Ta mesec mi preteče dh maestro kartica. Ali mi potem pošljejo mastercard debetno kartico namesto navadne maestro ali kako?
1. Spletne nakupe sem preko Maestro že opravljal. Vezana je v Paypalu, nikoli ni bilo problema. Le kako? Problem se je pojavil le tu, ko se v mBills ni dalo prenesti denarja, češ da je kartica napačne vrste. Včeraj sem poizkusil ponovno, pa še ni bila "požegnana".Dali so ti možnost, da ti omogočijo spletne nakupe na meastru, ki pa so po defaultu sicer onemogočeni. Zdaj hočeš pa zastonj mastercard, ker ga imaš pol lahko za mbills. Zdaj pa še reči, da slednjega sploh ne uporabljaš. Jaz ti iz principa ne bi šenkala nič, če je že treba za vsako običajno stvar ven principe vleči.
Poleg tega je tako, da nekatere banke pogojujejo vklop Maestro spletnih placil s tujino s tem, da imas narocen se storitev varnostni SMS, ki ponavadi stane mesecno nekaj “drobiza” ... Vsaj za NLB vem, da je tako... Da bi si grenil zivljenje zaradi nekaj evrov in zaradi “principa” ... Izgleda pa so tudi taki “komplikatorji” ...
Pri NLB imam spletna plačila in ne plačujem SMS sporočil...
Potem imas ze tak paket, ki to vkljucuje...