Delo preko študentsk. servisa in povzročitev škode

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.829
113
40
MB
žal, ampak če je šs maribor v igri se bojim, da se nebojo kaj prida potrudli za tebe, probat ni greh sicer ..

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Na osnovno vprašanje...
Stvar ni tako enostavna, kot jo nekateri opisujejo. Zadevo lahko primerjaš s tem, da šefu zaradi tega, ker ti ni plačal razbiješ služben avto.
Podatki, katere nameravaš izbrisati so 100% last podjetja razen v primeru, če so rezultat dela za katerega ti niso plačali.

Predlagam, da se najprej pogovoriš z nadrejenim. Morda ima za zamudo objektivne razloge (čeprav bi ti za to moral vsaj povedati). Drugače je maksimum, kar lahko narediš to, da vzameš svoje rezultate dela (izvorno in izvršno kodo). Sam sem se pred (sedaj že 16-17 leti) časom, ko sem še delal kot študent tega posluževal pogosto. In sicer na način, da sem jim vse skupaj pobral po izvedeni implementaciji, saj jih je takrat precej bolj zabolelo. Seveda sem jim podatke, ki so bili edino njihovi, pustil a si z njimi niso imeli kaj pomagati. A tudi ta situacija je malo drugačna, saj sem delal samostojno in so bili programi do polnega plačila 100% v moji lasti.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Vsak ŠS mora met rizični sklad iz katerega te izplača če te ne plača delodajalec. Poglej si pravilnik o delovanju zaposlovalnih agencij. Na podlagi tega pravilnika lahko zaradi kršitve pravil ŠS (če te ne izplača iz rizičnega sklada kot je v tvojem primeru) prijaviš na Inšpektorat RS za delo. V mojem primeru sem čakal 10 mescev na denar, po prijavi na Inšpektorat in mojem sitnarjenju na Inšpektoratu pa je denar bil izplačan.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti je firma potrdila napotnico (torej je napisan znesek) ti mora njihova pravna služba pomagat, večinoma ti nakažejo denar, oni pa se sami kregajo s firmo naj plača.

Drugače pa se strinjam, da je MB ŠS sranje, sam ti priporočam e-Študentski servis: www.studentski-servis.com

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Tako je, napotnico sem sam dvignil na firmi in je napisan znesek, podpis in štempl firme.

Ti rizični skladi v Mb pa delujejo za razne Henkle in podobne firme ki itak zelo redno izplačujejo denar, samo da pač tisti ki tam dela dobi denar kak teden prej
bonk.gif
nikakor pa ne za rizične primere.