delo preko s.p.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Jeri pravi:

Ampak noben sodelavec ni pokuril lanskega dopusta. Na bolniški so tudi bolj tako tako (pač je treba delat oz opraviti nalogo).
Nadur ne dobijo plačanih, pa imajo kar nekaj nadur.

in to je kao ok? Dokler bo taka miselnost tak dolgo bo tudi izkoriščanje iz strani delodajalcev. Ker vejo da bojo delavci itak vse to sprejeli.

Ni ok. Samo kader v katerem sem, je podhranjen, in nas je premalo (nasploh v sloveniji). Se stalno išče pomoč, pa je ni za dobiti - vsaj dobre ne.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Torej naj delodajalec redno zaposlenim nakaže malo več, pa bo dobil dober kader. Ampak večina bi rada imela vrhunski kader za minimalca...

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Ne gre za minimalca tukaj. Je pa res, da bi moral imeti ta kader vseeno višjo plačo. Ampak to bi vsi radi
tongue-1.gif

Socikovet

Zelenc'
8. mar 2017
1
0
1
Kot bivši delodajalec (s.p.) sem ugotovil, da pri FURS niso vedno fleksibilni, vendar to verjetno velja za javni sektor vsake države. Kljub temu sem brez pripomb plačeval prispevke za zaposlene, saj sem s tem zaposlenim nudil 'peace of mind'. Kot podjetnik tega vedno nimaš.

Jeri, ali morda veš zakaj tvoji sodelavci sprejemajo nespoštljive in, še pomembneje, nelegalne delovne pogoje? Zakaj delodajalca ne prijavijo ustreznemu organu? V kolikor se gre za delo kjer so delavci z lahkoto zamenjani, nimajo višješolske izobrazbe, in/ali živijo v slabših socio-ekonomskih razmerah, potem razumem. V kolikor pa ne, pa me zelo žalosti, da so nekateri pripravljeni tako živeti.

Tudi slaba služba je boljša kot iskanje nove službe?

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Jah pri nas je tako, da čez mesec narediš kar nekaj nadur, ki jih potem sproti pokuriš čez leto s prostimi dnevi - dopust ti pa tako ostane (ne cel). Šef teži, da se pokuri dopust, ampak je preprosto preveč dela, da bi si za cel teden dopusta vzel (večkrat na leto a ne).
Pa to je pri nas mladih problem pomoje, ker tisti, ki imajo otroke kar pokurijo svoje dopuste
wink-1.gif