Delavnice, ki jih organizira zavod za zaposlovanje

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Vsak, ki se znajde na zavodu je prej ko slej napoten na delavnice, če se ne odzove te avtomatsko brišejo. Je že 2 leti od tega, ko sem hodil, predkratkim pa mi je nekdo povedal, da mora hodit, če ne mu nadomestilo ukinejo.
Pa sem ga malo povprašal o čem so govoril, je rekel izguba časa.

Takole se prireja statistiko pri nas. Potem imajo 100% podlago in člene, da so te legalno izbrisal.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.611
3.974
113
Nazadnje je bil en tak obisk delavnice ovrednoten s strani Papilota recimo - 450€ - na "učenca"..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.999
113
pri taščici
Seveda, na delavnicah predavajo sami priznani in uveljavljeni predavatelji, ki z veseljem delijo svoje znanje slušateljem.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
ksz...

enkrat sem vprašal. če mi kak tečaj jezikov ali izpit za certifikat plačajo. O to pa ne, samo čist začetne tečaje, pa še tisto ne v lj, ker smo pod drugo občino.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.999
113
pri taščici
Itak, če si na bolniški ne smeš študirati. Ko končaš bolniško te zaradi omejitev ne napotijo na prekvalifikacijo, ker imaš preveč šol.
Prekvalifikacija se dela najbrž samo za 3. Stopnjo, mogoče še 5, ne vem točno.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.052
6.244
113
Ma to s predavanji je na vsej JU stalna praksa.

Primer vrtec kjer dela moja ženska. Organizirajo se neka kvazi predavanja, kjer se mlati prazno slamo, predavatelj pa potegne dnevnic, kilometrine in peredavateljstva da glava boli. Vsebina pa taka, da se poslušatelji vprašujejo, kako za vraga smo preživeli 45 let vrtca...
Da ne omenim, da vzgojitekjice nimajo wc papirja, lepilo in ostale drobnarije za delo pa si kupujejo v lastni režiji... Potem se pa govori o znižanju plač v JU. Nihče pa ne pomisli da bi se racionaliziralo na tem področju.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.503
113
Organizatorju predavanja pa tega mnenja ne povedo, ker se bojijo za svojo službo?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Ksz
Jaz sem bil napoten takrat (ko sem bil na zavodu) na začetniški tečaj računalništva. Rekel svetovalki, da če že moram na nek tečaj ali karkoli naj me dajo na nek nadaljevalni, ne pa to začetno ki je prirejeno za osebe, katere se prvič srečajo z računalnikom.Ampak ne, nekako sem moral iti tja, ni mi pa bilo rečeno, da je pogojeno z izgubo nadomestila. No me je pa vsaj predavatelj pustil v miru, da sem lahko delal kar sem želel poleg tistega kar je on predaval. V glavnem, v enem oknu je bil vseskozi odprt internet
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.114
113
Brezposelne je potrebno navaditi, da je v realni službi en kup stvari brezveze. En kup dela je takega, ki ti ni všeč, treba pa ga je narediti. Včasih je tako "delo" že sama prisotnost.
Te delavnice so dober uk za njih. Če ne drugega, jih očitno učijo potrpežljivosti. Nujna vrlina za zaposlenega človeka.

tony

Guru
23. jul 2007
9.754
1.537
113
Pri teh delavnicah je več problemov:
-velikokrat predava neustrezno izobražen kader (OK, šefica je res po regelcih andragog z univerzitetno izobrazbo, ampak je izjema)
-ves kader, ne glede na izobrazbo, plačujejo na minimalcu (kar je slabše od vsakega učitelja v javni službi)
-tečaji so običajno vredni bolj en bog pomagaj kot ne (kar je sicer tudi posledica populacije, ki je poslana tja, saj ista predavanja posluša nekdo z OŠ in drug z doktoratom)
-od države seveda za izvedbo tečajev vlečejo težke milijone.

Jupi, še ena zadeva v mozaiku state capturja...
rolleyes-1.gif

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Do pred kratkim sem bila na ZRSZ. Bila sem v slabem letu, kolikor sem bila tam prijavljena, na dveh delavnicah. Prva je bila na temo "Delo in življenje v Avstriji", druga pa je bila priprava na zaposlitveni sejem. Obe sta trajali dobro uro. Informacije, ki smo jih slišali so bile sicer zanimive, vendar pa se jih da dobiti tudi na internetu.

Pred leti je Zavod plačeval tudi prekvalifikacijo iz V -> V stopnjo, recimo gimnazijec je šel delat prekvalifikacijo za kakšen poklic 4 letne srednje šole....ala računalniški tehnik ipd.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Samo uro, v preteklosti sem bil tud okol 30 pedagoških ur. Nivo znanja je porazno, gre dejansko za porabo sredstev, če ne jih zavod ne bo dobil več.

Na eni strani milijoni, ki se jih takole na izzi uničuje, na drugi strani prazna skladišča za revne.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
Zabavni so tečaji, kjer se 1 mesec skup učiš pisat prošnje in kako se obnašat na razgovorih.

Seveda tega tečaja ne organizira lokalni zavod ampak en precej oddaljen od kraja bivanja, tako da dobiš še plačane potne stroške. Ker je en bebec pač izračunal, da je ceneje plačevat potne stroške 30 komadom, kot pa 1 "predavatelju".

Ljudje, država se dobesedno norčuje iz nas.