Digitalna televizija

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj pa preko antenskega nebi delalo? Saj zato pa je na njem izhod
tongue-1.gif

@Car: veliko starejših TV-jev ima video (cinch) ali s-video vhod in kupiš ustrezen adapter (ali kabel scart - video).

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Brez SCART-a ne dela, vem pa ker sem probal Technisatovo skatlo s TVjem, ki ima pokvarjen SCART. In samo antenski kabel ni dovolj. Mogoce je zato razlog, da dosti folka kupi kr nov TV.
Meni je to kristalno jasno, ampak zakaj naj potem opozorimo prodajalca, da nam bo ponudil pravo napravo!?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
še pred tem pa kupi digi sprejemnik... vse za večjo "gospodarsko rast"

Sicer pa bom gasilce poklical, da mi bodo namestili sprejemnik in nastavili antene. !?

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Večina DVB-T dekoderjev ima dva izhoda - SCART in antenski in pri večini je ta antenski samo speljan skozi dekoder tako da lahko nanj priljučiš antenski vhod TV in gledaš analogne programe dokler so še. Obstajajo pa tudi dekoderji, ki na ta antenski izhod dodajo dekodirani digitalni kanal (v bistvu ga naredijo analognega) tako, da ga lahko poiščeš na kanalniku TV (torej ni potrebno SCART priključka). Take vrste dekoderji so bolj redki, zato je treba pred nakupom to preveriti.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
po domače, če imaš kakega grundiga, telefunken,..., starejšega od sebe, bo treba kupit nekaj novega

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Lapsus. Ti bi imel na digitalnem sprejemniku analogni izhod?!
hysterical-1.gif
Ni ravno to smisel teh pretvornikov, da digitalni signal pretvori v obliko, ki jo znajo predvajati stari televizorji?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Ja, sej - preko scart vhoda.
Če daš za pretvornik kakih 200€, bo verjetno imel tudi modulator, ki bo omogočil ogled digitalnih TV programov prek antenskega vhoda televizije.
Tega pa nimajo izvedbe za tam okol 50€.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sicer pa bom gasilce poklical, da mi bodo namestili sprejemnik in nastavili antene. !?

Spet ena pogruntavščina s strani vodilnih. :S
A pol praviš, da boste prvi teden decembra bl mal gasil, čeprav boste nadure klepal?
grin1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Mene bolj zanima, kdo bo odgovarjal, če bodo gasilci nekomu priklapljal ta sprejemnik, medtem bo pa nekomu drugemu gorela hiša...

Vsekakor upam, da ne bo takih situacij.

Rad pomagam ampak tole je pa preveč! Lahko grem pomagat kot civilist, ne pa da kot gasilec priklapljam TV.

Manjka se samo še, da bodo začeli ljudje klicat na 112, da jim TV ne dela. :/

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Ja, sej - preko scart vhoda.
Če daš za pretvornik kakih 200€, bo verjetno imel tudi modulator, ki bo omogočil ogled digitalnih TV programov prek antenskega vhoda televizije.
Tega pa nimajo izvedbe za tam okol 50€.
Modulator je 5 centov pri Kitajcu.
Verjetno bi kompletno škatlico dobil pet krat ceneje kot pri "najboljšem sosedu". Grem iskat
wink-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Brez SCART-a ne dela, vem pa ker sem probal Technisatovo skatlo s TVjem, ki ima pokvarjen SCART. In samo antenski kabel ni dovolj. Mogoce je zato razlog, da dosti folka kupi kr nov TV.
Meni je to kristalno jasno, ampak zakaj naj potem opozorimo prodajalca, da nam bo ponudil pravo napravo!?

Sej, ponudil nam bo nov TV ;D