Delo v Sloveniji za tujca

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
Imam prijatelja iz Anglije, ki bi rad prišel živet v Slovenijo pa me zanima kakšne so kaj možnosti zaposlitve za tujce v Sloveniji? Končano ima šolo, ki je kakor sem jaz razumela enakovredna gimnaziji. Slovenščine seveda ne zna, vendar se je pripravljen učiti...Ali kdo pozna koga, ki je tako prišel v Slovenijo // ve kje bi lahko dobila kakšne uporabne podatke v angleščini ali slovenščini...

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik teutates pravi:
Imam prijatelja iz Anglije, ki bi rad prišel živet v Slovenijo pa me zanima kakšne so kaj možnosti zaposlitve za tujce v Sloveniji? Končano ima šolo, ki je kakor sem jaz razumela enakovredna gimnaziji. Slovenščine seveda ne zna, vendar se je pripravljen učiti...Ali kdo pozna koga, ki je tako prišel v Slovenijo // ve kje bi lahko dobila kakšne uporabne podatke v angleščini ali slovenščini...

P.s Iz boljšega, gre na slabš
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ja samo moraš imeti kako licenco, dokument, da lahko učiš.
Kot da bi šel jaz v Anglijo učit slovenski jezik, ko pa še dvojino ne uporabljam.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Ja logično,...recimo moj profesor Španščine je iz Venezuele,..v Berlitzu so ga prav pripravili na to,....logično, da ne more nekdo brez znanja poučevanja učit, samo je to po moje samo kak tečaj. (ugibam)...za začetek, sčasoma, ko se pa privadi na naš jezik pa išče drugje....opcija je recimo tudi kaka firma, kejr skrbi za stike z Anglijo ali kaj podobnega....

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Kolikor sem jaz hodil po jezikovnih, so bili native speakerji s koncano fakulteto na podrocju jezika.

Z necim podobnim kot gimnazija, nima moznosti. Se posebej ne pri angleskem jeziku. Mogoce za kako eksotiko. Tudi glede stikov z Anglijo sem skepticen. Prenizka izobrazba. Dobis tudi veliko Slovencev, ki verjetno bolj pravilno pisejo anglesko kot tale
wink-1.gif

Fizicno delo. Samo tam bi mu kaksen drug jezik bol prav prisel kot angleski.