No, bom še jaz pristavil svoj lonček...
Marsikje vidim (tudi med prijatelji in znanci), ko starši otrokom vse na pladnju k riti nosijo in se jim pustijo komandirati ter tolerirajo njihovo togotenje sredi interšpara, po možnosti ga ob tem vsi presrani skušajo pomiriti v stilu: ljubček, pikec, jadajadajada. Dragi moji, to ne pelje nikamor!
Razen če želite živeti z "divjakom", ki vam 20x na dan je*e mater, za sabo še vode ne potegne na sekretu in se obnaša kot nek šerif in zadeva se čedalje bolj stopnjuje. V šolo ne hodi, v službo tudi ne ker nihče takega kretena ne misli gledat, kaj šele plačevat. In tako se vleče, vleče in vleče (poznam modela, ki pri 30-tih nima končane osnovne šole in životari, starcem na grbi, pa so mu stari vse plačali, da bi le kaj naredil, on pa nič). Po možnosti si najde še bando idiotov-prijateljev ki so več ali manj isti, s katerimi ga serje naokoli, sem in tja se še kakšna drogica zdila (kar ostane se seveda pokonzumira). No, po možnosti vam začne še težit, zakaj so onemu stari kupili merklo on pa ni dobil nič itd.
Problem je v tem, da stvar v določenem trenutku pride tako daleč, da kmalu ne boste več mogli naredit ničesar, da bi ga spremenili. Bolj kot se boste trudili, bolj vas bo spravljal ob živce in vam sral po glavi. In potem lahko sami mirno gledate, kako se nekdo, ki ste mu dali vse, na to gladko poserje in zabluzi in ne zna cenit ene stvari na tem svetu. In na koncu se boste živi požrli (če ste količkaj normaln človek)...
Zase lahko rečem, da sem bil precej srečno dete in da mi nikoli ni nič manjkalo, čeprav sem včasih kot pamž mislil drugače. Jasno, da če je sosedov seronja dobil nove najkice, da sem si jih tudi jaz želel in težil starim. Ampak so mi lepo razložili kako in kaj in mi šli kupit superge od planike - katere sem ravno tako hitro uničil kot sosedov mulo.
Če sem bil kdaj posebno nemogoč, sem fasal tudi kako vzgojno okoli kepe. Sicer ne toliko, da bi bil vse plav ali karkoli (ker mislim, da pretepanje ni pravi način vgoje), vendar toliko da sem dal mir, če že beseda ni zalegla. In prav je tako!
Lejte, kot otrok nikoli nisem imel kakšnih dragih superg in nikoli nisem imel najnovejših igrač pa sem še vedno normalen in mislim, da nisem bil čisto nič prikrajšan v življenju zaradi tega - kot tudi vaši/naši otroci ne bojo. Malo manj se obremenjujte z materialnimi stvarmi pa bo vse vredu. Tako kot je nekdo omenil, otrok ne loči med Majkicami in Najkicami in slednje ravnotako jih ferdirba/preraste kot druge. Poleg tega pa mu morate postaviti določene meje (in ne obratno, namreč, da jih on postavlja vam) in mu vtupiti v glavo nekatere stvari, kot so naprimer norme in vrednote, kenede...
No, zdej pa dost, botreba spat počas. Aja saj res, moram še kolegu naročit najkice iz bosne za tamalga nečaka. Evo sm mu poslal mesič. Spet bom najjači stric, hehe! Aj' laku noæ pipls
.