DHL problem

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Je imel kdo problem z DHL-om, da je v njihovem centru nekdo prevzel vašo pošiljko in vas podpisal, čeprav bi vam moral DHL dostavit pošiljko na dom? Gre za pošiljko par sto €, frajerji pa jo kar nekomu dajo, ki se podpiše z vašim priimkom?!?

bonk.gif

Odgovornih ni, tako da bom moral na pojasnila počakati do nadaljnega...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
kar malce se razjezi, če te tako obravnavajo, reči da boš podal prijavo na policijo zaradi kraje in na tržni inšpektorat zaradi goljufije.

Imajo "kopijo" podpisa? Ker to še ima DPD, dvomim da DHL ne bi imel in svoj čas je bilo vidno to zraven trackinga, drugače pa ziher nekje pri njih...

22. jul 2007
13.586
1.770
113
124
To že, vendar imajo verjetno na centru za prevzem kakšne kamere, da se vidi postopek če se je naročnik legitimiral s kakšnim dokumentom
sprasujem se.gif

Potem pa sledi prijava na policijo
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to mi je zlo čudno, ker sem ravno pred kratkim imel z njimi opravka in jim rekel, kje mi lahko pustijo paket. Pa niso želel, ker je pač treba podpisat... Sem jim že skoraj rekel, da lahko sam podpiše in mi pusti:) no še dober da nisem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Drugače pa se pri teh "dostavnih firmah" (in tudi pošti slovenija) največkrat zgodi kraja "na tekočem traku", kjer delajo študentje.

Velikokrat so tudi tam preko lažne napotnice, vidijo nek fotoaparat za jurija ali več, ga dajo v žep in se nikol več ne pojavijo tam, itd.

Ravno zaradi tega je pred leti začela pošta na veliko opremljati vse prostore z video nadzori.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
aja, kaj me je pa pri dhl-u full razkurlo. Oni ne morjo nikjer pustit paketa, kot samo dostava na dom/službo.
full uporabniku prijazno res...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Profi pač, kaj pa GLS ki ima celo v pogojih zapisano, da lahko pustijo "pri sosedu".

Nič ni optimalno, zato pa je na voljo toliko dostavnih služb, da izbereš tisto ki ti najbolj ustreza
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
gls mislim, da ima tudi trafike, pa eni imajo petrole...

izbrat dostavno službo pa ne moreš, če ima trgovina z eno pogodbo
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.827
113
DHL je meni že večkrat pustil pri sosedu ali kar vrgel na balkon (po mojih navodilih). Se pa z kurirji dobro poznamo, saj delamo službeno dosti z njimi.

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.152
113
DHL ima več različnih storitev, čeprav vse spada pod DHL. Podobno kot pri navadni pošti navadna pošiljka, paket, s povratnico, priporočeno..

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
...pet dni je že odkar je roba (plačana in ni bila poceni) prišla na DHL v Slovenijo, jaz pa še vedno nimam uradne informacije glede tega - neuradno vem, da je nekdo prišel na DHL plačal dajatve, me podpisal in odnesel 20 kg težek paket...je to zrelo za kriminaliste, saj se DHL izmika in krivdo prelaga na Aliexpress, ki pa je poslal tracking številko, na paketu pa je bil moj naslov in telefonska...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
DHL v sloveniji razvaža navadna pošta (pošta slovenije).

Ti verjetno misliš špedicijo in hitro paketno dostavo oz. to kar je po svetu poznano kot DHL express.

Je bil paket s trackingom 100% pisan na tvoje ime? Kitajci namreč nategujejo na veliko tako da popularno robo pošljejo 1x in dajo 10 folku isto številko. Ti lepo gledaš pot paketa ki je dejansko pisan na neko drugo ime. Vse zgleda legit dokler nekdo ne dvigne "tvojega" paketa.

Sicer pa pri prevzemu po paketnih služb načeloma paketi niso poslani osebno/priporočeno (R) tako da ga lahko prevzame:
a. kdorkoli na tvojem naslovu
b. se ga pusti kot "drop" pošiljko, torej tudi pred vrati
c. se ga prevzame na podlagi serijske številke na izpostavi/skladišču (kdorkoli ki pozna številko)

.. komur pač to ni všeč naj doplača storitve ki jih tudi paketne dostave nudijo, če je stvar pravilno označena ti tudi paketa ne bodo izročili brez popisa osebnega dokumenta.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Poslano z DHL express, potrebno carinjenje!!!

Poslano na moj naslov in pripisana telefonska!!!

Torej se te goljufije praksa, če pogledamo tvojo točko c.

Pa na tracking je, da sem prevzel paket v Mariboru!!! in ga podpisal!!! Dejansko pa ga je nekdo prevzel v Lj ali kje že imajo svoj center.

P.S. ZA paket bi bilo potebno plačati cca 60 € dajatev!!! Torej jih je ta nekdo plačal, podpisal mene in ...

Če se ti to zdi normalno, potem...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Še 1x, si 100% da je bilo poslano na tvoje ime? Ima DHL v evidenci 100% tvoje ime in ne neke X osebe iz Lj?
grims-1.gif

Ker kot rečeno, tipičen nateg kitajcev je da Lojze in Polde naročita iz iste države enako stvar. Kitajc veselo pošlje paket Lojzetu, Poldetu da pa njegov tracking. Vse zgleda legalno, Lojze dobi paket in ne ve nič oz. je srečen, Polde pa ne dobi nič.

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Jaz bi jim dala čas do konca današjega delavnika, da dokažejo, da so tebi dali paket, seveda naj pokažejo tudi podpis. V nasprotnem primeru pa lepo na policijo prijaviti krajo pa naj se z njimi zmenijo kje je paket.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Nekako tako ja, plus prijava na tržni inšpektorat, s tem da bi to dal vedeti komu od vodilnih in ne "tajnici na drugi strani supporta".

Če do odgovornega ne prideš se spise en uradni mail, lahko tudi navadna pošta, pisemska in pošlje priporočeno, kjer se zadevo razloži in "nakaže" kaj jim sledi, ko vidiš da so jo sprejeli in če ne odgovorijo v "določenih dneh" pa pač predaš zadeve naprej. tudi za policijo boš rabil dokazila in navadna pošta je najboljše za kaj takega.