Delitev internet povezave na XP

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Imam majhen problemček, pa bi ga rad rešil prej kot v par mesecih
cheer.gif

In sicer pri naši hiši imamo dostop do interneta (zaenkrat, v bližnji prihodnosti se obeta optika) samo preko instant interneta (mobitel). Po hudih mukah mi je uspelo neposredno spariti dva računalnika, brez ruterjev in podobne nesnage (ni potrebe po tem). Najprej me je hecal OS (windows XP), na koncu pa še Zone Alarm. Ampak to je sedaj rešeno, mreža laufa na vseh področjih razen pri delitvi povezave. Seveda sem zalaufal vgrajeni programček za vzpostavitev omrežja, ampak internet me pa še vedno ne mara. Glede na to, da je to klasični klicni modem (čeprav vezan na USB vhod) bi zadeva morala laufat, če je aktiviran na gostitelju, ali pač ne? V ZA sem vpisal tudi IP naslov modema, pa še vedno nič ...

Kaj sem zgrešil?
10.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. Če prov razumem, imaš v PC-1 usb vštekan mobitel modem?
2. Potem si povezal preko kabla še PC-2 in ta ne dobi internetne povezave?
3. Na PC-1 dela internet?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
1. DA
2. DA, s tem, da sem tu po več neuspešnih poskusih povezovanja za probo izbrisal program za povezovanje z modemom, da vidim če to kaj pomaga. Ni pomagalo.
3. DA, s tem da je povezava aktivna, ko se poskušam povezati z dvojke.

(čestitam za odlično razumevanje napisanega. vem da to včasih ni samo po sebi umevno
nahrung002.gif
)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ma, teh filmčkov sem pogledal že malo morje, na točno tega pa nisem naletel. Bom kasneje v miru pogledal še na svojem računalniku, čeprav kolikor se spomnim, sem že šel skozi te nastavitve .... (lahko pa sem kaj zgrešil, nekje definitivno je še hakeljc)

Hvala za namig.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Probal, ne prime. Itak je te nastavitve delitve povezave že nastavil vgrajeni program za vzpostavitev omrežja (vgrajen v XP; sem se prav spomnil). Ampak sem šel še enkrat ročno čez. Ne pomaga. Za vsak slučaj sem izklopil še požarni zid (ZA), tudi ni pomagalo.
Kaže da instant internet ni pripravljen deliti svojih uslug, kaj čem
10.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
To si že probal? (nisem zgornji film pogledal kaj predlaga, ker sem v puščavi...)

V lastnostih Internetne povezave na PC-1 na zavihku Sharing daš kljukico pri prvi opciji, prej pa takoj pod njo izbereš v meniju "Local area Connection" (razen, če ni kaj za izbirati).

Na drugem PC preveri, da so nastavitve LAN na "automatic".

Na drugem PC nobenega dodatnega programa ne rabiš (najbolje izbrisati, če imaš kaj).

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sem in nisem.
Mreža (z delitvijo vred) je vpostavljena, ampak na "odjemalcu" nastavitve niso "avtomatic" (najbrž je to mišljeno pridobivanje IP naslova), ker mi potem dela težave požarni zid Zone alarm. Razen če se ga da prepričat, da bo lovil ta plavajoči IP? Jaz nisem videl take opcije. Dokler nisem naslova naredil statičnega in ročno vnesel izjemo za ta določen IP v ZA itak nisem imel povezave z gostiteljem ...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sem bil popoldan v mobi centru v City parku, kjer mi je čiča razložil, da delitev usb ključa/modema preko mreže ne gre. Zadeva je delana za en računalnik istočasno in to je to.
Bo treba pač še naprej premikat modem med računalnikoma.

Zdaj je samo še vprašanje ali je komu vendarle uspel podvig? Govorim seveda o mobitelovem usb modemu...

Bom pa zaenkrat nehal mrcvarit računalnike in modeme. Mi lahko še kaj zamerijo ...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
najlažja vrjanta bi ti bila, če bi kupil namenski modem
Mobitel umts wifi (link je prvi od bolhe; ni reklama).

Omenjeni modem imam jaz; sprejme do 5 naprav istočasno, signal je močan...Ni drag, prav ti pride, kamorkoli greš (tudi tujina), pa še prodaš ga lahko za razmeroma isti denar.... Nevem, jaz se nevem koliko res nebi igral s tistim share-anjem mreže oz. povezave.

V razmislek
smile-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
bullshit

Zadnja dva dni uporabljam deljen internet od USB modema.

Zone Alarm garant dela z avtomatsko pridobljenim IP naslovom, ker tak ima 99,999% PC-jev na svetu.

Če Zone Alarm teži, ga začasno izklopi.

(firewall od windows je več kot dovolj za večino folka. komplicirate z nekimi custom fajrvoli, potem pa vam nič ne dela...
tongue-1.gif
)

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Preko kabla je desetkrat preprosteje.
To je ali nastavitve IP zaj.. (na enem ali obeh PC) ali kaj z Zone Alarm namučkal. (torej preko WLAN mu verjetno tudi enako ne bi delovalo)
(je pa seveda preko WLAN bolj komot, ker nisi vezan s kabli. Tako imam trenutno. UMTS/HSPA modem v USB portu enega PC in deljena povezava preko WLAN. Soft AP mode, gre na Windows 7 brez dodatnih programov, je pa z ConnectifyMe najbrž
preprosteje, ker ima GUI na klik, v Windows pa treba dva ukaza vtipkat)

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Vem za to varianto in sem nekaj časa gledal da bi jo vzel, vmes pa so začeli po naši dolini kopat in polagat optiko. Ki naj bi bila dokončana nekje do konca pomladi. Torej bi bil nakup wifi-ja samo nepotrebne strošek. Na poti ne rabim več-povezljivosti, mi je dovolj samo usb.
Hvala za predlog.

In ja, dokler (če sploh) ne dobim pod roke konkretne rešitve tudi jaz ne bom več mučil mašin. Itak imam fiksno varianto oddaljeno mesec ali dva.

(je pa po svoje zanimivo iskat rešitev, ker ne bi smelo bit razloga da zadeva ne deluje, razen programskega na strani mobitela)

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To imaš mobitelov instant internet?

Meni ZA ni pustil skozi prometa po mreži (pustimo internet) dokler nisem na obeh računalnikih dal fiksnih IP in te cifre ročno vnesel kot "trusted". Res pa je da imam zastonj varianto ZA in da je ta javljal drugačne cifre IP, ko je prvič zaznal promet po kablu. To se mi je zdelo takoj čudno. Res pa je tudi, da se v navodila za ZA nisem pretirano poglabljal. Bom pofirbcal za vsak slučaj.
In ja, sem tudi izklopil ZA na obeh računalnikih, brez efekta.
Zdaj, ne bom trdil, da nisem kaj zajebal. Ker očitno sem, če tebi deluje, meni pa ne pri (najbrž) istem požarnem zidu.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
To imaš mobitelov instant internet?
Vodafone EG (Egipt), T-Mobile (Hrvaška)

To sploh ne morejo detektirat, koliko PC imaš, ker itak vse pošlje taprvi PC, "pod svojim imenom". Tako kot če v trgovini kupiš še cigarete za brata, trgovini vse zgleda kot da ti kupuješ
wink-1.gif

Nimam ZA. Zakaj imaš to sploh? Neki "mojster" predlagal?