DHL problem

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
DHL točno ve kje je moja pošiljka, pa jo je razglasil za izgubljeno (z uradnim dokumentom) - zavarovalnica pokrije ...če to ni zrelo za...

Zanimiv način služenja denarja...

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Daj malo več napiši zveni zanimivo
shocked-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
seveda ve kje je... zaposleni jo je splel pa označil za izgubljeno.

pač zavarovalnica bo pokrila € on je pa dobil zastonj zadevo...

Saj zato pa sem napisal, da je čudno da je sistemsko taka stvar možna. Ko jo dostaviš, je to konec, kako lahko kasneje paket označiš za izgubljenega.

Je pa še druga stvar, da če bo kdo imel težave zaradi tega, ve za koga je šlo. V teh časih brez službe ostati, se komu še kaj odpelje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
v teh časih marsikdo ostane brez službe že zaradi manjše pizdarije...

sej lahko da so šli sistem APP ako prođe in verjamem da imajo sistem tako "naštelan" da kljub prevzetem paketu lahko le-tega označijo kot izgubljenega pač zaradi tega ker lahko izdajo napačen paket itd itd... samo najbrž so imeli kakšne varovalke pa so jih "ven pobrali" in je možakar izkoristu gužvo:

ej abdule tle mam en fotoaparat za 1000€ prid plači 60 ga vzem jst bom pa useku da je "izgubljen"

hudič pa je bil ko je lastnik začel preveč vrtat ali pa prehitro;) in se je zakompliciral...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Stvari niso tako enostavne, paketne dostave že precej časa uporabljajo IT sisteme logistike. Konkretno pri DHLu imaš sken na vseh vhodno/izhodnih točkah, dodatno se lahko preverja celo lokacijo vozila v kombinaciji s podpisom o oddaji paketa. Torej po domače povedano če je nekdo podpisal prejem paketa se ve iz katerega kombija je šlo in celo kje se je podpis zgodil. Šofer seveda lahko mazne stvar, ampak dobijo ga takoj.

Lahko je seveda nekdo interno "pogledal" vsebino paketai n poklical kolega naj ga pride iskat. Ta pride direktno na depo in prevzame paket kot lastnik. V teh situacijah so pa že omenili da so na prevzemnih mestih kamere in spet je točen čas prevzema zabeležen tako da ni težko dobit slike "kradljivca" in jasno začet tudi uradni postopek glede kraje.

BTW, zavarovalnica ne izplača kar tako denarja. V primeru kraje mislim da se rabi uradno potrdilo ki ga izda samo policija, torej je morala bit kraja prijavljena (in se bo nekdo z njo ukvarjal).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
dej utiševalc ne ti men how do you do. paketi so se in se izgubljajo. ga ni 100% sistema! ti lahko cel gugl okol obrneš pa še vedno se določen % izgubi med enim in drugim scenom. ali polomi ali...

kamere tudi niso vsemogočne... da ne boš mislu da je to CSI kjer iz kamere tako pozumajo da vidijo kaj ma med zobmi!

in oni imajo zavarovano najbrž izgubo. pač "kasko" v poslu:) sej kamionarji imajo pa tovor zavarovan... pa ni nobene policije ko se uveljavlja.

samo tukaj je problem ker je bila tečna stranka pa prehitra... jebat ga... kakšen drug bi se zadovoljil z izgovorom da je izgubljen paket....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

Zakaj je poštnina iz UK na hrvaško pol skoraj cenejša kot v slo ali avstrijo??

Rad bi to vprašanje zastavil tudi dhl-u pa ne najdem kontakov. Slovenci vrjetno ne bodo vedli, ali pač?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To je verjetno specifika prodajalca, mogoče pač ima v HR več biznisa in ima zato boljšo ceno.

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik Emaster pravi:
Je imel kdo problem z DHL-om, da je v njihovem centru nekdo prevzel vašo pošiljko in vas podpisal, čeprav bi vam moral DHL dostavit pošiljko na dom? Gre za pošiljko par sto €, frajerji pa jo kar nekomu dajo, ki se podpiše z vašim priimkom?!?

bonk.gif

Odgovornih ni, tako da bom moral na pojasnila počakati do nadaljnega...
Kako si rešil zadevo
sprasujem se.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je verjetno specifika prodajalca, mogoče pač ima v HR več biznisa in ima zato boljšo ceno.

Ne bo držalo...

Tole so mi odgovoril iz trgovine, ker sem najprej njih kontaktiral, ker sem tudi mislil, da oni določajo ceno...
Citat:
Delivery is calculated based on cost and we subsidise it by
the same amount for every country. DHL offer particularly economical
prices to Croatia for some reason. If you know of a cheaper courier or
would prefer to collect then please let us know.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...direktor DHL je še vedno na sestanku (že 3 dni) - beri ne upa me poklicat...torej prodajalec pošlje preko DHL pošiljko, katera je pri DHL od četrtka , v ponedeljek je na trackingu vidno , da sem jo osebno prevzel !?! (seveda podpisal me je nekdo drug - DHL ve kdo !!!)
Naknadno DHL pošiljko razglasi za izgubljeno (imam na emailu). Policija (njih to ne zanima oz. se jim ne ljubi s tem ubadat - itak stavkajo) mi je rekla, da je to zadeva za tržno inšpekcijo (nekdo se je izdajal za mene in pošiljko dvignil) - skratka sranje.

Drug teden bom imel čas, da se posvetim temu.

bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
To je itak največkrat krivo. Saj tudi po trgovinah največkrat oz najbolj vredne stvari pokradejo zaposleni...

OP, o kakšni vrednosti pa je govora, je zadeva zavarovana?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Res sumljivo, jaz veliko delam z dhl-om in do sedaj vse ok, ko prevzemaš pošiljko pri njih moraš pokazati osebni dokument tako da ni mogel nekdo tretji prevzeti pošiljke na tvoje ime, res vse zgleda kot bi imel nekdo pri dhl prste zraven...
Kaj pravi kitajec, si na aliexpress-u odprl dispute?