Dežurni zobozdravnik Domžale-Kamnik

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
jaz sem se že sprijaznil,plačujem in grem h privat kadar jaz hočem,ne klečeplazim v javnem zdravstvu-to si se zmotu..denarja pa ni, ker ga pokradejo oziroma uradno zaslužijo z nadurami,privat amb, uz itd....verjetno si v javnem zdravstvu pa toliko zagovarjaš...sem v privat in vem kako je v nedeljo, na praznik ali novo leto oditi h stranki cca 200km

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ko bo privat bodo tudi cene konkurenčne.Sedaj nas pa servisirajo zelo slabo za dosti denarja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no ja. če imamo dežurne v KC, bi res moral biti tudi zobar na voljo. Za kakšen denar je pa krirug lahko dežuren al pa zobar je pa druga pesem.

Killa: kaj pa če imaš nesrečo, in si razbiješ vse sprednje zobe v petek popoldne, a zdej boš do ponedeljka zjutraj čakal, da se uredijo vsaj bolečine?

Za bolečine so tablete, prvo pomoč znajo nudit splošni zdravniki oz. na urgenci.

Kirurgi so dežurni zaradi življene ogrožujočih stvari, čeprav jih folk nadleguje z neumnostmi, s katerimi bi mirno počakali na ponedeljek. Zato so tudi čakalne vrste na urgenci take kot so.

V ljubljani je organizirano dežurstvo, ki ga plača MOL. Zato je plačljivo za neobčane MOL.

Pon-Pet imaš od 7-19 stalno nekoga prisotnega, ponoči od 21-04. Sobote, nedelje, prazniki pa 8-16 in 21-04.

Torej med tednom te lahko največ 3 ure zob boli, med vikendom pa 5. Pa zob ne začne bolet v trenutku. Ampak ker vsi odlašajo, je pa potem hudo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Kila: enkrat bo tudi narod nehal plačevati obvezno in ”prostovoljno” zavarovanje. Najkasneje takrat ko bo nehal zavod plačevati zobarje.
Sicer pa koliko rabite evrov zobarji, da bi v nedeljo ponoči odprli en zob(ali je to nujno potrebno?), oziroma bolniku dali nekaj proti bolečinam (injekcijo ki bo držala do ponedeljka). V bolnici so protibolečinske medikamente bolnikom ponujali. Vseskozi govorijo da bolečina ne sme biti huda. In ni nikdar bil problem za njih. Pri zobeh pa taka katastrofa, če bi za mio prebivalcev bil dežuren en zdravnik?
Ajd pa da bi računali vikend dežurstva? Za koliko bi bil dežuren?
Zgoraj je nekdo napisal 80 evrov na pacienta. Imaš pet pacientov (pri mio populaciji!)na noč, (dela uro ali dve), 400 evrov. Premalo?
Nekateri za ta znesek hodijo dva tedna na normo delat!
Najem ordinacije za pet pacientov pa strošek analgetika pa tudi najbrž ni velikanski?

Najbrž raje delaš 160 ur med tednom, kot 2 vikenda dežuraš in podelaš tistih nekaj bolečin. (80 evrov na bolečino)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik afna1972 pravi:
jaz sem se že sprijaznil,plačujem in grem h privat kadar jaz hočem,ne klečeplazim v javnem zdravstvu-to si se zmotu..denarja pa ni, ker ga pokradejo oziroma uradno zaslužijo z nadurami,privat amb, uz itd....verjetno si v javnem zdravstvu pa toliko zagovarjaš...sem v privat in vem kako je v nedeljo, na praznik ali novo leto oditi h stranki cca 200km

hysterical-1.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no ja. če imamo dežurne v KC, bi res moral biti tudi zobar na voljo. Za kakšen denar je pa krirug lahko dežuren al pa zobar je pa druga pesem.

Killa: kaj pa če imaš nesrečo, in si razbiješ vse sprednje zobe v petek popoldne, a zdej boš do ponedeljka zjutraj čakal, da se uredijo vsaj bolečine?

Za bolečine so tablete, prvo pomoč znajo nudit splošni zdravniki oz. na urgenci.

Kirurgi so dežurni zaradi življene ogrožujočih stvari, čeprav jih folk nadleguje z neumnostmi, s katerimi bi mirno počakali na ponedeljek. Zato so tudi čakalne vrste na urgenci take kot so.

V ljubljani je organizirano dežurstvo, ki ga plača MOL. Zato je plačljivo za neobčane MOL.

Pon-Pet imaš od 7-19 stalno nekoga prisotnega, ponoči od 21-04. Sobote, nedelje, prazniki pa 8-16 in 21-04.

Torej med tednom te lahko največ 3 ure zob boli, med vikendom pa 5. Pa zob ne začne bolet v trenutku. Ampak ker vsi odlašajo, je pa potem hudo.
Vidim da prakse ne poznaš. Petek 30.10. šla hčerka do zobozdravnika(redno naročena nič bolečin).Sobota 1.11. zjutraj ta isti zob začne boleti do solz ,takoj tablet vendar nič ne nuca !! Akcija gremo na metelkovo in gužva za POPIZDIT !! Danes 2.11.po požrtih en kup tabletov in nekaj urnem čakanju in hudo bolečem posegu nič bolje !!! Spet nazaj na metelkovo,gužva takšna,da se ne moraš niti vsesti !!! Tako,da me serji z temi dužurstvi in si zatakni nekam tvoje zagovarjanje dohtarjev,ki prejemajo zlate palice
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Petek 30.10. ne obstaja
smirk-1.gif

Drugač pa definiraj zdaj problem - najprej je bil, da ni dežurnega, pa ste ga našli, pol je bil problem, da je bila gužva, pol je bil problem, da je bolelo.

A če bi bila manjša gužva bi manj bolelo? Imel si dostop do dežurnega zobozdravnika pa se še vseeno pizdiš? Če je bil(a) pa nesposobna pa to ni moj problem ampak problem ministrstva/faksa.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ksz...zobarji so pač vpliven klan, zato je stanje, tako, kot je...problem je v tem, da ima velika večina prebivalstva dovolj sredstev, da nekako plača privat zobarje, jurja za umeten zobek zbere (skoraj) vsakdo, denarja za recimo transplantacijo ledvice imajo pa zelo redki. In slednje je zastonj (samo ledvico morajo nekomu vzeti) za državljana.

Javno zobozdravstvo je po moje itak totalen poden (morda celo namerno) in potem ludje popizdijo in gredo privat in plačujejo. Ne poznam privat zobarja, ki bi mu šlo slabo. Ga po mojem ni.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Petek 30.10. ne obstaja
smirk-1.gif

Drugač pa definiraj zdaj problem - najprej je bil, da ni dežurnega, pa ste ga našli, pol je bil problem, da je bila gužva, pol je bil problem, da je bolelo.

A če bi bila manjša gužva bi manj bolelo? Imel si dostop do dežurnega zobozdravnika pa se še vseeno pizdiš? Če je bil(a) pa nesposobna pa to ni moj problem ampak problem ministrstva/faksa.

Vidiš ,da podjebavaš ! Pač je blo pa 31-tega ! Dežurni je samo eden in ima tolk strank,da tut če ga nebi bilo ! Ne zajebavaj se z zdravjem in bolečin otrok.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Javno zobozdravstvo je po moje itak totalen poden (morda celo namerno) in potem ludje popizdijo in gredo privat in plačujejo. Ne poznam privat zobarja, ki bi mu šlo slabo. Ga po mojem ni.

Jst še nisem dobil računa pri privat zobarju. Da to je totalen kaos, bi morala država orenk regulirat te zadeve.

Pa ne sedaj z bedarijami pa prijavi, ker potem bom še ob tega, ki ga imam.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Petek 30.10. ne obstaja
smirk-1.gif

Vidiš ,da podjebavaš ! Pač je blo pa 31-tega ! Dežurni je samo eden in ima tolk strank,da tut če ga nebi bilo ! Ne zajebavaj se z zdravjem in bolečin otrok.

31. je praznik.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Jst še nisem dobil računa pri privat zobarju. Da to je totalen kaos, bi morala država orenk regulirat te zadeve.

Pa ne sedaj z bedarijami pa prijavi, ker potem bom še ob tega, ki ga imam.

Jaz osebno ne poznam nikogar, ki bi delal brez računa. Morda kakemu znancu ali kolegu, sigurno pa ne komu "iz ceste". Se enostavno ne splača.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Recimo, da je "družinski" zdravnik in nas vse pozna. Pa verjetno nismo edini.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Nobena akutna bolečina v ustni votlini ni tako huda, da je ne bi maskiral tramal 100mg. Kar je ceneje kot 80€.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kolk casa ste pa cakali? 8ur?

Pa ne igraj na otroska custva k ne pomaga. Vsakega od nas je ze kdaj bolel zob za popzdit in smo mel na eni strani bolecino, na drugi pa javno ustanovo in cakanje na vrstvo. Na drugi strani pa proti placilu (cca 100 eur) brez cakanja privat. In ce te tolk neznosno boli das 100e in te neha.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Kar je se vseeno prevec za nic. Zal je srd na zobozdravnike v tej zgodbi neupravicen. Pravi naslovnik je tisti, ki se mu denar daje in to je ZZZS. Ta naj polaga racune tistim, kam ta denar gre in kako ga porablja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Recimo, da je "družinski" zdravnik in nas vse pozna. Pa verjetno nismo edini.

Reci za račun pa bo. Saj se mi ne zdiš tako zelo plašen.