Dell vs. HP

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sem v začetni fazi nakupa laptopa in bi rad slišal še kako mnenje. Odločam se med Dell-om in HP-jem.

PRIMERJAVA

Dajte mi malo vaših mnenj o izbiri in katerega bi vi vzeli. Jaz se težko odločim ker vsak od njiju ma stvari, ki ju nardi privlačna. Meni osebno se zdi HP skoraj boljši nakup, če gledam izbiro komponent glede na ceno. Kaj je pri Dell-u tolko boljše, da odtehta razliko v ceni?

HP
+ baterija
+ nesvetleč zaslon
+ tipkovnica
+ cena

Dell
+ grafična
+ procesor

Kaka je sploh razlika med procesorji modela T in modela P pri Core2Duo?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Elitebook
nahrung002.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Smem samo vprašati, zakaj si že v štartu izločil Lenovo in Toshibo?

Če pa se odločamo med tema dvema... gre moj glas HP-ju.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Toshiba je pri kombinaciji komponente/cena zelo slaba. Lenovo/IBM pa predrag in grd.

Kar se tiče moje izbire pa se tudi sam bolj kot ne nagibam k HP-ju. Predvsem zato, ker to ne bo moj primarni računalnik in se mi zdi skoraj brezveze zapravljat 900€ za Dell-a, če vem, da bom za 700€ pri HP-ju dobil enako.

Rad pa slišim mnenja drugih, da vem če se splača taka cenovna razlika in kaj jo odtehta.
tongue-1.gif

Morem pa povedat, da sem resnično presenečen nad tipkovnico pri ProBook-u. Mel sem že doma MacBook-a in morem rečt, da mi je HP-jeva tipkovnica skoraj boljša. Res dobro se tipka in je meni osebno tipkanje na ProBook-u bilo dosti bolj tekoče kot na MacBook-u.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
HP je problem servis. Nimajo nič na zalogi, tudi diskov ne. Zato moraš za vsak del čakat po nekaj dni. Sem imel HP ja pred 3mi leti (2 okvare je šel disk in napajalnik). Ker nisem mogel čakat sem šel na Dell-a. Zaenkrat dela tko kot mora. Je pa res da je imel HP neprimerno boljšo tipkovnico in sam filling (ergonomija).
Je bil HP v času mojega študija (pred 20 leti) sinonim za kakovost, in sem bil zaradi teh napak totalno razorčarn nad to firmo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz niti nisem tako zelo razočaran, da ne bi več kupil hp-ja. Mi je pa po dobrih dveh letih shodil ekran. Začel je delat vertikalne črte. Baje precej pogosta težava pri hp-jih. Strošek menjave displaya pa vsi vemo kakšen je. Imamo pa v službi same delle, ki jim ni lahko, pa ni nekih posebnih okvar. Ponavadi pocrkajo tipkalnice po parih letih orto abjuzanja.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Pri HPju dobiš poleg cenejše cene še neprecenljive ure na servisu
grin1.gif

Nevem ne. Smo meli doma pred kakim letom HP-ja in je super delal. Res pa je, da ni bil neki vrhunski model in da ga je bruder uporabljal vsaj 8 ur dnevno. Na koncu je popustila integrirana grafična. Ostalo je delalo kot ura.

Tud moja punca ma zdaj že približno eno leto HP-ja in še ni mela ene težave. Ne pregreva se, ne šteka, vse ji dela kot mora. Tak, da servisi so pomoje čisto odvisni od tega na kaki izdelek naletiš.

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Med tema dvema bi izbral Lenovo ThinkPad. Saj HP Elitebook je OK, ampak je zgolj nekaj cenejša in slabša (konskrukcija, izdelava, priložena orodja, power management...) kopija Thinkpad T serije.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
V firmi imamo Delle in moram rečt, da jim je kvaliteta močno padla. Pregrevajo se matične plošče, na mojem M4400 šteka zvok, na robo pa tudi čakamo precej časa, če hočemo kaj po svoje sestavit, pa še to velikokrat ne dobimo to kar smo hoteli. Skratka če bi sam izbiral bi sigurno kaj drugega kupil.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.161
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
HP je problem servis. Nimajo nič na zalogi, tudi diskov ne. Zato moraš za vsak del čakat po nekaj dni. Sem imel HP ja pred 3mi leti (2 okvare je šel disk in napajalnik). Ker nisem mogel čakat sem šel na Dell-a. Zaenkrat dela tko kot mora. Je pa res da je imel HP neprimerno boljšo tipkovnico in sam filling (ergonomija).
Je bil HP v času mojega študija (pred 20 leti) sinonim za kakovost, in sem bil zaradi teh napak totalno razorčarn nad to firmo.

A misliš da pa Dell ima vse dele na zalogi kar pri lokalni štacuni??

Proizvajalci lansirajo na trg preveč modelov, da bi lahko imeli za vse možne tipe rezervne dele na lagerju. Pa pri HP-ju pride rezervni del ki je naročen do 12 mogoče 14 ure že naslednji dan. A je tako presneto težko počakat 3 dni za servis?
Me pa prav zanima kako agilni so Dellovi serviserji? Mogoče pa da bo nekdo rekel da Dell ne rabi servisa, ker ne crkuje.

Če razlika v ceni 300 eur potem itak nimaš kaj za razmišljat.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Delam v IT-ju firme, ki ima na lokaciji približno 1000 delovih prenosnikov.... Sam zase ne bi della kupil nikoli:) Prej smo imeli IBM-e, in v kvaliteti ni primerjave. Delli so za faktor 10 bolj pokvarljivi. Najmanj za faktor 10.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Servis IBM je še dosti dosti bolj amaterski kot od Dell-a (FMC). Takih šalabajzerjev že težko najdeš. Aja, in IBM pa res veliko stvari nima na zalogi.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
IBM Slovenija. In ne uporabljamo več, ker ne delamo popolnoma nič več z IBM. Je lahko dober produkt, samo če so bučmani, ni kaj dosti efekta.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Moj glas gre za HP. Če drugega ne, boš pogrešal mat zaslon pri dellu
smile-1.gif

S hp-ji imam načeloma dobre izkušnje. Ni težav z delovanjem, pregrevanjem... Bivši sodelavec mi je pravil, da so v (njegovi) bivši firmi imeli delle, napajalniki pa vse po vrsti tako vroči, da bi lahko jajca cvrl gor. To je bilo recimo kakšnih 5 let nazaj, mogoče so to kaj porihtali. FMC je kar se servisa tiče kar ok , sem imel lani v delu nekaj pc-jev in sem nadomestne dele dobil v roku parih dni.