Dim Sum

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Hvala za ta magični opis. Skoraj tako magično je, kot takrat ko sem prvic srecal govedino Kobe. Res nenavadno! Tako smo jo pa pekli na korejskem zaru. Ki sicer ni pravi zar za peci ampak japonskega nismo imeli ker smo ves denar zapravili za WC skoljke. Ampak to ni bil problem ker imamo kruh radi . Jemo ga celo s krompirjem, čeprav mnogi radi povejo, da se kruha s krompirjem res ne je.
Ker ko enkrat okusiš tujo zemljo, dobiš do domačega kruha še mnogo bolj en tak poseben odnos. Idealen je zraven govedine Kobe.
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Tako smo jo pa pekli na korejskem zaru. Ki sicer ni pravi zar za peci ampak japonskega nismo imeli

Kako nenavadno, da imaš korejski žar - lepo bi ga bilo imeti doma. Čeprav, moj je blazno iznajdljiv in se je spomnil dobre pogruntavščine. Drva iz debel iz Centra Ljubljane - ta so najboljša, še posebaj izpred vhoda - so tudi izvirno darilo (kako zanimivo!!). Drva zakuriš, da vse žari. Lahko dodaš tudi gobico šitaki, ki jo bliskovito razrežeš isti trenutek ko jo utrgaš, da zadiši kot v Xianu. NORO!!! Žareča drva preložiš v lončeno posodo. Najboljše so tiste iz Edna v Avstraliji, saj jih aboridžini zapečejo še ko so vlažne in tako ohranijo pristen stik z zemljo - izmenjava zemlje ima tudi velik čustveni naboj. Moj že ima konstrukcijo za posodo v glavi, zadnjič ko smo s sinovoma dimsumirali, se je pošalil, da jo bo dal na mizo v jedilnici. Moj je duhovit - kako le ne bi bil, ko pa sva na Japonskem spremljala lov na kite, ki so ogrožena vrsta. Če boste imeli kdaj priložnost si to privoščite. Ni boljšega kot kos svežega kita .... cena za kilogram se giblje okrog 300 EUR. Na korejskem žaru zapečete par gramov, tako z jajčkom je dobro .... premažete s putrčkom pa še kakšen krompir in domač hlebček iz radomeljske moke. Še posebaj dobro je, če to naredite v Labinu. Svet je lep.
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
To so nas naučili žar mojstri z otokoka Wakasu, ki je znan kot otok z največ 100-letniki. To verjetno veste, pa saj to je Japonska. Na internetu sem kupila 100 komadov za 19 EUR in jih zasadila v še vlažna debla, ki so živa. Marjan jih je premazal s čebeljim voskom iz francoskogovorečega dela Švice - francoski jezik najbolje vpliva na prebavo čebel, ki posledično nimajo rektalnih težav. O tem mi je pisal Dr. Huang s Kitajske, kjer sva tudi bila. Več o tem pa naslednjič.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
To so nas naučili žar mojstri z otokoka Wakasu, ki je znan kot otok z največ 100-letniki. To verjetno veste, pa saj to je Japonska.

Pravzaprav:
"Ancient Chinese legends already called Okinawa "the land of the immortals".
" There are 457 persons on Okinawa aged 100 or over, an average of 35 for each 100,000 inhabitants. It is the highest in the world."
"Wakasu (若洲?) also Wakasu Island, is an island located in Koto, Tokyo. Wakasu, like many other areas of Tokyo, is manmade. Save for the camping ground, Wakasu was constructed on a base of trash, a form of land reclamation common in Japan.Roughly half of the island is an industrial zone, while the other half contains a golf course and a popular camping ground.The 18-hole golf course and the campground attract many people from all over Tokyo."
Morda je Wakasu otok, kjer največ 100 letnikov igra golf, ampak Okinawa je pa (glede na podatke) je otok, kjer živi največ 100 letnikov.
Tudi to je Japonska
evil.gif
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Shii take lahko gojiš bolj enostavno, kot pa v lesu.

Kaj si kupila 100 micelijev, al si sadila male gobice?
hysterical-1.gif


Čeprav se mi zdi, da so bile prej kake magic mushrooms
evil.gif