Destilirana voda

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ob pravem vremenu ob dveh običajnih klimah lahko dodam k tvoji cifri eno nulo. Se pravi 10-20l.

Mora pa biti res pravo vreme in veliko stanovanje da ti iz zraka potegne 20 litrov vode,

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nekaj let sem imel prenosno klimo v 27m2 stanovanju. Vodo sem imel napeljano v kanto. Kadar je bilo v zraku veliko vlage, se je 10l kanta napolnila v dveh dneh. Včasih pa je bilo tudi po enem tednu v kanti komaj kak liter.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Tako nekako sem hotel povedat. Voda ki kaplja zunaj je vlaga ki jo klima ''potegne'' iz stanovanja. Saj so dnevi, ko je veliko vlage, pa še druge stvari, kot recimo kuhanje na plin, pranje perila, tuširanje,itd... ampak v povprečju, za povprečno stanovanje je par litrov, ne 10-20 vsak dan.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citriraj moj post.
wink-1.gif
Večina nas bere, ne pa citira.
(a so moderatorji na počitnicah? To je že tretja tema tule z "sarkazmom in šalami" )

Glede destilacije, "destilirano" ne pomeni "čisto". Saj omenjeni šnops tudi ni čist (alkohol, voda, karkoli), a ne?

Glede klime: a prah in drugo iz zraka filtrira, torej ne meša v kondenz?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Glede destilacije, "destilirano" ne pomeni "čisto". Saj omenjeni šnops tudi ni čist (alkohol, voda, karkoli), a ne?

Glede klime: a prah in drugo iz zraka filtrira, torej ne meša v kondenz?

Destilirano pomeni, da neko snov spremeniš v plin in jo kasneje nazaj utekočiniš na "drugem" mestu - vse za namene ločevanja snovi. Pri šnopsu se arome "prenesejo" skupaj z vodo in alkoholom, saj so le-te hlapljive (če ne bi bile, šnops ne bi imel okusa).

Glede klime... kondens se nabira na hladilnih režah, skozi katere piha zrak. Filter dvomim da je sposoben odstranit ves prah in ostale stvari v zraku (dim ipd.), tako da se ga nekaj lahko "prime" tudi na kondenzirano vodo.

In ja, moderatorji smo dejansko bili na dopustu. Bom tekom dneva počistil (vidim da bo kar dela).