Dedek je delal samomor na AC (Šentvid)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.305
2.111
113
Emona / Carnium
KSZ
Kakšna je razlika med dementno osebo, ki stori prekršek in navadnim slovenceljnom, ki so ga že SPET dobili na radar, ko je vozil prehitro? Kdo je bolj dementen, a?
Meni se zdi večina slovenceljnov za volanom bolj dementnih, kot je bil tisti ubogi starček na biciklu.

Je pa res, da policaji lažje rešijo primere, kjer je glavni vzrok demenca
evil.gif

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
joj no.

Problem je v tem da so neke manjša odstopanja recimo 70kmh omejitev, vozil 76kmh in radarji na cestninskih postaja naprimer in kolesar na AC. Seveda je jasno, da neka huda kazen pri dementnem človeku ni ravno ,tako na mestu ,kot pri polnem zdravem umu.
Ampka težko me bo nekdo prepičal, da so ta odstopanja dobra. Je pa res, da nisme strokovnjak v tej temi.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Da ne bom užaljen ker nisi predvidel da sem svetnik =P

Glej, oba veva da ti je jasno, da naše pozitivno pravo zanj ne predvideva kazni. Ker se ni zavedal kaj počne. In nima skrbnika, lej pri demenci se ti pac naenkrat lahk poslabsa.

In lej ti si napisal da si bil ustavljen zaradi 5 na uro prevec. Zdej veva da poloznice nisi dobil. Ampak atu jo pa se vedno privoscis. fej te bodi =)
Sicer me zelo preseneča, da atu niso policaji nabili kazen, so pa ravnali edino pravilno. Najbrž so ga poznali, vedeli za njegovo bolezen in se zavedali, da bi pritožba na vrhovnem sodišču z dobrim odvetnikom uspela. pa so zato dali samo opomin.

Sicer pa kaj je namen kazni? polnjenje proračuna ali skrb za varnost? ali kdo od tistih, ki zagovarja kazen, češ da bo za drugič vedel garantira, da ta dementni dec ne bo naslednjič ponovil dejanje, če bi mu napisali položnico?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Resno vprašanje, Apollo: ima policija kakšna pooblastila,da sproži postopek za odvzem vozniškega dovoljenja taki osebi, če ga slučajno še ima? Sicer predvidevam, da v takem primeru družina poskrbi, da ne pride do ključev do avtomobila, ampak vseeno je potem vsaj zakonsko pomojem bolj zaščiten kakšen random soudeleženec prometa, če pride do prometne s tako osebo.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Osebni zdravnik mora sporočiti ustreznim inštitucijam, da je nesposoben; koliko se to izvaja v realnem svetu je pa vprašanje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.358
3.942
113
Dve leti nazaj je mene, ženo in voziček na pločniku počohal starec, ki mu je padel cuker. S suzuki samurajem je priletel okol ovinka, skočil na pločnik, nas oplazil (mene in voziček), potem na drugo stran in po nasprotnem pasu in bankini naprej (v Kranjski gori na mostu pred Jasno, tam ko se gre proti Vršiču). Dva domačina, ki sta stala 100m naprej in vse to videla sta rekla da ga že poznajo, pač sladkorni bolnik, policaja sta rekla da bosta šla za njim in res so se potem čez 15 minut peljali na izi mimo kraja dogodka (policijska postaja je kakšen km ali dva stran). Nihče se pretirano ni sekiral, vsi pa so se strinjali da stari nebi smel vozit.

Drugače poznam še par primerov (epilepsija, sladkorna bolezen), samo so vsi sami toliko pametni da ne vozijo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
aja in se to, kazni sredi nicesar zaradi 5km/h prehitro ni, ker je toleranca 5km/h in se moras dejansko peljati 6km/h na uro prehitro.
Kaj nakladaš čeprav dobro veš, da to ni res. Policija ne pozna nobene tolerance, ampak odbije pogrešek merjenja (varnostna razlika).
Kar pomeni da če pelješ točnih 55km/h (ne po števcu, ki ni točen in ne po radarju ker ni točen) ti bo radar lahko pokazal 60km/h, od tega se pa potem odbije 5km tolko kot radar lahko kiksne. in smo pri veljavnem rezultatu 55km/h.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.686
113
Lahko, bistveno je lahko. Če bi vedno falil 5km/h potem ne bi bil nikoli kalibriran. Vec o tolerancah pa ti bodo povedali na meroslovnem institutu. ne vem zakaj bi ti to moral razlagati jaz. pa saj sam ves da se mi zdi odgovarjat na tvoja sporocila neproduktivno.

Aja pa se off topic si

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.686
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Resno vprašanje, Apollo: ima policija kakšna pooblastila,da sproži postopek za odvzem vozniškega dovoljenja taki osebi, če ga slučajno še ima? Sicer predvidevam, da v takem primeru družina poskrbi, da ne pride do ključev do avtomobila, ampak vseeno je potem vsaj zakonsko pomojem bolj zaščiten kakšen random soudeleženec prometa, če pride do prometne s tako osebo.

Če se ne motim policija lahko predlaga upravni enoti, ki potem lahko ali pa tudi ne, poslje takega na zdravniski pregled. Ampak lej obstaja pacient ki ze od leta 82 vozi brez izpita ki mu je bil odvzet zaradi zdravstvenih razlogov. Ata je tok corav da ne ve katera kartica v denarnici je osebna izkaznica in pol vse ven potegne in si lahko sam izberes. Naslednjic ko bo dobljen mu gre avto.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Lahko, bistveno je lahko. Če bi vedno falil 5km/h potem ne bi bil nikoli kalibriran. Vec o tolerancah pa ti bodo povedali na meroslovnem institutu. ne vem zakaj bi ti to moral razlagati jaz. pa saj sam ves da se mi zdi odgovarjat na tvoja sporocila neproduktivno.

Aja pa se off topic si
Ja sej meroslovni institut je svoje povedal, in pravi da kar radar zgreši pod 5km/ je še ok, kalibrirat ga je pa potrebno vsake tolk, da slučajno ne kaže več kot 5km/h narobe.

Vsak bo vedel povedat, da hitrost na avtomobilskem števcu ni prava, da v resnici pelješ malo manj (recimo). Z radarjem je pa podobno, tist kar izmeri radar tudi ni točno, pa je treba potem korigirati zaradi pogreška instrumenta, ne pa zato, ker je policija tolerantna do majhnih prekoračitev, ker ni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.686
113
Ja paranoik, vem kaj je smisel tolerance oz varnostne razlike. Ampak vseeno boj se, zelo se boj, povsod smo in cakamo nate. Pa ne pozabi na klobucek iz alu folije da ti cia ne bo mogla prebirati misli iz vesolja

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja paranoik, vem kaj je smisel tolerance oz varnostne razlike. Ampak vseeno boj se, zelo se boj, povsod smo in cakamo nate. Pa ne pozabi na klobucek iz alu folije da ti cia ne bo mogla prebirati misli iz vesolja
Ja vem da čakate name, povsod in vedno. Želite pa moj težko prislužen denar.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa na CD za ogledalom na šipi si pozabu
smile-1.gif
To ne bom dal. Mi zdrava pamet pravi, da se od CD-ja kvečjemu boljše odbijejo žarki nazaj v radar, kot bi se sicer.
Se bo treba omisliti kakšen " stealth " premaz, tak kot ga ima F-117