delovni čas trgovin v Gradzu, nedelja

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tako bi moralo biti tudi pri nas, no čez teden naj potegnejo do 21-22, v nedeljo pa naj bodo šoping centri pri nas zaprti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pri nas je delovni čas grozen, se vidi da smo "kmečki" narod.

Vse bi moralo biti odprto veliko več časa, začnemo pa lahko kar pri bankah in uradih. Pa kaj, če je nedelje, v veliki večini preostalega sveta sploh ne vedo, kdaj so vikendi, ker nimajo drugačne tempa.

Svet se ne vrti le med 7 in 15 uro, pon - pet, ostalo pa se naj čohamo po jajcih?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se absolutno strinjam, da bi morali delavci v tovarnah delat dopoldan, storitvene dejavnosti pa popoldan. Ne pa da si mora delavec vzet dopust ali si zrihtat bolniško, da lahko gre na banko, ker še ni odprta ko gre na delo in je že zaprta, ko iz dela pride
rolleyes-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Jado, torej ob nedeljah zapremo še urgence, pa dejmo taxije, pa halo pizze, pa polcaje pa VSE službe, ki delajo ob nedeljah. AJA, dejansko eni delamo tudi ponoči...

No pa dejmo še internet ukint ob nedeljah, pa saj ga ne rabmo...

BMK za eno trgovko, če mora delav v nedeljo, ko men zapaše kupovat. Tud jst moram delat v nedeljo, pa na praznik pa za nočne. Temu se reče delovni čas.

Aja, pa ob nedeljah v 95% primerih mene ne boš srečal v trgovini
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Se absolutno strinjam, da bi morali delavci v tovarnah delat dopoldan, storitvene dejavnosti pa popoldan. Ne pa da si mora delavec vzet dopust ali si zrihtat bolniško, da lahko gre na banko, ker še ni odprta ko gre na delo in je že zaprta, ko iz dela pride
rolleyes-1.gif

To ni ravno fer, zakaj bi se moral delavec vstaja ob 5, uradnik pa v službo ob 15 pa do 22 ?

Naj se dela 24/7 pa bo za vse poskrbljeno. Vsak bo šel takrat, ko mu paše.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj bi pa naj bilo nefer v tem? Vsak dela 8 ur, zakaj bi pa bilo treba ravno dopoldan delat? Čeprav potem smo pa spet tam, da bodo delavci recimo v banki rekli, da ne morejo na zavarovalnico, ker delajo ob istem času.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Jado, torej ob nedeljah zapremo še urgence, pa dejmo taxije, pa halo pizze, pa polcaje pa VSE službe, ki delajo ob nedeljah. AJA, dejansko eni delamo tudi ponoči...

No pa dejmo še internet ukint ob nedeljah, pa saj ga ne rabmo...

BMK za eno trgovko, če mora delav v nedeljo, ko men zapaše kupovat. Tud jst moram delat v nedeljo, pa na praznik pa za nočne. Temu se reče delovni čas.

Aja, pa ob nedeljah v 95% primerih mene ne boš srečal v trgovini
grin1.gif

recimo živilske trgovine naj bodo ne pa da morajo čisto vse trgvoine v mercator centrih biti odprte!!!

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
da si sposodim temo:

ali je danes, 26.12. v avstriji kaj odprto? imajo nek drzavni praznik (stefanovo?) vendar sem hotel obiskati celovec.. zanima me za city arkaden!

hvala!