Mala Kuharica, to je iz najinega dnevnika po Kitajski.
......................................
Komaj sva čakala poznega popoldneva, ko sva bila zmenjena za kratki tečaj izdelave dumplingov-kitajskih cmočkov .
Na eno okroglo mizo so prinesli sestavine in glavna kuharica je pričela mojemu dragemu kazati oblike cmočkov.Tako sta naredila školjko,
žabo, pujsa, rožo, ribico…Trdila je , da se ljudje pri njih učijo cel mesec samo oblike in da gre njemu res dobro.
Vendar se nismo pustili odgnati preden je pokazala tudi kako naredi testo, to je iz moke in vode.
Njihovi cmočke se lahko samo kuhajo v vreli vodi ali po njihovem v Hot potu, lahko se skuhajo na sopari ali preprosto spečejo.
Marjan je že poln idej kako nam bo doma naredil te njihove cmočke.
Midva sva tako ob večerji cmočkov vseh vrst, barv in oblik, pila toplo riževo vino in neizmerno uživala. Osebje se plete okoli mize , kot vedno povsem neugnano, se naglas pogovarja in jih je povsod mnogo preveč.
Pa saj to je Kitajska!
......
Drugič naprej.