Dekodiranje HD video

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
torej na računalniku je že 1 leto kar se tiče kodekov vse porihtano, coreavc odlično opravlja svoje delo, zadnje čase pa se najdejo filmi, pri katerih se nekam čudno kocke pretakajo ko se nekaj premika
stupid-1.gif
ve kdo v čem je fora?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz tudi ugotavljam, da se novejših (oz. na novo kodiranih) filmov s coreavcjem praktično ne da več dekodirat, ker je vse polno čudnih artefaktov. Sam sem problem rešil z divx h.264 dekoderjem, ki je malo počasnejši, ampak dela. Možno, da je coreavc tako hiter, ker ni čisto po standardu. Lahko tudi, da se ne razume z novejšimi filmi, ki so narejeni za hardversko dekodiranje.

EDIT: si probal coreavc 2.0? Zgleda da je ravno prišel ven. Jaz zdajle nimam časa za sprobat...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Probaj uporabit player, ki ima Madshi's Video Renderer (bolj znan kot MVR ali MadVR). Beta verzija The KMPlayer ga ima in do sedaj še nobenega problema, pa tudi slika pri DivX/XviD filmih je malenkost boljša.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na htpcju ne morem ganjat raznoraznih playerjev. Je softver že poštiman kot mora bit, zamenjava kodeka pa je enostavna.Pomembno pa je, da je ta hiter kot se le da. Vse kar temelji na ffmpegu, kar je večina kodekov vgrajenih v te playerje, zahteva že zaresen harware, ker je dekoder blazno počasen.