Destilirana voda

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ali destilirana voda lahko kakorkoli skoduje zdravju?
Sem bral nek clanek da je to najboljse za zdravje, da ni notri mineralov, kalcija, ki bi se nalagal na stene zil.. Bla bla bla.. Zdaj bi pa rad slisal se nasprotno
smile-1.gif
kaj je torej lahko slabega ce pijes destilirano vodo, ter kje jo dobiti? Baje je v sveze iztisnjeni zelenjavi. Jaz bi jo pa kupil v trgovini.

Lp

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zelo ugodno, če kupiš 50 l skupaj, pa še povratna embalaža je, tako da je cena cca 8 eur / 50 l
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Kje pa si bral ta "vrhunski" članek
confused-1.gif

Citat:
Baje je v sveze iztisnjeni zelenjavi.
hysterical-1.gif

Jp, če ima vitamine, minerale, kup organske snovi iz zelenjave, je pa zihr destilirana
grin1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Clanek naj bi napisal doktor znanosti. N.W. Walker.
Citiram: ce so zelenjavni sokovi presni in svezi, je voda, ki jo ta zelenjava vsebuje pravzaprav destilirana voda, ki jo je destilirala narava, ti sokovi pa vsebujejo prav to, kar telo potrebuje- najboljso kakovost hranljivih snovi.

Vse skupaj (clanek) je drugace samo promocija strani ozemalniki.com, ampak ker mi vse skupaj deluje kot luxuris( se sedez imajo blizu), ne bi kupoval aparata za 500€... Temvec bi destilirano vodo kupil kje drugje ceneje:)

Ali lahko destilirana voda skodi organizmu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kako bi lahko "nič" škodovalo organizmu, pomoje ne škodi. Posredno edino mogoče, ker pač ne bi dobil snovi, ki jih potrebuješ, a v vodi jih je itak zelo malo.

Poglej si še kokosovo vodo, to bi naj bil najbolj telesu "prijazna" tekočina na svetu.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ja. Destilirana voda je hipotonična tekočina, kar pomeni da bo prišlo do celičnega edema zaradi izenačevanja osmotskega tlaka. Zakaj se za rane, tekočinsko terapijo,... uporablja fiziološka raztopina in ne destilirana voda?

Ne verjemi vsemu sranju na internetu!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Minerali iz vode se ne nalagajo na stene žil, potem bi ja vsi bili kot notranjost bojlerja. Nekdo bi rad nekaj prodal.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Voda iz klime je destilirana voda (kot se menimo tukaj). Voda iz zelenjave ne more biti destilirana, če je not še neki. to naj bi bil čisti H2O. izraz destilirana se uporablja za čisti h2o, ki ga dobiš z destilacijo (kot šnopc). Ker se to ne dela več, je v labu v uporabi mili-q ali demineralizirana voda, ker se jo dela z osmotskimi filtri ipd in se je ne prekuhava več. izraz pa se je prijel in obdržal, predvsem za vodo brez kalcija za uporabo v likalnikih, hladilnikih, ipd.
Podobno destilirana voda se uporablja za pitje iz desalinatorjev, kjer dobijo pitno vodo iz morske, recimo. za zdravju nevarno bi bilo pitje ultračiste h2o, ki pa se jo ponavadi sintetizira, ne pa čisti. Ta ti lahko podre ravnotežje elektrolitov v telesu (če jih ne nadoknadiš s hrano, recimo). uf.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Citiram: ce so zelenjavni sokovi presni in svezi, je voda, ki jo ta zelenjava vsebuje pravzaprav destilirana voda, ki jo je destilirala narava, ti sokovi pa vsebujejo prav to, kar telo potrebuje- najboljso kakovost hranljivih snovi.
To NI destilirana voda.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Sem bral nek clanek da je to najboljse za zdravje, da ni notri mineralov, kalcija, ki bi se nalagal na stene zil.. Bla bla bla.. Zdaj bi pa rad slisal se nasprotno
smile-1.gif
kaj je torej lahko slabega ce pijes destilirano vodo, ter kje jo dobiti? Baje je v sveze iztisnjeni zelenjavi. Jaz bi jo pa kupil v trgovini.

Lp

Navadna in destilirana voda škodita zdravju. Kar popij jo kakih deset litrov, pa boš težko preživel.
tongue-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
smile-1.gif

Lp
Destilirano vodo uporablja industrija za redčenje žganih pijač, izdelavo sokov itd. Načeloma jo lahko tudi piješ ni pa priporočljiva v večjih količinah, ravni zate oe nek ne vsebuje mineralov, ki jih telo izloča z urinom in z znojenjem.
Tekočina stisnjena iz zelenjave vsebuje minerale, vitamine in druge organske spojine in nikakor ni destilirana.
Tisti model naj vrne diplomo in doktorat.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik marjan pravi:

Several of Walker's books mention him having a DSc degree and the title page of his book Colon Health even mentions him as having a PhD, as well. However, no mention is made as to where and when he actually earned or was awarded these academic titles.

nima kej vrnit, ko naši politiki :D

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.139
355
83
Najbrž je naturopat. S tem se PhD ne hvalijo ravno, oziroma področje zasenči bleščavo naziva. Se je pa po moje njegovo sporočilo izgubilo v prevodu (ugibam, ampak po moje je tam kjer je omenjeno da je v rastlinah destilirana voda mišljeno to da je ta voda prečiščena - kar tudi ne drži ravno, odvisno od vrste rastline, ampak generalno je to res), ali pa možakar ni ravno gladek. So taki tudi med dohtarji, kaj češ ...

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Za travo ne more biti nič narobe, za hrano pa jaz nebi, lahko se naberejo kakšne kovine v prevelikih količinah. Tudi za industrijsko destilirano vodo ki ni namenjena pitju jaz nebi probaval.

Je pa možakar umrl leta 85 v starosti 99 let. Za tiste čase je imel kar zdrave poglede na prehrano. Z navadno vodo se tudi ne dobi vseh potrebnih mineralov, ne vem zakaj bi še zmanjševal, ne rečem če bi bilo potrebno prečistit zaradi onesnaženosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Odvisno tudi kje je ded živel, povsod ni voda iz pipe tako kvalitetna, kot je pri nas.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
V klimi je polno kovinskih delov, tudi zunanj del kjer se vsaj pri moji nabira in odteka voda ima alu rebra. Lahko bi se zgodilo da bi rastlina preko listov ali korenin vsrkala preveč kovin. Za rože pa ne vvidim problema. Sicer pa po želji, ampak tako je moje mnenje. Pač voda ni namenjena pitju.