Delo v Avstriji firma v SLO?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
A mogoče kdo tako na hitro ve, kako je s tem, če grem jst nekomu v AT zmontirat klimo?

Predvsem kako je z davki. Recimo za firmo (predvidevam, da je brez DDVja) in pa recimo če grem delat za fizično osebo (avstrijci verjetno mimajo 8.5& ddvja na gradbene storitve?)

Hvala

Vitalium

Pripravnik
27. avg 2010
80
0
6
www.vitalium.si
Priglasit morate dejavnost in delavca. Nekje 500Eur+davek+takse (250EUR), po delavcu še zraven 50 EUR .Toliko vzamejo avstrijske firme-odvetniške pisarne. Vsako leto je treba priglasitev obnovit.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mene pa zanima nekaj drugega. ker je naša država čisto v piz.di resno razmišljam da bi v Avstriji registriral nekaj kot naš S.p. in delal preko avstrijske firme na našem trgu. Ker tej bandi komunistični nimam namena plačevat . Sedaj pa še ta 50€ predpis, pa kak veleum se bo sigurno še kaj spomnil.
Kot plačevanje prispevkov. Prej smo plčevali tri postavke, najmanjša je bila 3€, pa so komunajzarji naročili nov informacijski sistem, poenostavili plačevanje itd...... na koncu so tiste 3€ razbili na dvakrat po 1.5€ pa še številke računov so zamenjali tako da je štala popolna.
Kaj so s tem dosegli ? Dosegli so sdino to da ima spet kup birokratske golazni delo , spet ne bodo štimale evidence, banka zasluži od vsake transakcije 0.4€, ker pa so večje banke državne nas s tem dodatno ropajo
Banda komunistična dost jih mam, sem upal da bo po novem kaj boljše pa vidim da nas čaka še najmanj dve leti nadaljevanja plenjenja in jebanja folka v glavo. Tako da klinc vas glada.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A se misliš komplet s familijo odselt? Drugače ne boš naredil nič, DURS ma te rad...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne sploh se ne nameravam selit samo še eno firmo bi registriral v AT, (tuja vlaganja) in potem lahko delaš kakor te je volja s tem da imaš v primeru neplačanih računov kupcev pravico do pokritja teh računov iz varnostnega fonda zbornice potem se pa tvoja zbornica naprej bode z neplačnikom. To že vem, rabim še več informacij.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Mene pa zanima nekaj drugega. ker je naša država čisto v piz.di resno razmišljam da bi v Avstriji registriral nekaj kot naš S.p. in delal preko avstrijske firme na našem trgu. Ker tej bandi komunistični nimam namena plačevat . Sedaj pa še ta 50€ predpis, pa kak veleum se bo sigurno še kaj spomnil.
Kot plačevanje prispevkov. Prej smo plčevali tri postavke, najmanjša je bila 3€, pa so komunajzarji naročili nov informacijski sistem, poenostavili plačevanje itd...... na koncu so tiste 3€ razbili na dvakrat po 1.5€ pa še številke računov so zamenjali tako da je štala popolna.
Kaj so s tem dosegli ? Dosegli so sdino to da ima spet kup birokratske golazni delo , spet ne bodo štimale evidence, banka zasluži od vsake transakcije 0.4€, ker pa so večje banke državne nas s tem dodatno ropajo
Banda komunistična dost jih mam, sem upal da bo po novem kaj boljše pa vidim da nas čaka še najmanj dve leti nadaljevanja plenjenja in jebanja folka v glavo. Tako da klinc vas glada.

Nekaj podobnega bi jaz naredil, odprl firmo v AT, delal in izstavljal račune v SLO, plačeval pa AT davke in prispevke za PIZ, ker bolj zaupam njihovim pokojninam kot našim. Tako vsaj vem, da ne mečem denarja skozi okno.

A se to da kako naredit?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all:
verjetno bi to že masovno delali, če bi bilo to tako enostavno... Sigurno obstaja catch 22..

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all:
verjetno bi to že masovno delali, če bi bilo to tako enostavno... Sigurno obstaja catch 22..
D.o.o.-ji in s.p.-ji se že masovno selijo v Makedonijo btw.
wink-1.gif
. Oz. možno, da je Črna gora, čeprav kolikor se spomnim je Makedonija.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.682
1.312
113
Bom dodal še resen prispevek tem komedijam in sicer: žal se tu ne oglasi tudi kdo, ki je že imel obsežnejše izkušnje s poslom v Avstriji, da bi vam malo razsvetlil nebeško Avstrijo in njena realna balkanska posla.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Hmm.. od leta 1998 poslujem z Avstrijci - o katerih balkanskih poslih je govora?

Seveda se najdejo pacienti, ampak na te naletiš povsod. Plačilna nedisciplina je pa tam izjema, ne pravilo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A se misliš komplet s familijo odselt? Drugače ne boš naredil nič, DURS ma te rad...

Kje je kak link, kako zgleda obrazec s katerim se odjaviš tukaj?

urli

Zelenc'
12. jan 2012
9
0
1
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Tudi jaz bi to naredil.
Lahko pa skupaj
wink-1.gif