Diamanti in ostali dragi kamni

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
To je očitno spet neka židovska natega (kolikor sem se pozanimal).

Namreč, če ji kupiš, so dragi kot hudič (sem jih kar nekaj na nakitu).

Ko pa želiš prodati, je pa krog kupcev zaprt.

Nihče jih ne kupi.

Wtf
crazy1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj je isto z vsem nakitom. Računajo vse od dizajna, dela, najemnine.. ko prodajaš, pa vihajo nos.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj naj računajo to svoje delo.

Samo da je pa diamant plačan in s certifikatom kupljen za npr. 400 eur, ko ga želiš prodati vreden pa nič, je pa druga stvar.

Sem dve leti nazaj govoril z nekom, ki naj bi bil v tem biznisu.

In rekel mi je, da diamantov in ostalih "vrednih" kamnov ni na prostem tržišču. Da je centrala v Aspnu. Kot sova iz "Butec in Butec".

Poanta je bila, da smo ljudje prepričani, da so ti kamni kaj vredni, pa za nas smrtnike niso (finančno, ne govorim osebno).

Zlato je vsaj nekaj, ti kamni pa nič.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Fora je tudi, da diamanti sploh niso tako redki, kot nas prepričujejo in so cene zelo prenapihnjene. No dokler babe padajo na diamantne zaročne/poročne prstane, bo tudi njim biznis laufal
wink-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj to je po mojem (kar si rekel glede redkosti) bistvo.

Zato pa imajo Židje zaprt krog prodaje. In zakupljene vse rudnike.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Nimam pojma, samo Numy-ev "nalimek" jih omenja. Nisem pa še prebral do konca.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.777
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Fora je tudi, da diamanti sploh niso tako redki, kot nas prepričujejo in so cene zelo prenapihnjene.
No čisti in veliki kristali so res redki. Manjši šodr z nečistočami pa lahko mečejo za tabo
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Ravno to je point, cena na kg pri diamantih (in ostalih dragih kamnih) ne obstaja. To je tako kot bi rekel da je kila "salvador dali" slik toliko in toliko.

Dejansko gre pri diamantih in cenah za posamezne vrednosti kosov ki so pomembni s stališča "zbirateljstva". Večji kot je kos višjo ceno dosega na maso in obratno. Diamanti na raznih poceni prstanih so načeloma vredni toliko kot diamantni prah za rezila (=nič), 1cm kristal za kraljevsko krono pa ima ohoho vrednost. In če si lastiš takega ga boš tudi BP prodal, se pripeljejo židi tudi v slovenijo če je potrebno naredit biznis!
grims-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Utiševalec poglej,

Večjih diamantov ali drugih kamnov ni, razen pri njih.

Druga stvar pa je, da se po tvojem manjši "dragi kamni" smatrajo za šoder.

O.k. ni problema. Samo zakaj se pa prodajajo za npr. 400 eur, če so namenjeni krožni busilki za Makito?

Sicer so pa ti kamni za ženske, ki so s tem najbolj srečne.

Včasih so bile verjetno s kremenčevim kamnom. Ampak emancipacija pa to...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
To si samo misliš, da imaš ohoho vreden diamant za kraljevsko krono. Od tebe ga pač ne bodo kupili, tako da načeloma ni vreden nič? Prodal ga boš samo tako, da nekoga noro navdušiš nad njim, tako kot so dame cele vlažne ko slišijo za diamantni prstan (obična propaganda pač).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A ni DeBeers ta glaven na sceni, ki je švaba al neki tazga.
DeBeers je bil res glavni, ni pa on švaba, pa tudi ni več tako velik proti ostalim:
http://en.wikipedia.org/wiki/De_Beers

Sem pa v Hongkongu prišel zelo blizu njihovi prodajalni, kolikor lahko prideš v kratkih hlačah in tevicah. No, saj ne da sem hotel priti iz te trgovine s polnimi vrečkami
evil.gif

2179099-laos2012-1453.jpg

Priponke

• 2179099-laos2012-1453.jpg
    2179099-laos2012-1453.jpg
    120,1 KB · Ogledi: 160

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.328
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Mont pravi:

O.k. ni problema. Samo zakaj se pa prodajajo za npr. 400 eur, če so namenjeni krožni busilki za Makito?

Zato, ker se očitno najdejo osebki, ki plačajo to nerazumno ceno za neko praktično neuporabno stvar, en klinčev kamen. Mene to sploh ne preseneča saj mnogo ljudi stalno zapravlja denar za mnoge prav nič uporabne stvari. Razumem, da diamant kupiš, ker ti je enostavno všeč in ga pač želiš imeti ampak misliti, da bo pa za karkoli uporaben je pa smešno. Še bolj smešni so mi pa ljudje, ki stalno gledajo za nekimi naložbami in kupujejo ničvredne traparije za katere sanjajo, da bodo čez nekaj let z njimi dobro zaslužili ali celo obogateli
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Teorije zarote?
evil.gif

Jst mislim da lahko vsakdo kupi diamant za 1 mio eur na javni držabi in ga potem tudi proda na tak način. Če govorimo o diamantnem prahu je pa situacija taka kot je, verjetno če imaš par kg prahu še vedo lahko prodaš (pa magari proizvajalcu svedrov). 3 zrnja za katera si dal par 100 eur pa niso tržno vredna nič, daš jih zlatarju da iz njih naredi prstan in daš svoji dragi za rojstni dan!
grin1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Če ti nekdo npr. podari diamantni prstan ali obesek, v čem bi lahko npr. na hitro sama ocenila, če je to res to? Se drugače blešči? Ga moram probat pohodit, ugriznit (rajš ne bi) sežgat, povozit, porezat....?
Zgleda res ne nič drugač kot ostali kič. Edino če veš, kakšno skalo nosiš oko vrata............no potem je res drugač.
smile-1.gif

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Na nizko ceno vplivajo tudi umetni diamanti, pomoje je tega veliko. Sploh če pogledaš industrijske diamante je tega ogromno, sama izdelava verjetno spet ni tako zelo draga.