Vzrok(e) se išče tako, da razkopavaš po svojem otroštvu in preteklosti. Je pa precejšnja jeba, če je vse, kar imaš le nasveti starih mam...slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Antidepresivi nimajo stranskih učinkov (mogoče blažje-rahla zaspanost ipd, odvisno od osebe) in tudi ne povzročijo zasvojenosti.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Antidepresivi nimajo stranskih učinkov (mogoče blažje-rahla zaspanost ipd, odvisno od osebe) in tudi ne povzročijo zasvojenosti.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Glej, jaz sem na hitro orisal nekaj, kar paše v temo, ne bi se pa šel trolanja v smislu" baje, možni stranski učinki, poznam nekoga, ki se mu je Marija prikazala zaradi antidepresivov ipd" v tvojem stilu, ker je tema preresna.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Glej, jaz sem na hitro orisal nekaj, kar paše v temo, ne bi se pa šel trolanja v smislu" baje, možni stranski učinki, poznam nekoga, ki se mu je Marija prikazala zaradi antidepresivov ipd" v tvojem stilu, ker je tema preresna.
Ravno zaradi resnosti te teme, je zelo neodgovorno, da pišeš stvari, ki ne držijo. V mojem postu sem podal linke o možnih stranskih učinkih antidepresivov, gre pa za strokovne tekste psihiatrov podprte z ustreznimi testiranji.
Ali se na veliko sprenevedaš ali pa si dejansko nepismen...bebo.
In hipokrit...'medicinski' del foruma zlorabljaš, da se norčuješ iz zdravstvenih težav drugega forumovca...in to samo zato, ker te kliče 'nenasitni buco'...če bi bil nesramen, bi ti napisal, da si gnoj...
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ravno zaradi resnosti te teme, je zelo neodgovorno, da pišeš stvari, ki ne držijo. V mojem postu sem podal linke o možnih stranskih učinkih antidepresivov, gre pa za strokovne tekste psihiatrov podprte z ustreznimi testiranji.
Ali se na veliko sprenevedaš ali pa si dejansko nepismen...bebo.
In hipokrit...'medicinski' del foruma zlorabljaš, da se norčuješ iz zdravstvenih težav drugega forumovca...in to samo zato, ker te kliče 'nenasitni buco'...če bi bil nesramen, bi ti napisal, da si gnoj...
Pa kaj je s tabo? Kje se kdo norčuje? Kakor je videti, si ti tisti, ki zlorablja tale del, da žališ.....
Kar pa se tiče antidepresivov - name niso imeli stranskih učinkov. Ali pa nemara so........da se sploh spotikam ob tvoje poste.....
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
slabše je le, če so te mame verski blazneži...kar pa je zelo verjetno...
Mal bolj pojasni napisano, poznam nekatere na vasi, ko še danes moljo, sem rekel pred nekaterim, da če to doživim, vstanem in grem in se nikol več v tisto bajto na vrnem.
To še ne pomen, da se doma ne hodi v cerkev, se, ampak doma smo doma, v cerkvi smo v cerkvi, ...
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Dolgoročno pomaga le psihoterapija oz. podobno, obravnava pri klinični psihologinji, npr. vedenjska terapija - preusmeritev pozornosti od glodajočih anksioznih "napihnjenih" misli, ki se ti nenehno vrinjajo. Pa kakšne sprostitvene tehnike v smislu avtogenega treninga, mogoče joga, verjetno pomaga tudi tek oziroma sproščanje določenih hormonov skozi telesni napor.
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Dolgoročno pomaga le psihoterapija oz. podobno, obravnava pri klinični psihologinji, npr. vedenjska terapija - preusmeritev pozornosti od glodajočih anksioznih "napihnjenih" misli, ki se ti nenehno vrinjajo. Pa kakšne sprostitvene tehnike v smislu avtogenega treninga, mogoče joga, verjetno pomaga tudi tek oziroma sproščanje določenih hormonov skozi telesni napor.
To ne pomaga, če niso odpravljeni vzroki za depresijo. Tipično Slovensko, nekaj na čem delat, ker ni prave osnove al, če ne razumeš servis motorja na avtu se nared tako da se staro olje spusti ven in novega nalije, ne pa samo dolije in vozi dalje z že rahlo okvarjenimi deli.
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Če je res napad tesnobe potem bo najbolje kar k zdravniku. Predpišejo antidepresive in še nekaj močnejšega (lexaurin, helex ipd.) dokler napadi ne minejo potem pa že antidepresivi primejo. Zaenkrat je to edina meni znana uradna metoda pomoči. Neuradne pa bi znale biti vse, kar človeka pomirja.
Napad tesnobe se sicer najbolje opiše kot strah pred nečem (smrtni strah). Torej izjemno te je strah, to te utesnjuje, obenem pa ne veš česa sploh te je strah. Večino je krivda v več stresnih življenjskih dogodkih, ki se naberejo v človeku.