Dell Vostro - problem display

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam Shuttlov XS35GTV2, ki ima Intel Atom D255 procesor z integrirano NVIDIA ION2 grafiko, pa ima lepo gor nvidiin driver. Posledično n.pr. lepo letijo vsi Full HD filmi.

Nazadnje urejeno:

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik netko pravi:
sem prepričan da imaš integrirano grafiko kar pomeni intel HD driver
dicrete graphic od nvidie pa kar dol daj ker ti samo smeti vse skupaj

Ja ne vem..malo sem zmeden, ker v biosu je omenjena samo NVIDIA 310M grafika. Original driverji pa naložijo Intel HD accelerator. Sem nekaj čaral z NVIDIA driverjem (tudi z DELL-ove strani) in je po pol ure zajebancije delal - bistveno hitreje kot prej! V device properties sta bili potem obe grafični napisani...WTF??!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Verjetno za nezahtevno delo uporablja intelovo ko pa je kj zahtevnejšega pa uporabi nvidiino.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Takole je: The Intel Graphics Media Acceleration HD graphic chip is integrated in the Core i Arrandale processors. Whilst it's used by most models, it remains disabled in the test device. Instead, a Nvidia GeForce 310M provides the pixel data. Še vedno pa ne vem, kako preklopiti samo na NVIDIA grafo?
sprasujem se.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
verjetno jo lahko onesposobiš v biosu ali pa kje drugje. Malo si vzami časa in preberi kakšna navodila, teste...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik eCoyote pravi:
Takole je: The Intel Graphics Media Acceleration HD graphic chip is integrated in the Core i Arrandale processors. Whilst it's used by most models, it remains disabled in the test device. Instead, a Nvidia GeForce 310M provides the pixel data. Še vedno pa ne vem, kako preklopiti samo na NVIDIA grafo?
sprasujem se.gif

Ne rabis. "Optimus" je ravno narejen zato, da ti spara energijo ko samo tipkas v Wordu ali klikas po desktopu, in da ti omogoci maksimalno hitrost, ko je to potrebno.

http://www.nvidia.com/object/optimus_technology.html

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če daš taki CPU v desktop, ki nima VGA/HDMI na plati, tudi ne bo šlo, ampak bo delala le grafika na PCIE kartici.
Zato pa sem vprašal po točnem modelu, kot prvo.