Digitalni podpis - vprašanje

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Ali obstaja način, da se na e-mail dodata dva različna digitalna podpisa ?
Recimo moj digitalni podpis in digitalni podpis mojea šefa
frown-1.gif
.En podpis ni problem, dela OK, kako pa dva ?
Hvala za nasvete

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pošlješ podpisan e-mail šefu, on pa ga forwardira kot attachment in še sam vse podpiše ?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Če je pa kot attachment pa isto. Najprej podpiše eden, nato pa podpisanega še drugi.

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Ja, to sicer je ena opcija, samo njemu ne ustreza.Načeloma bi moral jaz poslati mejl z dvema podpisoma, on ne bi ni pošiljal.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Za vzporedni podpis maila bi res rabil neko aplikacijo, ker brez tega ne vidim možnosti. Zaporedno so ti že povedali kako gre, za vzporedno pa ne vem kako, čez tisto steinovo nemščino pa se mi tudi ne da prebijat
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
off: a ma c't svoje članke na voljo tudi raji brez naročnine?

Ne da se bi brskat, bil sem pa včasih naročen in vem, da je zelo ok revija.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Če rabiš samo interno podpise sploh ni problem: v internih sistemih ZEPEP ne velja oz. lahko stranka postavi notranja pravila. Torej čisto navaden notranji zapis kdo je odobril zadošča. Za eksterno pa to ne gre. Vzporedno ne gra podpisovati, samo zaporedno. Samo če moraš ti podpisovati tudi zanj je to spet ena bolana fora kjer so podpisi zaradi podpisov samih. To pol ni več tehnični ampak pravni problem (da ne bo pomote: sem iz slednje stroke). Moj nasvet: naj ti da pooblastilo za podpisovati v njegovem imenu, pa podpišeš ti in velja enako kot njegov podpis. Evo, pravno gledano rešeno brez da bi se matral s tehniko. Pa na vsakem sodišču bo "stalo":)

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Vzporedno podpisovanje je tehnično možno in tudi veljavno. Dva človeka lahko hkrati podpišeta pogodbo, enako je možno v elektronskem svetu.

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Vidim, da je ratala tale tema kar zanimiva.Je pač tako, da si šefi nekaj zamislijo
confused-1.gif
,ni pa rečeno, da je to enostavno izvedljivo.
Sedaj iščem nekoga, ki bi tisti nemški članek prevedel oz. po domače razložil vsebino.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poglej v članku naslove poglavij oz tabelo na koncu, kjer so imena programov, ki so jih testirali. Potem pa jih downloadaj/preberi opis/razišči.