo nalaga, poj pa fotr reče ok, da bo poklical ko bo že en cajta laufala peč, da je ne bo zdej "na mrzlo" meril, poj pa njemu un bumbar "ah veste, sej je to (merjenje) je sam formalnost"
Tako da ja, samo kasirali bi, boli njih zakaj, sam da bodo, in kar je najhujše, država jih pri tem še podpira
bonk.gif

p.s.: ja, žal je tako, da če bi želel nehati uporabljati centralno (pa samo na klimo gret) bi te tudi drago prišlo, ker moraš dat uradno zaplombirat dimnik
bonk.gif

Sicer se pa takoj podpišem, če kje srečam...

lp
Peter

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Jaz bi mu dal sčistit naš dimnik par let nazaj, ko ga s hiltijem nisi mogel, tako je bil zapacan, pa naj gre on gor na streho s tisto zobno ščetno notri drezat.

Isto.
Pa da mu potem še eno uro je.bem mater, češ da ni dobro sčiščeno.
10.gif

(ga ne bo blizu naslednje tri leta.press
grin1.gif
).

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
>>>>Bodite strpni ne samo do ciganov ampak tudi do virusov AIDSA in triperja

ampak tudi do raufenkenarjev (dimnikarjev)
grims-1.gif

Itak je to področje luda kuča. Ali kot pravijo na jugu: " Lud jebe zbunjenog".

Hja, kaj hočem, tudi moja strpnost ima meje. Kot da bi bil Gorenc - strpnost se neha pri denarnici.

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Mah...treba rešit tudi te zadeve in preprečit, da ti neki loleki, ki nimajo pojma (ne čisto vsi) pridejo čistit dimnik. Iz lastnih izkušenj vem, da vsaj pri nas za dimnikarje izberejo tiste, ki jih poberejo po cesti oz. prve, ki jih najdejo. Kaj mi pomaga pol, če je njihov šef univ. dipl. ing., če mi pride na dom nekdo, ki je prvič prijel v roke tisto ščetkico. Pa še po strehi, da mi bo hodil, da mi še kako kopo poči. Yeah right...

Par let nazaj je prišel k nam en t.i. dimnikar in itak, da ga nismo spustili na dvorišče, ker smo si že prej sami spucali peč in dimnik. On je pol začel nakladat, da je to v nasprotju z zakonom itd. Ko je videl, da iz vsega tega ne bo nič in da se nam je.be za zakon je pa rekel, da nam lahko pusti potrdilo, da je ščistil peč in dimnik ampak moramo vseeno nekaj plačat - manj kot bi prišlo, če bi nam res spucal. Smo mu rekli, da tudi to ne bo šlo in se je pol po hitrem postopku pobral stran. Od takrat naprej ga nismo več vidli.
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
še dobro da mene ni doma ko pride ta bedak ker bi moral policijo klicat ker ob takih bedakih mi pa tolk pritisk naraste
10.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
bojda ga po zakonu ne rabis spustit v hiso. Razen ce ima sodni nalog
wink-1.gif

Dans je bilo na svetu, da naj bi lahko dimnikar v hiso stopil kadar se mu zazdi. Jaz vem da ga s golf palco po glavi
crazy1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no ja, čist dimnik je tud bl varen dimnik! hitro lahko zagori! sam cene imajo pa res... matr k dohtrji!!!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik zetko pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
bojda ga po zakonu ne rabis spustit v hiso. Razen ce ima sodni nalog
wink-1.gif

Dans je bilo na svetu, da naj bi lahko dimnikar v hiso stopil kadar se mu zazdi. Jaz vem da ga s golf palco po glavi
crazy1.gif

ja lahko, sej tatovi lahko tud.
hysterical-1.gif
potem je samo stvar posledic (zanjga)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

A kdo ve kje se lahko podpišem pod tole:

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071022_3108303.php?ar=nsn&dateid=1193074092

Čas je da se tudi na tem zadnjem monopolističnem področju uvede konkurenca in strokovnost, ne pa golo kasiranje!

Google nič ne najde TIS pa mnogo preveč
frown-1.gif

Slovenija, 3. maj 2007 13:27

Kranj - RTV SLO

Citat:
Pred iniciativnim odborom je zelo težka (in verjetno dolgotrajna) naloga. Moje mnenje je, da so za probleme uporabnikov krivi odgovorni na MOP. Naj povedo, kdaj bodo odgovorili na številne pritožbe uporabnikov. Naj pojasnijo veljavne cene in normative. Oglejte si na strani MOP (Direktorat za evropske zadeve - dimnikarske storitve - ARHIV) Pojasnilo v zvezi z obračunavanjem cen dimnikarskih storitev - podpisnik ga. Marijana Mali - datum 10/06. Če bi koncesionarji zaračunavali na tak način storitve bi bili računi še kar znosni -dejansko porabljen čas (upoštevati je potrebno število kurilnih naprav in dimnikov ter zračnikov in seveda ne število dimnikarjev, kot si nekateri koncesionarji razlagajo) x cena dimnikarske minute z ddv. Čakamo tudi odgovor Tržne inšpekcije. Najbolj zanimiv pa je odgovor Okolske inšpektorice v Kopru, ki trdi, da ona ne kontrolira koncesionarja temveč uporabnike. Na vse to smo opozorili MOP tudi g. Podobnika in g. Podlipnik - vendar odgovorov še nimamo - vse službe pa naj bi bile dolžne odgovore posredovati v roku 30 dni - roki so se že iztekli.

Če se bo v zvezi s celotno dimnikarsko problematiko kaj uredilo bo to velika zasluga vstrajnih posameznikov, kot je to g. Kristan in g. Podgornik, pa tudi novinarjev, če bodo vso zadevo spremljali.

http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=140776

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tole bo verjetno vedel cifra: ali je res, da ti zavarovalnica v primeru požara ne izplača zavarovalnine, če dimnik ni bil redno pregledovan (čiščen) s strani pooblaščenega dimnikarja?

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tole bo verjetno vedel cifra: ali je res, da ti zavarovalnica v primeru požara ne izplača zavarovalnine, če dimnik ni bil redno pregledovan (čiščen) s strani pooblaščenega dimnikarja?

odvisno zaradi česa nastane požar. če zaradi strele potem nima nobene veze. poleg tega pa nekateri dimnikarji tako slabo očistijo pa še vratc ne zaprejo kot je treba tako da lahko samo čakaš da se kaj vžge.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Če izvedenec ugotovi da je požar nastal v kurilnici/dimniku grem stavit da ne.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ja kaj pa če ti je dimnikar vse očistil,pregledal in kljub temu pride do požara? kaj pa v tem primeru? zavarovalnica plača in toži dimnikarsko podjetje ali?