Depresija in anxiety attack kako pomagati

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Vzrok(e) se išče tako, da razkopavaš po svojem otroštvu in preteklosti. Je pa precejšnja jeba, če je vse, kar imaš le nasveti starih mam...slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Antidepresivi nimajo stranskih učinkov (mogoče blažje-rahla zaspanost ipd, odvisno od osebe) in tudi ne povzročijo zasvojenosti.

A da ne? Na lastne oči sem gledal, kaj antidepresivi delajo človeku. Stranski učinki so grozljivi.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Se strinjam, je bil prijatelj na antidepresivih. Ne bo nikoli več enak, tako da če se le da se naj uporabi metoda brez tablet, pogovor z psihiatrom (taki ki ve kaj dela ne taki ki napiše tablete), iskanje vzroka, konkretno spremenjen stil življenja (fitnes, laufanje, pohodi itd.).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Antidepresivi nimajo stranskih učinkov (mogoče blažje-rahla zaspanost ipd, odvisno od osebe) in tudi ne povzročijo zasvojenosti.

Res bi moral ostati pri boksu (domnevam, da vsaj tisto obvladaš, če ti že štetje do dvajset, orožje, pasme psov, elektrika in ukvarjanje s 'psiho' ne gredo od rok)...tam se baje šteje zgolj do deset
evil.gif

Klik1

Klik

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka

Predlagam da si najde prijatelje, nove, ker teli trenutni mu očitno škodujejo, zamenja zaposlitev, okolje v katerem živi, če se ne ukvarja s športom si naj nekaj najde, omeji gledanje TV-ja. Panični novinarji poslabšajo stanje takega bolnika, vsaka hitra sprememba je udarec za take osebe, gro*nje, dretje, vse to vpliva na depresijo. Taki ljudje so depresivni zaradi drugih.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...

Mal bolj pojasni napisano, poznam nekatere na vasi, ko še danes moljo, sem rekel pred nekaterim, da če to doživim, vstanem in grem in se nikol več v tisto bajto na vrnem.
To še ne pomen, da se doma ne hodi v cerkev, se, ampak doma smo doma, v cerkvi smo v cerkvi, ...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Glej, jaz sem na hitro orisal nekaj, kar paše v temo, ne bi se pa šel trolanja v smislu" baje, možni stranski učinki, poznam nekoga, ki se mu je Marija prikazala zaradi antidepresivov ipd" v tvojem stilu, ker je tema preresna.
grims-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Glej, jaz sem na hitro orisal nekaj, kar paše v temo, ne bi se pa šel trolanja v smislu" baje, možni stranski učinki, poznam nekoga, ki se mu je Marija prikazala zaradi antidepresivov ipd" v tvojem stilu, ker je tema preresna.
grims-1.gif

Ravno zaradi resnosti te teme, je zelo neodgovorno, da pišeš stvari, ki ne držijo. V mojem postu sem podal linke o možnih stranskih učinkih antidepresivov, gre pa za strokovne tekste psihiatrov podprte z ustreznimi testiranji.

Ali se na veliko sprenevedaš ali pa si dejansko nepismen...bebo.

In hipokrit...'medicinski' del foruma zlorabljaš, da se norčuješ iz zdravstvenih težav drugega forumovca...in to samo zato, ker te kliče 'nenasitni buco'...če bi bil nesramen, bi ti napisal, da si gnoj...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
grims-1.gif

Ravno zaradi resnosti te teme, je zelo neodgovorno, da pišeš stvari, ki ne držijo. V mojem postu sem podal linke o možnih stranskih učinkih antidepresivov, gre pa za strokovne tekste psihiatrov podprte z ustreznimi testiranji.

In hipokrit...'medicinski' del foruma zlorabljaš, da se norčuješ iz zdravstvenih težav drugega forumovca...in to samo zato, ker te kliče 'nenasitni buco'...če bi bil nesramen, bi ti napisal, da si gnoj...

Pa kaj je s tabo? Kje se kdo norčuje? Kakor je videti, si ti tisti, ki zlorablja tale del, da žališ.....
bonk.gif

Kar pa se tiče antidepresivov - name niso imeli stranskih učinkov. Ali pa nemara so........da se sploh spotikam ob tvoje poste.....
bonk.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Zoper tesnobo ni zdravil, kakor tudi ni zdravil zoper anksioznost. Po mojem vedenju. Od zdravil sprostijo le pomirjevala, vendar je to trenutno.

Dolgoročno pomaga le psihoterapija oz. podobno, obravnava pri klinični psihologinji, npr. vedenjska terapija - preusmeritev pozornosti od glodajočih anksioznih "napihnjenih" misli, ki se ti nenehno vrinjajo. Pa kakšne sprostitvene tehnike v smislu avtogenega treninga, mogoče joga, verjetno pomaga tudi tek oziroma sproščanje določenih hormonov skozi telesni napor.

Transcendentalna meditacija te prav tako stabilizira.
Hipnoza je najbrž tudi to ena izmed rešitev za odstranitev zakopanih vzrokov.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
grims-1.gif

Pa kaj je s tabo? Kje se kdo norčuje? Kakor je videti, si ti tisti, ki zlorablja tale del, da žališ.....
bonk.gif

Kar pa se tiče antidepresivov - name niso imeli stranskih učinkov. Ali pa nemara so........da se sploh spotikam ob tvoje poste.....
bonk.gif

a zdej moraš še ti branit revčka...dejstvo je, da je konkretno zayebal z odgovorom...antidepresivi imajo lahko stranske učinke, tudi takšne, ki niso ravno mačji kašelj. Sem podal v mojem postu linke na dva strokovna teksta glede stranskih učinkov. Če jih ti nisi imela, super zate, kar pa še ne pomeni, da jih kdo drug nima...recimo impotenco maš ti najbrž bolj težko v vsakem primeru
rolleyes-1.gif
težave s srcem pa...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...

Mal bolj pojasni napisano, poznam nekatere na vasi, ko še danes moljo, sem rekel pred nekaterim, da če to doživim, vstanem in grem in se nikol več v tisto bajto na vrnem.
To še ne pomen, da se doma ne hodi v cerkev, se, ampak doma smo doma, v cerkvi smo v cerkvi, ...

Prepovedi in prepričanja (na katerih cerkvena pridiga temelji). To sta dva elementa "vzgoje", ki zelo zgodaj (zgodnje otroštvo) v razvoju človeka povzročita največ škode v smeri k avtonomni odrasli osebi.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:

Dolgoročno pomaga le psihoterapija oz. podobno, obravnava pri klinični psihologinji, npr. vedenjska terapija - preusmeritev pozornosti od glodajočih anksioznih "napihnjenih" misli, ki se ti nenehno vrinjajo. Pa kakšne sprostitvene tehnike v smislu avtogenega treninga, mogoče joga, verjetno pomaga tudi tek oziroma sproščanje določenih hormonov skozi telesni napor.

To ne pomaga, če niso odpravljeni vzroki za depresijo. Tipično Slovensko, nekaj na čem delat, ker ni prave osnove al, če ne razumeš servis motorja na avtu se nared tako da se staro olje spusti ven in novega nalije, ne pa samo dolije in vozi dalje z že rahlo okvarjenimi deli.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:

To ne pomaga, če niso odpravljeni vzroki za depresijo. Tipično Slovensko, nekaj na čem delat, ker ni prave osnove al, če ne razumeš servis motorja na avtu se nared tako da se staro olje spusti ven in novega nalije, ne pa samo dolije in vozi dalje z že rahlo okvarjenimi deli.

Edino psihoterapija odpravlja vzroke.
Je pa lažje vzeti pest tablet in it nazaj spat ter še naprej početi to, kar te je pripeljalo do depre. Ignorirati vse (tudi fizične, bolezenske simptome v različnih pojavnih oblikah) namreč.

B81

22. jul 2007
36.888
10.457
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Če je res napad tesnobe potem bo najbolje kar k zdravniku. Predpišejo antidepresive in še nekaj močnejšega (lexaurin, helex ipd.) dokler napadi ne minejo potem pa že antidepresivi primejo. Zaenkrat je to edina meni znana uradna metoda pomoči. Neuradne pa bi znale biti vse, kar človeka pomirja.

Napad tesnobe se sicer najbolje opiše kot strah pred nečem (smrtni strah). Torej izjemno te je strah, to te utesnjuje, obenem pa ne veš česa sploh te je strah. Večino je krivda v več stresnih življenjskih dogodkih, ki se naberejo v človeku.

Tadva nasteta sta navadni pomirjevali...po nekajletnem uzivanju AD pride lahko do suicide zadeve...jebeno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.129
113
Zato je nujen nadzor Psihologa, ki tudi predpisuje te zadeve. Seveda je najboljša rešitev izklop iz problematičnega okolja a to je marsikje neizvedljivo.