Delavnice, ki jih organizira zavod za zaposlovanje

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.114
113
Delavnica te šola, da tvoje delovno mesto mogoče ne bo ravno pred vrati doma.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
po vsem tem, kar sem prebral. Prekvalifikacije?? Metanje denarja. Če določeno delovno mesto obstaja, imajo sigurno nekaj deset ali sto takšnih, ki jim izobrazba ustreza. Pa raje še drugega prešolajo, ki pa itak ne bo dobil službe, ker nima izkušenj v stroki.
Pri 130.000 brezposelnih, vsak ki hoče nekoga zaposliti dobi na ulici, če samo stopi čez vrata. Očitno je važno, kako napišeš prošnjo, pa če znaš delati al pa ne. Važne so vejice, velike začetnice...itd.
Ko sem šel v prvo službo, sem vprašal po telefonu, če kaj jemljejo in so mi rekli... "dej prit , pa se z direktorejm pogovorta". So mi dal datum in uro in šibaj. On mi je povedal svoje... korektno.... jaz njemu nič, ker sem se zavedal, da se pač jaz prilagajam in da bom delal to kar delajo vsi. Imel sem pa en teden časa da si uredim zdravniškega in delovno knjižico. (ampak to je bil pa problem za druge teme) In bilo je tako, da je delodajalec prvo moral na zavod pogledat za delavce ali pa da je koga zaposlil direkt iz šole.
In ni mi jasno, če mora še delodajalec prvo z zavodom kontaktirat, kaj zdaj učijo pisat prošnje da si sam najdeš službo, če zavod dobi vsa prosta delovna mesta na mizo. Al je mgoče kaj drugače zdaj.... ??

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Dve cvetki od prijatelja:
- mu je manjkal samo zagovor diplome iz računalništva in informatike in njega zavod pošlje na tečaj računalništva
-je imel razgovor za službo, a ker je na ta datum imel tudi nek tečaj in seveda je bil razgovor bol pomemben, se tečaja ni udeležil. Na koncu ni mogel dopovedati svetovalki da je razgovor bolj pomemben kot tečaj in je morala posredovati šefica zavoda da so uredili stvari

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.114
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:In ni mi jasno, če mora še delodajalec prvo z zavodom kontaktirat, kaj zdaj učijo pisat prošnje da si sam najdeš službo, če zavod dobi vsa prosta delovna mesta na mizo. Al je mgoče kaj drugače zdaj.... ??
Samo še JS mora prosto delovno mesto objaviti tudi preko Zavoda. Ostalim to ni več potrebno.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Oddajam prostor enemu takemu lopovu...povsem nesposoben, sem rabil dolgo časa, da sem mu dopovedal, kako ima lepo mapirano mapo in notri da dokumente pa bodo mel tečajniki vse...sploh ni dojel, mogoče so še vedno ključke vtikali v vsak PC.
stupid-1.gif

Firma tega starca je dobila sodeč po supervizorju denarja za....10 provizij od patrije?
grin1.gif